Direktlänk till inlägg 11 december 2008

Saliv

Av Anders - 11 december 2008 22:41

Vad fan är det med grabbar i dom tidiga tonåren och spott?


Stod och väntade på tunnelbanan bredvid en trio trettonåringar som försökte se ut lite som tuffa skejtrockers, men som mest kändes Lidingö i sina Canada Goose-jackor. Dom satt på den där bänken i max fem minuter innan deras tåg kom. Ändå hann dom peppra hela golvet runtomkring sig med åtminstone tjugo små loskor.


Jag vill understryka här att ingen av dom snusade. Ingen av dom sög på något starkt eller löddrande eller surt. Vi pratar om den allra torraste sortens loskor, såna där som kommer från allra längst fram i mun och bara består av lite skum.


Vad försökte dom uppnå? (Vad försökte vi uppnå, för visst kan jag om jag ska vara ärlig minnas sommarkvällar i mina allra fjunigaste pubertetsår då asfalten runt bänken där vi hängde var våt av gisch. Spottade jag? Det måste jag väl ha gjort?) Som försök till fuck the rules-rebellhandling är det ju vanvettigt lamt, faktiskt. Har tonårsgrabbar månne en överdriven salivproduktion som en del av sin pubertet?


Min arbetshypotes är att det är som hanhundars skvättande. Man pissar in ett revir, helt enkelt. Till spottet, men fan inte längre. Men borde det inte ligga i deras intresse att i så fall hocka riktiga snorlobbor? Varför detta strutiga fjuttande? Jag är sociologiskt, behavourisitiskt och etnografiskt förbryllad.

 
 
Sofia

Sofia

11 december 2008 23:37

Jag tror det där gäller tjejer också. Jag kommer ihåg att jag spottade oerhört mycket i min (yngre) ungdom. Fast i och för sig så snusar jag, men det kan väl inte ha med saken att göra? Eller?

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Sofia

Sofia

11 december 2008 23:39

(Tack för superbra tips förresten! Skönt att texten granskas av nya ögon, man blir lätt fartblind när man sitter och skriver....)

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Huskorset

Huskorset

12 december 2008 00:40

Ja, jag har ingen aning, men det känns som att ÖversättarHelena skulle kunna ha en teori.

http://huskorsetshemligaliv.blogspot.com

 
Mia

Mia

12 december 2008 09:32

Intressant... Det fanns ett hörn vid min högstadieskola där folk stod och smygrökte, spottade och gastade. Själv har jag alltid varit helt värdelös på det där. Jag liksom tar i som f_n, men det blir inget. Antingen hamnar det på mina egna kläder eller på hakan. Skitäckligt. Nu tillåter jag mig bara att spotta under träningspass (utomhus).

http://miahellstrom.driftig,nu

 
Artemis

Artemis

12 december 2008 12:20

Japp, "det olösta loskmysteriet" kan även avnjutas på vissa tunnelbanas inomhusperonger.
Vi hade en stenstolpe som vi alltid tvångsmässigt spottande på när vi gick förbi hela tonårshorden. Jag har nått minne av att vi njöt lite av det där äckliga som vi lyckades förmedla... Själv har jag på äldre dagar blivit en hejare på att drängsnyta mej. Det känns också lite rebelliskt när man är snygg, 46 år och kvinna!

http://www.ansvar.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

12 december 2008 12:42

Ålrajt, då har vi fastslagit att det här eventuellt gäller båda könen (eventuellt med vissa motoriskt svagbegåvade undantag från Dalarna som träffar hakan istället), och att ingen riktigt vet varför. För som sagt, om det är själva äcklet man vill åt, då ska man väl göra som Artemis och drängsnyta sig? Ska bli intressant att se om vi får nåt från Översättarhelena!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Mia

Mia

12 december 2008 14:11

Jag har ingen aning om hur de motoriskt svagbegåvade gör i Dalarna, men i HÄLSINGLAND hamnar det på hakan ;)

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Anders

Anders

12 december 2008 17:41

Men gud! Det VET jag ju för faan: Huddik! Får skylla på tillfällig sinnesförvirring. Förlåt mig.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Översättarhelena

Översättarhelena

13 december 2008 00:35

Jag tycker din revirteori är mycket trovärdig. Men jag ska fråga mina tonåringar i morgon för säkerhets skull.

http://oversattarbloggen.blogspot.com

 
Huskorset

Huskorset

14 december 2008 20:06

Artemis: Drängsnytning! Respect.

http://huskorsetshemligaliv.blogspot.com

 
Anders

Anders

15 december 2008 13:51

Ö-helena - Fick du nån klarhet? Man blir ju nästan lite orolig när det blir alldeles tyst sådär. Har vi snubblat på nån tonårshemlighet som man drabbas av ett hiskeligt öde om man kommer på spåren?

Huskorset - eller hur! Bara ordet, liksom!

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards