Direktlänk till inlägg 12 november 2008

Med ett tillkämpat leende

Av Anders - 12 november 2008 11:48

Det finns saker man bara inte säger, även om man vet att man inte är ensam om att tänka dom. Här kommer en, är ni beredda?


Ibland är det faktiskt SKITTRÅKIGT att vara föräldraledig.


Och så menar jag inte tråkigt som i Trollet är på surhumör, matvägrar och tycker ingenting är roligt. Nej, jag menar tråkigt som i intellektuellt understimulerad. Trollet är världens finaste alla dagar och för det mesta ÄR det fantastiskt, men ibland är det svårt att uppbåda entusiasm för samma gamla bilderböcker, bollstudsning, att gömma en duplo-katt på uppenbara ställen eller en gunghäst. Ibland längtar jag efter att få prata litteratur och politik och livet med en massa vuxna människor - som tyvärr mangrant befinner sig på jobbet.


Har en del mammor i min närhet som gett verbalt uttryck för den här känslan emellanåt. En blev till och med Anti-mamman i ett reportage i Vi föräldrar. Och det är inte det lättaste, tydligen. Tittas duktigt snett från vissa håll. Att njuta i fulla drag av att vara hemma med sitt barn är förstås intimt förknippat med hur en riktig mamma/kvinna ska vara i traditionell mening.


Samtidigt finns det nåt progressivt, genusmedvetet i att våga verbalisera att man kan vara mamma utan att vara helt tillfreds i myselimys-bubblan. Som pappa har man nästan motsatt problem. Varje uttryck för att det ibland, nån gång, alltså nästan aldrig, men kanske en halv dag på hundra är det kanske inte suuuperkul gör att man riskerar att halka ett snäpp tillbaka mot reaktionära mansattityder av typen Nämen brudar, dom är ju liksom programmerade till sånt där. Jag skulle fan få spader. Gänget som sitter och känner sig duktiga för att dom plockar ut en halv fredag i månaden (jodå, dom finns fortfarande!).


Och dom vill man ju inte höra ihop med. Med följden att man, hellre än att riskera att missförstås, brer på med DET MEST MENINGSFULLA JAG NÅÅÅÅGONSIN GJORT och ett hysteriskt leende i varje givet läge. EN FANTASTISK TID, 24 TIMMAR OM DYGNET 7 DAGAR I VECKAN. Man törs inte annat, ens inför sig själv. Allt måste bli rätt.


Och vill ni ha ett tydligt exempel föreslår jag att ni går tillbaks och läser tredje stycket. "Världens finaste alla dagar" står det där, och "för det mesta ÄR det fantastiskt". För en bra farsa inser vilket privilegium det är att vara hemma - hela hela heeeela tiden.

 
ANNONS
 
Julia

Julia

12 november 2008 13:54

Det är det man har bloggar till!

http://juliaskott.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Med en kniv! med Blogkeen
Följ Med en kniv! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se