Direktlänk till inlägg 28 november 2008

Cravings

Av Anders - 28 november 2008 11:41

Såg ett inlägg på Mias finfina blogg för några dagar sen om hur hon på sin födelsedag lyxade med jordnötssmör direkt ur burken. Åh, mmm, jordnötssmör tänkte jag som en lydig konsument, det var längesen! Och köpte en stor jävla burk Skippy nästa gång jag handlade.


Och glömde således ÄNNU en gång att jordnötssmör ingår i gruppen livsmedel du TROR att du gillar men i själva verket ledsnar på tämligen omedelbart. Här återfinns även sånt som Kalaspuffar, böcklingpastej, lemon curd, HP-sås, smaksatt mjukost och olivtapenad. Sånt som jag kan gripas av en enorm entusiasm för i butiken och bära hem som handlingens själva krona. För att tre dagar senare diskret putta förpackningen längst in kylen. Där den får stå tills den gått ut eller i värsta fall täcks av luddigt mögel, och jag äntligen kan med att kasta den.


Jordnötssmör (jag kan för övrigt verkligen känna hur mina kranskärl kloggar igen när jag äter det, alltså fysiskt!) borde säljas i fingerborgsstora förpackningar framme vid kassorna. Påminn mig om det nästa gång jag får impulsen att släpa hem en glasburk på ett halvkilo.

 
 
Mia

Mia

28 november 2008 12:35

OH NEJ! Jag föreslår stora hinkar med jordnötssmör, inget småplock här inte.

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

28 november 2008 13:11

Ge burken till trollet så går det nog åt i ett nafs. Glöm inte klä lägenheten i plast först bara. (Ehh... dottern närmar sig tre år nu så jag får erkänna att jag inte kommer ihåg hur länge det var man skulle ta det försiktigt med saltet. Hoppas det var 12 månader, annars anklagar jag mig själv för trollplågeri innan någon annan gör det.)

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Anders

Anders

28 november 2008 13:22

"Försiktig" med salt till barn ska man ju vara hela tiden. En instruktion som gjord för att ge en nojor och bekymmer!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linus

28 november 2008 16:31

Grattis! Du lyckades pressa in böcklingpastej och kalaspuffar i samma mening:) Hälsogurusarna (det var nog ett egenhändigt ihopsnickrat ord) på tidningen Mens Health som jag pinsamt nog läser ibland, hävdar bestämt att jordnötssmör är jättenyttigt så det är bara att mumsa på:)

 
Ingen bild

anna

28 november 2008 22:32

Jordnötssmör är ju fantastiskt! På mackor, gärna på dnask rågbröd och givetvis med ett lagom tjockt täcke äckligt söt sylt ovanpå (svartvinbärsmarmelad är min favorit), med sked direkt ur burken eller (det mera hälsosamma gourmetalternativet) As fantastiska kyckling med jordnötssås och nudlar. Hör av dig om du inte vet vad du ska göra av resten av burken, så får du receptet:-)

 
Anders

Anders

29 november 2008 11:54

Linus - att bli första träff om nån googlar kalaspuffar+böcklingpastej har alltid varit ett av mina livsmål! Andas ut angående artärerna (Kan man inte lita på Men's health, vem kan man då lita på?). Återstår bara problemet att jag är less. Men:

Anna - att göra sataysås på smöret är ju faktiskt jättefiffigt. Tar gärna emot ett recept!

Och Hakke - Trollet fick pröva jordnötsmör igår. Han tyckte det var jädrigt klistrigt i munnen först, men brast sen ut i sitt reklamfilmspatenterade och överdrivna "MMMM!"

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Frida

Frida

30 november 2008 01:18

Mmmm, Biggans böcklingpastej! Kan inte för mitt liv tro att jag skulle tröttna på den, men å andra sidan har jag aldrig provat att ha den hemma på daglig basis.

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

30 november 2008 14:37

Frida - Tro mig, det går! Snabbare än man nånsin kunde föreställa sig, dessutom...

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards