Direktlänk till inlägg 28 oktober 2008

Anders i Underlandet

Av Anders - 28 oktober 2008 12:43

Har bloggat varje dag i en heeel vecka nu, sprängt hundra-läsare-vallen, och är ju således lite av en luttrad veteran. Tänkte jag skulle dela med mig av mina mödosamt förvärvade insikter till dom av er som händelsevis inte spenderar två timmar om dagen med att kajka runt bland stickmönster, "tänkvärda ord" och swingers.


Alla bloggar. Det har tillkommit typ fyrtio bloggar om dagen på den här portalen bara sen jag började. Rätt många av dom består av två inlägg, nämligen Välkommen till min blogg! och Skit trist tisdag :(

Andra består av två miljarder inlägg (nej, jag är inte en av dom, ha HA...) i form av evighetslånga bildserier på hundar med lösöron eller sida upp och sida ner med nedladdade citat (Idag är första dagen på resten av ditt liv) mot bakgrunder av solnedgångar. Om någon läser bloggar är en mera öppen fråga.


Om man ska försöka kategorisera bloggarna hittar man följande huvudgrupper:


- Husdjursbloggar. Gärna skrivna i första person. Idag var jag med matte i skogen. Lite busig var jag, men efter att hon ropat en stund så bestämde jag mig för att komma trots allt. Man vill ju inte missa om det skulle bli nåt godis! Enorma mängder bilder.


- Kennelbloggar. Husdjursbloggar utan tjafset. Av och för en specialintresserad grupp. Skogsgläntans L-kull är nu avmaskad och klar. Alla valpar är sålda utom Lollo. Hon har en mindre anmärkning på bakre högra knäleden och får inte valpa, men vi hoppas förstås att även hon ska få ett bra hem. Mycket bilder.


- Bebisbloggar. Gärna skrivna i första person. Idag var jag med mamma i skogen. Lite busig var jag, men efter att hon ropat en stund så bestämde jag mig för att komma trots allt. Man vill ju inte missa om det skulle bli nåt godis! Bilder, såklart. Jag tangerar den här kategorien emellanåt.


- Tonårsbloggar. Skrivs i stort sett alltid av tjejer. Ibland svårbegripliga rent språkligt: Ja e hemma från skola redan fast att vi hade gumpa sista timmen men jag orka fan inte :-P ja meanr ORKA!!! sug gumpa med alla idioter i min klass. Förutom Jossa e de fan nite nån som inte är heeelt jävla CeP i min klass. Jossa luv u <3!!!!!! Men ofta, hos dom som skriver lite oftare och mer, ärliga och intressanta. Här hittas underkategorierna låtciterar-bloggar, modebloggar (Dagens outfit) och läskigt nog väldigt många pro-Ana-bloggar.


-Sportbloggar. Skrivs ofta av killar. Typiskt en blogg som rapporterar om hur det går för nåt innebandygäng i division fem för närmast sörjande. Kändes ju inte skitkul att ha åkt tio mil för och få stryk med sex-noll men men. Nästa söndag tar vi nya tag Gubbar!!!!! Få bilder.


-Esoteriska bloggar. Skrivs av medelålders eller äldre kvinnor och handlar om vardagen, husdjuren, barnen och vännerna. Men också om spöken, tarot-kort, kristaller och naturmedicin. Maken är oxe, och det är ju typiskt jordtecken att inte tro på astrologi. "Tänkvärda" citat en masse. Ofta väldigt många läsare.


- Bloggar av oklar anledning. Börjar med ett långt inlägg från i februari om var personen ifråga befinner sig i livet. Följs av ett inlägg i mars med ett recept på lasagne. Tredje inlägget är från oktober och är en hälsning från bloggaren att han bara ville se om nån hade varit där och läst.


- Sexbloggar. Skrivs av par eller tjejer (eller folk som utger sig för att vara tjejer). Porr är svårt, och det blir ofta ganska pinsamt. Åh fy helvete vad kåt jag är i min lilla murra just nu!!! Ojdå, den tar vi och stänger...


Och så resten då. Livet-i-allmänhet-på-allvar-men-gärna-med-nåt-slags-försök-till-humorisktisk-underton-bloggar, där man väl oftast hittar mig - vill jag tro. Och dom flesta bloggar som intresserat mig under denhär veckan. Frapperande många av dom bästa bloggarna jag hittat är skrivna av kvinnor mellan tjugo och fyrtio. Kanske för att det verkar vara mest kvinnor som bloggar, helt enkelt - bättre träffbild? Eller är det vana vid dagboksskrivning, kanske?

 
 
Frida

Frida

28 oktober 2008 19:03

Vilken fin analys! Det jag har allra svårast att förstå är hur så många husdjurs- och äldre kvinna med garnnystan-bloggar har hamnat på topp 100-listan! En bugg i systemet, grav ironi eller helt enkelt bara mänskligt förfall?

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Julia

Julia

29 oktober 2008 14:51

Det är vi smarta unga åttitalistbruttor som tar över internet. Det har jag läst på internet.

http://juliaskott.wordpress.com

 
Lisa

Lisa

30 oktober 2008 00:21

Du glömde inredningsbloggarna. Eller har du inte hittat dit än. Leta inte. Du missar inget. Jag spyr på dom. Fast jag började som en...

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Catten

10 december 2008 14:50

Du har missat grejen - det är vi kvinnor runt 40nånting som inte har nån annan att prata med än "den stora massan"....Barn- och ungdomsvännerna har vi vuxit ifrån, "mitt-i-livetvännerna" som kom med ungarnas kompisar har försvunnit i takt med att barnen vuxit upp,arbetskamraterna blir det mest jobbsnack med och helt plötsligt inser vi att det inte finns någon annan som kan/vill/orkar ta emot våra mer eller mindre djupsinniga tankar - simple as that!

 
Anders

Anders

10 december 2008 23:14

OJ, vad oväntat att få en kommentar såhär långt ner under händelsehorisonten! Välkommen, hur i all världen hittade du hit?
Är inte riktigt säker på vilken grej det är jag har missat. Att det mest är kvinnor 40+ som bloggar? Det är säkert helt sant, och vid det här laget har jag också hittat några i den kategorien jag gillar. Fast jag vidhåller (på rent empirisk grund) att dom bästa bloggarna skrivs av kvinnor mellan 20 och 30 på rent emprisik grund - och då kan din analys inte vara nån förklaring. annars tycker jag den verkar vettig.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<<
Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards