Direktlänk till inlägg 2 december 2008

Herr Trollets känsla för tajming

Av Anders - 2 december 2008 20:14

Hej mitt vinterland, vart fan tog du vägen? Vet inte hur ni haft det, men i Stockholm har det idag varit grisnovembers själva idé (fast vi är inne i december). Sånt där lätt, suddigt regn som kommer från alla håll samtidigt, geggamoja, fickor av snöslask och inte ett picogram julstämning nånstans.


Trollet har idag haft en av sina förmiddagsluren är ett skändligt imperialistiskt påfund-dagar. Trött så han bokstavligen vinglade, lunchen världens sämsta idé böhöböbö, men varje försök att stoppa honom i säng ledde obönhörligen till The return of the creature from the black lagoon. Mönstret såg ut sålunda: jag sjöng nåt fint, stoppade honom i säng, han bökade ner huvudet i kudden, jag tassade ut. Två minuter senare hördes det rytmiska dunkandet mot golvet av en stackars tomte som han lyckats nå genom spjälorna, och när jag tittade in i hans rum möttes jag av en knatte som stod och gungade i sängen, förståndigt skakande på huvudet (inte trött alls!) med ögonen i kors av trötthet. Efter fyra eller fem försök var det förstås bara att ge upp, och stoppa honom i overallen för att ta sig iväg till Öppna Förskolan istället.


Föga förvånande slocknar ungen fjorton sekunder efter att vi kommit utanför dörrn.


Och utanför Öppna är det dessvärre inte bra att lämna honom sovande i vagnen - man ser honom inte riktigt genom fönstret och det finns alltså risk att han hinner bli ledsen och rädd när han vaknar och ingen kommer. Och sin sömn behöver han ju. Följaktligen får hans käcke far förlänga den kvartslånga promenaden till Öppna med en timme i grisvädret. Regndimman letar sig innanför halslinningen, skorna kippar och glasögonen immar igen. Trollet sover den oskyldiges lyckliga sömn under regnskyddet. Tack som fan.

 
 
Ingen bild

Anna Röd

2 december 2008 21:49

Ja, i den här delen av landet har vi haft s k Göteborgsväder. Vilket innebär sånt där lätt, suddigt regn som kommer från alla håll samtidigt, geggamoja, och inte ett picogram julstämning nånstans. Och på det en rå vind som letar sig igenom igenom täckjackor och halsdukar. Men M hatar att somna i vagnen lika mycket som hon älskar att stampa i de grå pölarna. Man får vara glad för det lilla.

 
Anders

Anders

2 december 2008 22:42

Jag fortsätter att hävda att minusgrader är kallare i Göteborg än nån annanstans. Två minus och snålblåst medan man väntar på vagnen vid säg Masthuggstorget en mörk vintermorgon, det är ingen lek. Här finns alltså en relativitet i celsiusskalan som nån borde forska i! Ser fram emot att se M stampa i pölar nån gång!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Sofia

Sofia

2 december 2008 23:33

Vilken fin pojk ni tryckt fram!
Jag håller verkligen med dig gällande vädret. Huvva så hemskt. Lite snö vore trevligt, om inte annat så blir det bra mycket ljusare!

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

2 december 2008 23:48

Sofia - tack! Fast fin har han såklart blivit av egen kraft. Tittar man lite närmare på bilden kan man verkligen se hur sjuuukt trött han är. Kolla påsarna! :-)

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Fetkatt

4 december 2008 20:30

Ha!
Jävla söt unge, oavsett trötthetsgrad, men din dag är en bagatell jämfört med MIN. Så det så. Ditt framgångsrika, lyckade, lyckligt gifta, barnalstrande jävla as till människa... Grrr!

Den senaste veckan har jag haft luncher på I SNITT 15 minuter. Samtidigt som det enda jag känner för att göra, är att krypa in i ett rötet hörn och gråta fram till påsk ungefär (OM jag får ett påskägg, annars tänker jag hålla mig undan till semestern), så tycks jobbet växa exponentiellt.

Farbror Super mario-doktorn har just sjukskrivit ner mig till 50 procent, men eftersom själva PAPPERET inte nått mig än, ignorerar jag det, biter ihop och arbetar som en idiot.

Som en idiot som just denna dag ljuvliga dag tillbringat TRE jävla timmar med att reda ut vad det tog en pensionerad, stöddig, dryg, besserwisser till före-detta-bygglovarkitekt-som-fortfarande-jobbar-ett-par-dagar-per-vecka-jäääävel att fucka upp fullständigt på TRE minuter.

Väluppfostrad som jag är sa jag inte: "du din satans, dryga, jävla gubbjävel, ge FAAAAN i mina ärenden, ditt rövhål för du har just kostat mig tre timmars arbetstid i telefon för att släta över och samla ihop!"

Nä, istället säger man: "du, jag tycker inte det är OK att du gör så här". Vekt, jag vet. Suck...

Vår hund har dessutom fått kennelhosta, eftersom de jävla hundarna uppenbarligen envisas med att säckla ner varandra med baciller på dagis.

Tyvärr smittar inte skiten till människa, men annars skulle jag ta med hunden till jobbet och låta honom spotta upp lite baciller på gubbjäveln.

I hate you Anders, din lyckade fan!

Dessvärre gillar jag dig samtidigt asmycket...

 
Anders

Anders

4 december 2008 22:34

Käraste Fetkatt, jag skulle aldrig ALDRIG få för mig att försöka tävla i "vem hade pissigast dag?" med dig. Det vore som att slåss med Minotaurus beväpnad med en dessrtgaffel. Det här var dessutom en enstaka händelse under en helt okej dag. Jag var bara lite...blöt liksom.

Du får för övrigt kommentera hur långt du vill! Blogga här i mina kommentatorsrutor! För uppenbarligen är du inte RIKTIGT färdigventilerad och genomharmonisk ännu ;-)

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Fetkatt

5 december 2008 12:20

Nä, jag är väl inte det...Klar alltså.
På bättre humör idag dock, efter gråtsession hos psykologen som såg uppriktigt chockerad ut när jag berättade om mina 10-minuters luncher och sen drämde i med: "Men! Tänk om JAG skulle kliva in till någon annans patient och säga: nä men det där var ju en skitdålig idé, vi jobbar med det HÄR istället!"
Eller, om jag skulle dra upp ett av dina manus, börja stryka lite här och var, säga: "men för faen Anders, nu får du väl skärpa till dig!" och sen lämna över det till ensemble och regissör. Av dig okommenterat... : )
puss!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards