Direktlänk till inlägg 14 december 2008

Tre iakttagelser under dagens tripp till Konsum och tillbaks

Av Anders - 14 december 2008 00:36

Vår förort har jävligt många permobil-fyllon. Såg tre idag och vet att det finns ett par till. (Dras dom till varann? Är dom ett posse? Eller är det ett generellt problem att fler och fler fyllon hamnar i permobil? Beror det i så fall på sämre kvalité på spriten som leder till skador på ben och balans, eller på nya handikappförmåner för fyllon?)


Dom nya självbetjäningskassorna på konsum är ingen initial succé. Dom står oftast tomma, trots att två i personalen står och hojtar som torgförsäljare därborta: DET GÅR JÄÄTTEFORT OCH ÄR JÄÄTTEPRAKTISKT OCH MAN KAN BETALA MED KONTANTER OM MAN VILL OCH DESSUTOM ÄR DET KUUUL. Med följden att köerna blivit avsevärt längre till dom återstående vanliga kassorna. (Och nej, jag är inte stockkonservativ. Men med vagnen spärrar jag effektivt av halva butiken om jag försöker använda självbetjäningsvarianten).


Granndagiset till det som Trollet ska gå på har en avdelning som heter Djungelpiraterna. Shit pommfritt. Nu framstår ju hans avdelning Stjärnan som jävligt sissig. Tror jag ska lägga in förslag om namnbyte till Kaststjärnan åtminstone.

 
 
Ingen bild

Klara

14 december 2008 00:54

Hej! Bli medlem här:

http://www.gratisgen.se/ref/99703

och få bland annat gratis presentkort, ipod touch, digitalkamera, biobiljetter m.m (:

Perfekt att få hem gratis och ge bort i julklapp till sina nära och kära eller sig själv!

 
Anders

Anders

14 december 2008 00:57

Hej Klara - vad roligt! Som alla läsare av den här bloggen vet är hjärndött spam bland det absolut kuligaste jag vet!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linus

14 december 2008 12:13

Shit Brad Pitt! Rymdninjorna borde ju avdelningen heta. Vad är en djungelpirat? Blir man inte en rövare om man är pirat på land? Annars var klaras inlägg väldigt roligt:)

 
ullrika

ullrika

14 december 2008 13:52

med risk för tantvarning hojtar jag: det är asabra med självscanning! det gåår faktiskt fortare! och det äär faktiskt kul!

ps. nä. jag jobbar inte på konsum. eller på ica.
:)

http://akirllu.blogg.se

 
Ingen bild

Fetkatt

14 december 2008 14:59

Permobil-fyllon: Människor som har permobil tycks tro att permobilen är ett fordon och inte en förlängning av en själv som fotgängare. Trots det kör de allt som oftast i tretti knyck på trottoaren (och på något vis alltså ÄNDÅ betraktar sig som fotgängare...).

Fast ibland kör de på motorvägen. Det har jag sett. Och det har jag hört, för det händer att sambon får larm till radiobilen om såna. Jösses, snacka om att helt ha tappat självbevarelsedriften!

"Äh, hörni! Nu får du masa lastbilen lite åt vänster hära, för jag ska änna byta fil här framme!"

Sköt-dig-själv-kassan: Har heller inte greppat det här med självscanning riktigt, men jag är väl en fegis...

På IKEA blir jag skitnervös i den där självbetjäningskassan, när nån i gulblå tröja står intill och försöker se snäll och hjälpsam ut.

Självklart går det åt skogen eftersom man istället blir extra noga med att visa att: "Neeej, vi stjäl inte ens en mutter här, utan scannar snällt in ALLT". Och ÄNDÅ känner man sig som en tjuv. Varför är det så?!

Hänger det ihop med att det hände att man snattade saker när man var typ 12 månntro...

Sissy-dagis: min gissning blir att han pappan som höll i pungen, HAN kommer bli den första som anmäler sin unge till pirat-dagiset...

 
Huskorset

Huskorset

14 december 2008 16:40

Vårt förra dagis hette (heter) Tippen.
Vi gick med ungarna till Tippen varje morgon.
Det blir nåt för terapeuten om tjuge år.

http://huskorsetshemligaliv.blogspot.com

 
Bloggblad

Bloggblad

14 december 2008 17:28

Hehe... Tippen... tack för ett gott skratt. Stjärnan... hm... tur att du inte bor i Östergötland! Är det förberedelsegrupp till IDOL?

http://bloggblad.blogspot.com

 
Sofia

Sofia

14 december 2008 19:03

Självbetjäntningskassorna vägrar ta mitt kort. Det var hemskt, hade handlat jättemycket mat i förrgår och gjort allt i tur och ordning, men nä. Den vägrade ta kortet, så det var bara byta. Och funkade nästa? Icket. Nepp, bara att byta igen och när jag gjort skiten för tredje gången funkade det faktistkt. Hipp hipp hurray.

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

14 december 2008 19:15

Ett bra komplement till djungelpiraterna vore Tingeling. Som pyssel kan de göra en krokodil med en armbandsklocka (du kanske har en över?) i magen.

Jag tror aldrig jag har sett en permobil på Hägerstensåsen på de snart 14 år jag bot här. Plötsligt känns min hood lite utsatt där den ligger mellan Knivsöder och Fruängen.

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Ingen bild

Bror

15 december 2008 13:36

Apropå självbetjäning: här är en liten traumatisk scen från Tesco igår eftermiddag.

Aktörer:
Självbetjäningskassan (SK)
Jag

Setting:
Extremt mycket surt och stressat folk i kö bakom mig

SKs hemska robotröst: "Please scan your item"
Jag: *blipp*
SK: "Place the item in the baggage area"
Jag (för mig själv, sammanbiten): "och var fan är the baggage area då?"
SK: "Place the item in the baggage area"
Jag: *fippel fippel*
SK: "UNAUTHORISED ITEM IN THE BAGGAGE AREA"
Jag: vafan?
SK: "UNAUTHORISED ITEM IN THE BAGGAGE AREA"
Jag: Men jag skulle ju lägga mitt sketna item där...
SK: "PLEASE STAND BY FOR ASSISTANCE"

Efter detta larm, vilket bräktes ut högljutt a la 1984, kommer stressad personal ut och undrar vem klanten är som stoppar tio i fyra-flödet vid kassorna. Jag vet inte vad som hände men jag är inte övertygad över att självbetjäning är "kul".

 
artemis

artemis

15 december 2008 13:39

Hhhrrrmmmmm host!! Achtung pleas.
Jag arbetadei min sköra ungdom på Daghemmet Sjörövaren. Där sydde jag en sån jävla grym sjörövarflagga som täckte en halv vägg. 3/4 av barnen var SKRÄCKSLAGNA... Dom ville, visade det sig heta Hundarna och Hästarna.
Eventuellt.

http://www.ansvar.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

15 december 2008 14:10

Linus - man kan väl kanske vara djungelpirat längs nån flod eller så? För min del funkar djungel som prefix till nästan vad som helst. Det blir fränt, med en kniv! Precis som rymd, som du är inne på. Klaras inlägg: det är för den sortens rara kommentarer man orkar fortsätta blogga.

Ullrika - det enda som är bökigt med självscanning enligt min erfarenhet (förutom då att jag inte får plats med vagnen) är att dom där maskinerna har väldigt svårt att förhålla sig till att man till exemple packar i en egen ryggsäck. Hart varit med om det som Bror beskriver ett antal gånger, och det är ingen höjdare.

Fetkatt - är inte det samma mekanism som får en att fan VISSLA nervöst när man går genom tullen för att verkligen visa hur jävla ren man är (vilket man är!), vilket förmodligen bara skriker "kondom med affe uppkörd i rektum".

Huskorset och Bloggblad - Tippen! Hahaha, vad roligt! Jag har för mig att "stjärna" nån gång i forntiden varit en beteckning för nåt annat än en idolvinnare. Nåt slags himlafenomen, ska det visst ha rört sig om.

Bror och Sofia - det är ju det där med att både göra bort sig inför publik OCH dessutom slösa bort tid för en massa människor. Var för sig en 2000-talsmänniskans mardröm, och i kombination ett svårslaget stresshelvete.

Hakke - joru. Vi snackar en klassisk kniptångsmanöver här. Men om ni ser till att utnyttja ert högläge så finns det kanske en liten chans att ni klarar er trots allt. Permobiler är kassa i uppförslut.

Artemis - ha ha ha! Stackars barn. "Vadå Hästarna? Vi är SJÖRÖVARNA med JÄTTEFLAGGAN moahahaha!"

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards