Direktlänk till inlägg 10 november 2008

Oj, vad jag gillar stekpannor

Av Anders - 10 november 2008 00:14

Bli inte stressade nu, men i föräldragenerationens bok så lackar det mot jul. Dom har redan börjat undra lite försiktigt om det är något vi önskar oss i julklapp. Jag och Loppan lekte alltså ängsligt med tanken medan Trollet åt lunch idag.


Vi behöver en ny stekpanna, sa jag.

Gör vi? sa Loppan.

Nej det gör vi väl kanske inte, om man ska vara sådär petnoga. Sa jag.


Nix, det här är inte ett avsnitt av Lilla Fridolf. Det här är Loppan som uppriktigt frågar om det finns några dolda fel på våra fem stekpannor som bara Han Som Lagar All Maten känner till. Och jag som rannsakar mig själv och inser att: nej, det gör det inte. Det är min fetisch som talar.


Förutom att jag är totalt hjälplös inför bokloppisar, så är jag inte nån extremt lättfotad konsument. Jag kan lämna en skivaffär tomhänt om det kniper. Jag kan motstå en hylla lågpris-DVD:er eller en sommarrea på t-shirts. Men av nån anledning går jag igång på just stekpannor. Jag kan inte passera en trave traktörpannor på mitt lokala konsum utan att få starka impulser. Ingen aning om vad det beror på.


Loppan har samma grej, fast med kannor. Små och stora, glas och porslin. Hon är inte samlare, nej nej, hon har en stark och tydlig bild av att just den där kannan, den kan vi behöva.


Det är som om våra befästningsverk mot konsumtionshysteri har en varsin spricka. Inte så stor, men djup. Det är via den sprickan muren en dag kommer att rasa. Då väller en våg av bilar, skor, hemelektronik och TV-shops träningsredskap över oss, krossande allt i sin väg.

 
ANNONS
 
Mia

Mia

10 november 2008 09:03

Stekpannor? hmm... konsumtionens glappande käftar kan ta sig olika uttryck. Själv kämpar jag varje dag mot en stark vilja att köpa alla skrivböcker och sjalar som kommer i min väg.

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Daniel

Daniel

10 november 2008 14:02

Jisses vilken stekpanna-kåting där. Själv e det finsk humppa LP-skivor som gäller.

http://danielfagerholm.webblogg.se

 
Anders

Anders

10 november 2008 22:39

Mia - skrivböcker kittlar mig också. Strama snygga som ser smarta ut. Moleskin, du vet. Eller Ordning och Reda. "Häri står det minsann jävligt far out grejer, kan du tro". Sjalar är jag totalt immun mot. Känner dock ofta att jag behöver fler öis-halsdukar, räknas det?

Daniel - nå, kåting och kåting. Vill nog påstå att min fäbless för stekpannor är av ett passionerat men platoniskt slag. När jag säger fetisch menar jag det här i urfolksreligiös mening. Eller så. Finsk humppa är intressant! Äger dock dessvärre ingen skivspelare.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Med en kniv! med Blogkeen
Följ Med en kniv! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se