Direktlänk till inlägg 23 november 2008

Ett eklektiskt urval av ord

Av Anders - 23 november 2008 12:27

Blir ni som jag plötsligt förälskade i nåt ord, och kommer på er själva med att använda det i alla möjliga sammanhang? Jag har nästan alltid något (fint) ord som förekommer lite för ofta för sitt eget bästa i mitt dagliga tal.


Runt nyår var det potentiell (Nationella dramaturgiatet är ett potentiellt vettigt forum eller Jag tror ärligt talat att det är ett potentiellt problem att dom smäller upp ett Lidl här)


Lite senare på våren var det proaktiv (Vi har just nu kapaciteten att vara ett hyggligt fungerande reaktivt dramaturgiat. Däremot hinner vi inte med att vara det proaktiva, idégenererande forum vi skulle vilja eller Det här är ett rent proaktivt blöjbyte)


Och sen navigera (Det är inte det lättaste att navigera i den här virriga kulturdebatten eller Sen vi fick barn har jag lärt mig navigera genom stans tunnelbanestationer på ett helt nytt sätt)


Och nu är det eklektiskt jag plötsligt hittar nya användningsområden för överallt hela tiden, på ett tröttsamt och fånigt vis.

Vår bokhylla känns eklektisk på ett ärligt sätt

Skuggutredningen verkar, om man tittar på inskickade förslag, bli en tämligen eklektisk historia

Jag har så jävla eklektisk musiksmak!

Jag har bara udda strumpor rena, så idag får det blir lite eklektiskt sådär


Jag försöker inte göra mig märkvärdig, jag lovar! Det är som nån slags jävla etymologisk förkylning, med ett förlopp som bara inte går att snabba på. Eklektiskt sitter där i pannloben helt enkelt. Punkt slut, och inga C-vitaminer i världen tycks hjälpa. Tills det plötsligt är klart, och den avlöses av nåt nytt pretto-ord. Hej sug.


 
 
Nina

Nina

23 november 2008 13:57

Strategi. "Man får ju använda sig av olika strategier för att väcka elevernas intresse" eller "det är hennes strategi för att undvika konflikter som oroar mig" osv osv i all oändlighet.

http://www.igel.bloggagratis.se

 
Mia

Mia

23 november 2008 16:14

Jag tackar för gratulationen! :)

Så vill jag meddela att det är helt okej att använda mitt eget favoritord "barndjur" i vilket sammanhang som helst! Det förtjänar att spridas till den stora massan.

/m

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Ingen bild

Ola

23 november 2008 18:58

"Men deärå själva faan" i falsett på hälsingemål har använts i vårt hem typ en gång var tredje minut den senaste veckan.

 
Anders

Anders

23 november 2008 22:41

Jag glömde en period med "legitimitet" mellan "navigera" och "eklektisk".

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Sofia

Sofia

24 november 2008 09:19

Det där känner jag igen! Det är som tics! Just nu har jag det mindre sofistikerade ordet "liksom" på gärnan, samt "fantastiskt". Användandet av de här orden börjar i min vardag likna ett grovt missbruk.

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

24 november 2008 10:21

Sofia - det ska villigt erkännas att jag, bland finorden, har haft mina mindre sofistikerade perioder med "grisfett", "testikelcancer" och "dumjävel" också... Vad roligt att du hittat hit, välkommen!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linus

24 november 2008 12:11

Anders, jag kan tipsa om inkomensurabla, ett fantastiskt ord:)

 
Anders

Anders

24 november 2008 21:25

Linus- jag erkänner, jag var tvungen att slå upp det. För mina meddilettanter kan jag meddela att det betyder "ojämförliga". Samt att det stavas med två m ;-)

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

aron

23 september 2009 01:10

Narcissistisk är ett ord som fastnat även ekivokt dock är inte det lika vanligt som narcissistisk

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards