Direktlänk till inlägg 25 oktober 2008

Jag infriar ett löfte till Birgit, 57.

Av Anders - 25 oktober 2008 17:05

Jag gav blod idag. Gör det du också. För även om jag blir halvt vansinnig på att dom fortfarande har kvar rutan "Är du en man som har haft sex med en man?" på formuläret, strax under "Har din familj en historia av galna kosjukan?" och "Är du sprutnarkoman?" så blir man lite deppig när man ser att dom så ofta ligger under sina kvoter. Det händer att Stockholms landsting måste importera blod från utlandet och det är ju faktiskt helt sjukt.


Jag lovade alltså hon som stack mig i armen idag att försöka värva nya blodgivare, och då försöker jag väl med det. Kom igen nu. Var inte en sån mes.

 
 
Ingen bild

Bror

25 oktober 2008 19:43

Vet inte hur det är med galna kosjukan, men på den tiden jag gav blod störde jag mig grymt mycket på frågorna om sexuella kontakter som Landstinget tydligen ser ner på (män, folk från Afrika eller Asien, osv.). Så jag frågade varför de frågade. Rimligen kollade de allt blod ändå, så vad spelar det för roll? Svaret jag fick var att HIV inte kan upptäckas månaderna efter man blivit smittad. Det var ju ganska häpnadsväckande. Inte nog med att de ägnar sig åt statistisk diskriminering, är det alltså så att det finns en liten risk, för varje blodpåse, att den innehåller en smitta som aldrig kommer att upptäckas? Red ut detta för mig, bror! Jag slutade ju ge blod efter min pneumothorax, vidskepligt nog. Får se till att börja igen.

 
Anders

Anders

26 oktober 2008 23:18

Har jag faktiskt inte tänkt på. Det förutsätter en grad av tillit som är både vacker och tämligen oroväckande på samma gång. Och som sagt, vad gäller "det vet man ju hur bögar är"-attityden så är det ju ingen ursäkt. Det här måste undersökas.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

30 oktober 2008 08:08

Jag ska lämna blod den 11:e kl 12: 30. Du får säga att du värvat mig om du vill :-) Fast det är egentligen inte första gången för mig, men första gången efter att jag fått barn, så lite ny är jag.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Frida

Frida

2 november 2008 10:40

Ja hörni. Att man frågar om män som har sex med män, sprutnarkomaner och personer från t ex Afrika är ju för att dessa personer statistiskt tillhör riskgrupper. Det är högre spridning av HIV inom dessa grupper och eftersom att det är precis som Bror säger (att det finns risk att man vid blodtestning missar en tidig infektion) vill man inte att dessa riskpersoner ska lämna blod eftersom sannolikheten då ökar för att en person som missas i blodtesten även råkar ha HIV. Vad blajigt det blev! Men läs mer på www.geblod.nu (http://www.geblod.nu/general.aspx?PageId=1419).

Hur som helst innebär det ju alltid en liten risk att få blod, men ibland måste man ju ha den vården för att överleva.

En annan sak att ha klar för sig är ju att man bara hittar det man letar efter. Vi screenar för hepatiter och HIV för att vi vet att de kan finnas där, men det kanske finns andra saker i blodet som vi inte har någon koll på i dagens läge. Nya virus?

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Frida

Frida

2 november 2008 16:50

Ehum...sannolikheten ökar för att någon med HIV missas i blodtesten, ska det ju stå. Bakis. Vi får skylla på det!

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

2 november 2008 23:44

Frida, tack! Okej, då vet man att det alltså bara är folks vilja att sätta kryss i Ärliga Rutan som stoppar från att man tappar blod som inte kan testas. Såklart en liten och kalylerad risk, men lite lite läskigt ändå.

Tycker dock för övrigt fortfarande att det är förjävligt att drygt fem procent av befolkningen (åtminstone!) ska grovklumpas ihop som riskgrupp med sprutnarkomaner och galna kor. Såvitt jag vet är det bland heterosexuella HIV sprider sig snabbast numera.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<<
Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards