Direktlänk till inlägg 25 november 2008

This station will self-destruct in ten, nine, eight...

Av Anders - 25 november 2008 00:02

Bara för att detta är hösten då man inte är sådär sugen på att röra sina små sparpengar, som stadigt smälter som snöglopp i Sahara, så är det enligt lagen om alltings jävlighet också hösten då allting går sönder:


Klockan har jag ju redan varit inne på. Det är en liten grej.


Vår tvättmaskin håller på att ge upp. Torktumlarfunktionen är redan ute ur bilden, och nu börjar centrifugeringen uppenbarligen känna att den får lite för lite tillbaks.


Den där flärpen som man trycker in för att öppna ugnen har helt oprovocerat gått av. Nu får man använda skaftet på en tesked. Vet inte om man kan köpa och montera en ny flärp eller om man måste skaffa en helt ny lucka.


Vårt handfat har spruckit. En burk ansiktskräm gjorde en störtdykning från badrumsskåpet och var uppenbarligen dåktigt hård. Handfatet är silikonlagat och tätt, men ser förjävligt ut.


Som jag också redan har varit inne på har jag köpt nya glasögon. Det berodde på att anti-reflexbehandlingen på mina gamla plötsligt och av oklar anledning började släppa, vilket gav en stor suddig fläck mitt i synfältet.


Och idag har min mobil fått spatt. Den där trademarkade navy-knappen tycker att jag trycker när jag bläddrar - och envisas således med att försöka ringa upp stackars Agneta E, först i min telefonbok, så fort jag öppnar menyn.


Det känns alltså lite som om garantin har gått ut på hela vårt bohag samtidigt. Eller som att vi fått onda tomtar i maskineriet. Och parallellt med att väggarna rasar omkring oss är det CSN-månad med en kniv, avläsning av elförbrukning och jul på gång. Tajming, kallar man sånt. Sen lägger man en peng till i ironiburken.


 
 
Ingen bild

Ola

25 november 2008 07:14

Det var inte så att du fick ett fett gage för typ tre år och en månad sen och nu går garantin ut för alla dom där prylarna ungefär samtidigt?

 
Anders

Anders

25 november 2008 11:56

Nej! Så det måste väl vara onda tomtar då.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

25 november 2008 18:55

Dom där jävla CSN-räkningarna, jag vill bara gömma dom längst in i garderoben och glömma deras existens!!! Oj, va arg jag va? Lite info om våra vitvaror och annat, det är ju säkert jätte intressant för dig (pengar till ironiburken?) Vi har en spis med tre fungerande plattor, en ugn som endast funkar på ett läge (den markeringen som indikerar över och under ugn) Tvättmaskinen nyligen lagad, koltrumman utbytt. Taket byttes förra sommaren för att det regnade in, men den här sommaren regnade det in ändå, det låtsas jag inte om (sssh)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Frida

Frida

25 november 2008 21:02

Om du mot förmodan skulle får slut på potentiella inläggsidéer så kan jag meddela att du har blivit utmanad i min blogg!

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

anna

25 november 2008 23:00

Hos oss har allt det här sått sönder samtidigt: Alla dyra spottarna i köket, duschslangen, matbordet, avloppsröret i köket (lindrig fuktskada strax före jul, hurra!) och dessutom har vi fått mal som äter upp alla våra dyraste kläder (de jävlarna är finsamkare med merinoull högst upp på favvolistan) och genast måste utrotas av Anticimex. Det finns verkligen en naturlag som säger att allt dyrt tar slut eller går sönder samtidigt. Och när man absolut inte har råd med det.

 
Sofia

Sofia

26 november 2008 00:00

Nu får jag skämmas och säga att jag aldrig har sett Klungan live tidigare, men jag är övertygad om att jag kommer att vara helt trollbunden efter den kommande lördagen!

Och när vi snackar trafik är jag verkligen på din sida!

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

26 november 2008 00:24

Tant Grön - ha ha ha! Jag kan se framför mig hur man låtsas som ingenting när det regnar in. "Vadå, det här? Nej nej, vi har ju precis lagt nytt tak. Det här är...öhm, kondens"

Frida - det är taget! Undrar om jag har sju kontakter att skicka vidare till bara...

Anna - jag återvänder till mina onda tomtar. Vi har tappat kontakten med naturen, det är hela saken! Skadeinsekter har jag faktiskt sluppit, bortsett från styckvisa ängrar. Men visst är det en massa merarbete med det dessutom? Typ tvätta allt tyg i helalägenheten, diska allt porslin... Kan ni inte bara skita i det och låta den som köpte lägenheten ta hand om det? ;-)

Sofia (som svarar på en kommentar jag gjort på hennes blogg btw, inga dolda Klungan-referenser att försöka hitta i mitt inlägg!) - Inte ska du skämmas för det! Än så länge tillhör du nog en överväldigande majoritet. Men jag är rätt säker på att du i framtiden kommer att säga "Klungan? Nämen du vet DOM såg jag redan 2008, när dom fortfarande var unga och hungriga ,liksom". Är lite nyfiken på hur du hittat min blogg, förresten!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

26 november 2008 08:57

Precis, hi, hi. Vet faktiskt inte om jag förmedlat den infon till mannen??? Är det lite väl mycket "låtsas som ingenting" kanske? fast man kan inte riktigt lita på mitt minne just nu, det är näst intill obefintligt, så det kan mycket väl va så att jag har berättat det för honom. Bäst att fråga mannen kanske...? Hmmm, what to do, what to do.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders (Med en kniv)

Anders (Med en kniv)

26 november 2008 11:54

Jag citerar här dom kloka vildvittrorna: "Syns inte? Aha! Finns inte!"

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

28 november 2008 10:56

Igår la ON/OFF knappen till diskmaskinen av, men den funkar om jag tejpar ner den, det är nått glapp. Jag är övertygad om att jag blivit straffad för att jag snackat skit om våra vitvaror och vårt tak här på din blogg. Snälla diskmaskin, jag lovar att aldrig göra så igen.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

28 november 2008 12:19

Ja, se där ja. För egen del så har vänner larmat om att min mailadress tycks ha brutit samman och studsar tillbaka alla mail med ett meddelande om att "här finns inte en jävel!" Inte dyrt, men råddigt såklart. Vi måste ha upprört några småsinta husandar.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards