Direktlänk till inlägg 12 december 2008

Farbro Knivens brevlåda

Av Anders - 12 december 2008 11:52

Så var det äntligen dags för Farbro Knivens brevlåda igen då. Behovet är skriande och har negligerats alltför länge! Jag släpar mig i säck och aska, rappar mig flagellantiskt med en knippa nässlor och tar tag i det.


För nytillkomna läsare (inget skryt, jag vet faktiskt att ni finns, ju) är brevlådan ett forum som försöker hylla det faktum att jag har en blogg som får mängder av fantastiska, roliga och kloka kommentarer. När man bloggar några inlägg om dagen sjunker ju äldre texter så jädrans snabbt ner under händelsehorisonten och liksom försvinner i sedimentet. Farbro Knivens brevlåda vill lyfta fram äldre inlägg som många har haft saker att säga om, som fått särskilt roliga kommentarer eller där diskussionen frotfarande pågår.


Under OVK. Den spännande upplösningen ventilerade en hel generation av urban medelklass sin ängslan för hantverkare, under min neurotiska ledning. Här hittarvi också första kommentaren från den fantastiska Igeln!


Under Värsta dilemmat diskuterar några av Europas och Amerikas skarpaste hjärnor ifall jag borde byta klocka. Det är ett raffel. Nån ny klocka har det för övrigt inte blivit, metallarmband eller ej.


Memento Mori är ett inlägg på sex ord, som föranlett inte mindre än tretton kommentarer. Om bland annat röda öronhår, fasttejpade åldersteckan på Fridas spegel och närhårstrimmers.


Under Ett eklektiskt urval av ord hittar man en provkarta av mer eller mindre pretto ord som folk har på hjärnan. Vi snackar ergo, inkommensurabla, och barndjur. Till exempel.


Under This station will self-destruct in ten, nine, eight... gnölar jag om att hela vårt hem tycks fall i bitar samtidigt. Alla har samma problem. Vi är en nation uppenbart på väg att kollapsa rent hushållsapparatmässigt. Tant Gröns diskmaskin går till och med sönder MELLAN två kommentarer!


Ventilen 10: Sjunde inseglet handlar om mitt livs första mobil-spam. Och det ställs bortom allt tvivel klart att i såna här lägen är det Hakke och Ola man vill ha i sin hörna.


7 saker är en utmaning som jag råkar kalla för ett kedjebrev. Alla blir skitastressade!


Om att vara gift med en fanatiker handlar om Loppans vana att börja toktindra den förste december, och lockar fram julälskare ur alla hörn: handblåsta venetianska kulor,kartongvis med pynt och till och med Hansons julplatta figurerar. Även julhatarna grumsar dock fram kommentarer, och bekänner sånt som (Bloggblad) gradvis förstörelse av julpynt i smyg.


Under Om Y-fronter och högstadiefotboll försitter jag skändligen chansen att fota ett par kasserade kalsoner. Ett nybörjarbloggarmisstag.


Under Ett kortare inlägg om att vara lång och snäll ger min bror en fantastisk genomgång av dom få tänkbara ställningar som står en till buds om man försöker flyga när man är över en och nittio.


Herr Trollets känsla för tajming handlar om en jävligt regning promenad, och föranleder Fetkatt (som formellt är off the blog-wagon) att faktiskt skriva ett helt, klassiskt fräsargt Fetkatt-inlägg i kommentarsrutan. En sällsynt lycka!


Tack snälla alla! Fortsätt kommentera!




 
 
Bloggblad

Bloggblad

12 december 2008 16:05

Och ändå har du nyss börjat... Jag tycker också det är synd ibland att "rara ärter" faller bort - ingen sitter ju och läser gamla inlägg...

http://bloggblad.blogspot.com

 
Bloggblad

Bloggblad

12 december 2008 16:07

Nu lät jag nog oartig, jag menade inte dina gamla inlägg här nedanför, utan mina egna från 3½ år bakåt i tiden.
I början var jag helt anonym, då vågade jag ta ut svängarna lite mer, så egentligen var de inläggen mycket roligare.

http://bloggblad.blogspot.com

 
Anders

Anders

12 december 2008 22:56

Förstår hur du menade! För min del handlar det nog om att applådera flitiga kommentatorer lite extra på det här viset i första hand. Fick dock faktiskt så sent som igår en kommentar på ett inlägg från min allra första vecka som bloggare. Det var kul!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
oanständiga mjukBrallan

oanständiga mjukBrallan

12 december 2008 23:17

Hur mår brorsan da?

http://brallan.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

12 december 2008 23:37

Fortfarande i England, fortfarande singel. Om inte nåt har hänt jävlans nyss.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

12 december 2008 23:42

(Håller min fina benen-i-kors-blogg på att förvandlas till nåt slags hak för fredagsragg? Ve och fasan!)

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

13 december 2008 00:42

Vilken energi, vilken inlevelse. Du tar verkligen bloggandet på blodigt allvar! Så strukturerad vågar jag endast drömma om att vara. Jag älskar Farbror Knivens brevlåda. Visst har jag sett Farbror Knivens brevlåda tidigare, men inte mer. Nu läste jag och förstod vad det var. Fantastiskt! Jag är lat och nu väldigt energilös, så det måste till något utöver det vanliga för att jag ska orka engagera mig till läsning. Jag borde verkligen ägna den lilla energi jag har till att läsa alla dina texter, för de är så fruktansvärt underhållande. Igår kväll satt jag med din blogg på skärmen och gapskrattade. TACK!!!
Keep up the good work :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

13 december 2008 11:21

Tack käraste Tant Grön! Vad glad jag blir!

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards