Direktlänk till inlägg 4 november 2008

Siewert the pinhead

Av Anders - 4 november 2008 21:58

Är det bara jag, eller blir Debatt på SVT snuttigare och snuttigare och dummare och dummare för varenda vecka? I dagens amerikanska valspecial fick vi oss av Fredrik Segerstedt den odödliga visdomen till livs att Obama "står till vänster om svensk socialdemokrati i många viktiga frågor" och faktiskt nästan är kommunist (oj, nu blev ju valet spännande på riktigt!), att "frihandel är det viktigaste som finns" (av allting i hela världen får man tänka sig då) och odödliga retoriska plattityder som "Obama, han bara pratar om förändring, men är det någon som vet vari den ska bestå?" av ännu en blond förstaårsstudent på Handels. Var hittar dom dom?


Muppigast idag var ändå utan tvekan Siewert Öholm, som menade att för hans del vägde skålen över till republikanernas fördel i och med att Sarah Palin klev in i matchen med abortfrågan i högsta hugg. "Så du har inga problem med att hon har sagt att även våldtäktsoffer som blir gravida ska tvingas föda?" frågade (som vanligt tendensiöse) Skjutjärns-Janne. Varpå Siewert the pinhead svarade: "Sådär kan man ju sitta här i Sverige och försöka spetsa till det. Men vi pratar här om en kvinna som till och med var beredd att föda ett barn fast hon visste att det hade Downs syndrom". Ja just det Siewert, för ett önskat barn inom ramen för ett långt förhållande som råkar ha ett funktionshinder, det är ju lika illa som att bli gravid under en våldtäkt. Absolut jämförbara storheter där.


Att den mannen har tillhört en journalistisk mittfåra framstår som mer och mer absurt för varenda gång man ser honom.

 
 
vampireslave

vampireslave

4 november 2008 22:35

känner eller inte känner, gratulationen värmde lika bra ändå! =)

http://vampireslave.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linus

4 november 2008 23:29

Oj, det där var faktiskt det mest upprörande jag hört på länge...

 
Julia

Julia

5 november 2008 00:38

Till och med innan de är eventuellt gravida anser och införde Palin också att våldtäktsoffer ska betala själva för akut medicinsk undersökning.

http://juliaskott.wordpress.com

 
Ingen bild

Ola

5 november 2008 08:37

Dagens ord här på kontoret blev: tendentiös. Jag har hittills lyckats klämma in det fyra gånger och har själv blivit beskylld för att vara tendentiös en.

 
Anders

Anders

5 november 2008 08:45

Ola, och dessutom lyckats stava rätt till det, vilket jag misslyckades med ovan...

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

5 november 2008 10:40

Linus: eller hur! Det är så man börjar undra om gamle Siewert sett för mycket på videovåld och blivit mosig i huvet.

Julia: Det där har jag också hört. Stämmer det verkligen? Det verkar så inihelvete dumt, och jag kan inte ens teoretiskt se utifrån vilken position man kan försvara ett sånt synsätt. "Varför ska skattebetalarna stå för att du ska hålla på och bli våldtagen" eller vadå?

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bror

7 november 2008 20:00

Imponerande av Siewert att på helt egen hand kunna bevisa att de gamla grekerna nog var något på spåret med medborgarostracism. Häpnadsväckande. Mannen är en vetvilling och blir mer socialkonservativ by the minute.

 
Anders

Anders

7 november 2008 22:36

Erkänner utan omsvep att jag blev tvungen att slå upp "ostracism". För dom av er andra som inte heller är doktorer i politisk filosofi kan jag meddela att det är bruket att landsförvisa personer som anses farliga för folkfriheten. Använd det i en mening imorgon! Nu sitter ju Siewert visserligen redan i Norge och driver nån slags kristen TV-kanal, men jag tycker Broppan har en poäng. Kan vi inte bara säga: "Nej, dig har vi aldrig hört talas om. Åk hem med dig"?

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bror

8 november 2008 16:46

Hehe. Men jag la till medborgarprefixet eftersom ostracism ännu är alltför vanligt bland icke-medborgare.

När vi ändå är inne (nåja)på Sarah Palin: läste på Aftonbladet idag att hon avfärdar ryktet att hon trodde Afrika var ett land med att anklagelsen är "tagen ur sin kontext". Vilken kontext!? Rollspelet de lekte på kampanjhögkvarteret som gick ut på vem som kunde vara mest okunnig om internationell politik? I själva verket är ju protesten att uttalandet är taget ur sin kontext - alla muppars universallösning - en indirekt bekräftelse att, ja, hon faktiskt trodde Afrika var ett land (men det var ju nåt ingen skulle få reda på ju...). Gott att Obama vann. Och det säger man inte varje dag om en nationalistisk dödsstraffsanhängare.

 
Anders

Anders

10 november 2008 22:30

Det är faktiskt rätt intressant att försöka tänka sig en kontext där "Afrika är ett land" INTE hade varit uppåt väggarna. Fint pris till den som kommer på nåt fiffigt!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ola

12 november 2008 15:20

Fast om vi nu snackar Aftonbladet vars (finaste förmåga är att skapa stora nyheter genom att rycka saker ur sitt sammanhang) så är en plausibel kontext typ: Syd"afrika är ett land" i världsdelen Afrika.

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

12 november 2008 23:30

Sa hon ordagrant att Afrika är ett land, eller sa hon något som kan tolkas som att Afrika är ett land? I det senare fallet kan man tänka sig att hon vräkt ur sig någon dum generalisering, typ:
"Italien har blivit lite som Afrika, ett genomkorrumperat land lett av en pajas."

http://hakkesnack.blogsome.com/2007/06/12/dagens-vers-12-juni-2007

 
Anders

Anders

12 november 2008 23:46

Ola, det kan man förstås tänka sig. Och sammanhanget är då ett föredrag för ett gäng sexåringar?

Hakke, vet faktiskt inte om hon sa det ordagrant. Måste man veta sånt om man hasplar ur sig att det är tävling och prylar? Ahem. Ditt förslag låter hyggligt plausibelt, tycker jag. Om hon nu inte sa det ordagrant...

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Johan

13 november 2008 00:27

Tja det är inte mycke klarare här på andra sidan Atlanten...det hela utspelade sig när Palin preppaded inför debatten mot Joe Biden, så det finns inget inspelat etc...bara "vittnesuppgifter". Hursom så kan vi vara glada att det inte blev Palin som VP. Nu siktar hon på 2012...bevare oss...

 
Ingen bild

Johan

13 november 2008 01:28

...eller förresten...nu spekuleras det om lurendrejerier...läs denna artikel i NYT:
http://www.nytimes.com/2008/11/13/arts/television/13hoax.html?partner=permalink&exprod=permalink

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards