Direktlänk till inlägg 17 november 2008

OVK. Den spännande upplösningen.

Av Anders - 17 november 2008 11:13

Det blev scenario 3 - också det typiskt.


Bra inom ramen för fyratimmarsfönstret, cirka halv nio, kommer två gravallvarliga herrar (ingen av dom fastighetskötar-Jarmo by the way! Killen fortsätter att vara en ren trosfråga) i blåställ. Dom hälsar knappt innan dom börjar stolpa runt i lägenheten och ropa saker som Toalett, elva och Rum mot vägen, förskruvat till varann. Och jag förvandlas till den där töntige, oinsatte, inställsamme skrivbordsnisse från medelklassen-killen som svansar efter och försöker ha koll: Nämen dom där har vi inte ens rört sen vi flyttade hit, fastskruvade alltså tsk tsk.

Eller: Vi försöker ju göra rent i vädringsluckorna med jämna mellanrum. Kommer ju mycket skit och baggel från vägen.

Eller ett ängsligt: Men allt ser okej ut eller? som inte får nåt svar.


När den mest allvarlige (kanske ventilationskonsulten) rapporterar Badrum sjutton, kägla saknas ser mig föranledd att säga att den har jag skruvat ur och diskat av. Då får jag en är du helt dum i huvet-blick och en snabblektion i att dom där, dom är kalibrerade och om jag inte noterar exakt hur långt iskruvade dom är så gör jag bäst i att ta ur hela ventilenheten. Vilket jag såklart aldrig har vetat att man kan ens.


Att ta upp att vi nån gång har tyckt att det känts lite fuktigt i ett av rummen, det törs jag inte. Istället säger jag tack så mycket men dom är redan på väg ut, medan dom fyller i listor med rynkade pannor. Jag antar att det väl kommer nåt papper i brevlådan om hur det gick.

 
 
Ingen bild

Loppan

17 november 2008 13:36

Vad läskiga de är! Och vaddå kalibrerade - dem skruvar jag ju fram och tillbaks mest hela tiden...

 
Ingen bild

Bror

17 november 2008 13:50

Olof Lagercrantz skrev en gång om sin vänskap med en anti-litterär Östersjöfiskare, och hur han alltid kände sig "vägd, och funnen för lätt" av honom. Precis så känner jag mig runt de flesta hantverkare.

Och det ju inte direkt symmetriskt det där. Det är ju inte så att jag dumpa illa skrivna papper i deras brevlådor där det står. "I morgon är det dags för obligatorisk medborgarkunskap. Vi fräschar upp Kants kategoriska imperativ, Hobbes auktoritetsbegrepp och Rawls överlappande konsensus. Vi kommer nån gång mellan 07.00-12.00."

 
Ingen bild

Linus

17 november 2008 15:34

Det kan ju vara så att det är deras sätt att slå tillbaka mot medelklassen för p1, dagstidningar (ej kvällstidningar eller gratisblaskor), debattprogram på public service och nationella prov i svenska?

 
Anders

Anders

17 november 2008 18:15

Loppan- Gör du?? Det är ett under att vi har överlevt såhär långt, ska jag säga dig!

Broppan - alldeles fantastiskt roligt! Vilken STRÅLANDE idé, när börjar vi?

Linus - du har säkert rätt. Men jag känner mig fan alltid stiff och osäker runt (och då äger jag inte ens en bil till exempel) Riktiga Män Med Olja Under Naglarna. Dom vinner varje gång. Nån gång måste väl balansen vara återställd?

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linus

17 november 2008 20:06

Ja kanske lika obekväma som dom känner sig när dom ser en av dina pjäser? :) Det heta tipset när man är med hantverkare är att prata lite mer dialekt, då blir man lite mer kompis;)

 
Ingen bild

Bror

17 november 2008 20:53

@Anders: risken är förstås att våra jobb strängt taget är värdelösa och inte kan inspirera samma naturliga auktoritet...

@Linus: man kan också kapitulera fullständigt och erkänna att man inte har en aning om vad man pysslar med. Enligt min erfarenhet är det när man beskäftigt lägger sig i och försöker tugga tugget som man verkligen bränner ut sig.

 
Anders

Anders

17 november 2008 21:14

Linus - skillnaden är ju att jag inte klampar in i deras hem och spelar mina pjäser klockan sju en vardag. (Fast jag väl borde, i analogi med vad Broppan föreslår). Dialektgrejen kommer nog omedvetet, PINSAMT nog.

Broppan - har nog varit värre än idag, trots allt. Jag försökte ju inte hjälpa till åtminstone. Men att man håller på och hänger efter har ju också att göra med att dom är i ens hem. Man är ju liksom värd samtidigt på nåt vis.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Frida

Frida

17 november 2008 21:51

Alltså. Jag missar ALLTID att lägga på minnet när de där fläkttjommarna ska komma! Och alltid ligger jag i sängen och slumrar när de ringer på, eller sitter småögd och halvnaken och äter frulle. Och alltid försöker jag ignorera att det ringer på, men de ger ju fan aldrig upp, så till slut måste man ju öppna. Skrev också ett inlägg om det förut.

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

17 november 2008 21:58

Frida - jag vet! Det slutade med att du straffade din gröt :-)

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Nina

Nina

17 november 2008 22:51

Imorgon ska det komma hit rörkillar och kolla våra vattenlås. Jag är nervös fastän jag inte ens måste vara hemma. Eller - herregud- kan det tänkas att de kommer före klockan sju? Ja jävlar, det kan det säkert...

http://www.igel.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

17 november 2008 22:58

Nina - keep your bathrobe handy, det är mitt tips. Välkommen hit!

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards