Direktlänk till inlägg 1 december 2008

För er som inte orkar: Ett kortare inlägg om att vara lång och snäll.

Av Anders - 1 december 2008 23:16

Har precis skrivit två lååååånga inlägg om ett band du möjligen troligen aldrig hört talas om. Flåt. Det ska inte hända igen. Men vi är alla nördar vad gäller nånting (sa han gällt), och det här råkar vara min kanske allra långrandigaste av långrandiga entusiasmer.


Jag är dessutom ganska lång. Samt snäll. Vilket för med sig att jag har ont som satan i ryggen igen idag. Jag är nämligen den där långa killen som tycker det är skitjobbigt när jag genom min blotta uppenbarelse spärrar hela sikten för tre normallånga personer bakom mig. Herregud dom har ju betalat lika mycket som jag för det här och är säkert lika stora fans och... tänker jag, och medan jag gör det så börjar jag omedvetet att knäa och luta huvudet. Minimera mig själv, liksom. Vilket såklart inte räcker. Dom bakom går med all sannorlikhet fortfarande hem och muttrar såg fan inte ett SKIT (och inte, som man hade kunnat hoppas, nåt i stil med såg lite halvkasst, men oj vad snäll han verkade ,den långe killen framför!). Det enda som hänt är att jag dessutom fått spänningshuvudvärk, med en kniv.


Bio och teater är likadant. Det är bara om jag sitter längst bak jag kan slappna av och sitta som jag vill. Annars är jag hela tiden smärtsamt medveten om hur halsen på dom bakom går som en metronom för att se till höger och vänster om mitt upptornande kranium. Med följden att jag hasar ner så långt jag bara kan, med en knäskål uppstoppad i vardera näsborren. Gamla hovteatrar, med stolsrader anpassade för sjuttonhundratalspygméer, ska vi inte prata om. Då kan jag inte ens hasa ner nämligen och känner mig därmed dålig för det. Försökte inte ens bli lite mindre, tsk tsk, föreställer jag mig hur dom säger i pausen. Såna där borde inte få gå lösa!


Loppan tycker det är bra att jag är lång. Blott en och sextitvå över havet har hon nytta av min räckvidd när det ska hämtas burkar på höga hyllor och bytas glödlampor och sånt. Själv har jag, som sagt, ont i ryggen igen, och fantiserar just idag om att vara behändig. Kanske till och med få plats i ett bussäte utan att behöva sitta som ett zäta!


Å andra sidan såg jag ju jävligt bra igår. Det gör jag alltid.

 
 
Ingen bild

Linus

2 december 2008 00:06

Fan, själv hade jag bredvilligt gett bort ett finger några tår eller något annat meningslöst om jag fick vara längre. Men det kan ju bero på mitt intresse för en viss amerikansk bollsport och mina ynka 181cm...

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

2 december 2008 12:10

"Fast å andra sidan ..."
Just rub it in!
(1.77 i strumlästen, om jag verkligen tar i.)

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Ingen bild

Bror

2 december 2008 12:53

Det är lite jobbigt det där. Bio har blvit mycket bättre tycker jag, läktarna är brantare nuförtiden antar jag. Flyg däremot är en mardröm. Inga problem att bli en klimathjälte här inte - blotta tanken på en tur som tar mer än tre timmar fyller mig med skräck och fasa. Detta baseras inte minst på att jag flög med Ryan Air igår. Kommers, kommers, kommers och dåligt benutrymme. Det finns två sätt att sitta på. 1) Gynekologstolen - benen spretande på vardera sidan ryggstödet framför. Ohållbart i längden eftersom ena knäet sticker ut i mittgången och göra nasande flygpersonal arga. 2) Rida damsadel - båda benen roterade åt endera håll. Ingen lek för ryggslutet. Sedan kan man kanske 3)sitta korrekt - rak rygg limmad mot ryggstödet, benen i 90 grader. Men det är lustigt att sitta som ska är bland det obekvämaste som finns!

 
Sofia

Sofia

2 december 2008 17:25

Bra att du tänker på oss korta jävlar. Man kan ju inte låta bli att fundera på HUR lång du egentligen är? Låter ju som omrking 230 cm i din beskrivning :)

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Nina

Nina

2 december 2008 21:26

Trots att jag är i Loppstorlek (162 stolta centimetrar) och således är begåvad med en ganska kort ryggrad har jag ju ändå problemrygg, det kan du ju alltid trösta dig med om du känner dig extra ynklig nån gång. Jag har dessutom skitbra hållning, inte ens det hjälper. För övrigt kan jag ju tillägga att jag ytterst sällan blir irriterad på långa människor (om de inte ställer sig precis framför mig och gör att jag stirrar in i en korsrygg, men å andra sidan, nästan alla är ju längre än jag, så den ilskan är inte reserverad för de långa), vad som irriterat mig på bio och liknande är snarare folk med alltför yviga frisyrer, såna som vajar i vinden och stjäl utsikten åt alla håll.

http://www.igel.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

2 december 2008 22:35

LInus och Hakke - Alltså, jag är om inte den förste så åtminstone bland dom fem att erkänna att fördelarna med att vara lång nog överskuggar nackdelarna. Det är nog kombon med överdriven hänsyn som ställer till det mest.

Bror - jag minns våra årliga Lisebergsbesök, där vi låg bara ett par centimeter under maxgränsen för att få åka Top Spin. Våra vrål när tingesten hängde uppochner var inte skräck, det var smärtan när hela kroppsvikten vilade på nyckelbenen...Din analys av sittpositioner är skitbra! Du glömmer dock ovan nämnda "knäskålarna i näsan-position", knäna uppdragna och pressade mot sätet framför. Den får väl bli nr 4. Sååå roligt att ha dig här i helgen!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

2 december 2008 22:39

Trycker på "skicka" mitt i kommenterandet! Är jag full eller???

Sofia - ganska bra gissat. 2och28 om jag sträcker på mig! Närå. 192 en bra dag.

Igel - det fanns en tid när jag hade en sådan frisyr...stort jävla krull a la gotländskt utegångsfår. Det var jag också överdrivet medveten om på bio, kan jag säga! Övervägde att köpa en särskilt biomössa i nåt tunt tyg, men det blev aldrig av. Numera sätter vikarna stopp för krullet, det blir för mycket treklöver-frisyr.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards