Direktlänk till inlägg 11 november 2008

Nej. Jag sa: Nej!

Av Anders - 11 november 2008 23:46

Trollet har skakat på huvudet som en lek (till exempel för att kolla om farbrorn på bussen gör likadant tillbaks) i många månader, men nu är det tydligt etablerat som ett uttryck för NEJ. Vilket (som av en händelse) nu dessutom är hans grundinställning till alla typer av förslag.


Är du trött, Trollet? NEJ

Vill du ha välling? NEJ

Kom får pappa en kram! NEJ


Vilket är en position som kan omprövas, och ofta gör det omedelbart. Här kommer en sked med päron, vill du ha? NEJ ELLER JO FÖRRESTEN FÖR NU VILL JAG.


Jag inser att det här är gammal skåpmat för alla föräldrar, och att det ingår i den massiva kategorien klichéer om små barn som visar sig vara sanna även för min unge och därmed ohyggligt intressanta, men det antyder faktiskt nåt intressant om att vara människa. Vår första manifestation av självständighet är att säga nej. Har jag ingen lust med alls är grundstenen i att bli en egen individ. Det kan kanske vara bra att komma ihåg när jag känner mig som en trög och skitnödigt skitskeptisk bromskloss.

 
ANNONS
 
Mia

Mia

12 november 2008 09:26

- Mia, kan du diska?
- NEJ!
- Mia, kan du ta reda på tvätten?
- NEJ!
- Mia för i h---vete!
- NEJ!

Jepp, jag är också en individ! :)

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Emmelie

Emmelie

12 november 2008 09:54

Tackar! :) Den är 80x80 cm. Så ganska stor blir den!

http://emmelienilsson.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

12 november 2008 11:48

Mia: Ja, du ser! Det där med konstruktiva motförslag är överkurs.

Emmelie tackar för att jag skrev att jag gillade en tavla på hennes blogg, ifall nån undrar. Kul att du hittade hit!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

12 november 2008 23:01

Det är förmodligen därför små skitungar välter omkull allting också. Innan de ens kan säga nej. JAG RIVER, ALLTSÅ FINNS JAG!

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Anders

Anders

12 november 2008 23:31

Säkert, Hakke! Destruktion kommer före konstruktion. Att välta saker är att markera att man tar fysisk plats i världen.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Med en kniv! med Blogkeen
Följ Med en kniv! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se