Direktlänk till inlägg 16 december 2008

Såja. Djupa andetag.

Av Anders - 16 december 2008 23:05

Min bisarraste källa till julstress (bland den uppsjö som finns att välja på hos eder heroiske bloggare) är den där konstiga känslan att man borde hinna träffa sina vänner innan jul. Styrande vagnen med ena handen genom ljusblinkande villagator och flåsiga stadskvarter (på väg till mitt förlag som jag ju måste besöka innan jul, eller Öppna förskolan sista dagen innan dom stänger för jul) skickar jag sms till höger och vänster som säger: Hej! Hur ser det ut för er framöver? Det vore ju väldigt roligt att ses nåt innan jul! Varför i helvete då för?


Eller så menar jag ju inte. Att träffa sina vänner är ju alltid roligt. Men varför är det så viktigt att försöka knö in hela byket i det spandextajta nu attan har vi en del att styra upp-regemente som råder just precis nu? Annars kan det ju lätt gå både en och två månader mellan varven utan att det känns särskilt konstigt. Och jag verkar inte vara ensam om den här hysterin heller. Det bjuds in till glöggmys högt och lågt. Middagsinbjudningar haglar (eller haglar gör dom väl inte, men förekommer i alla fall). Och planerade besöket från vännen Jakob i söndags, inställt på grund av våra raketspyor, gjordes det ett i alla fall teoretiskt försök att hitta en ny lucka för före jul. Vilket i praktiken innebär att det fanns fem skitöverbelamrade dagar att välja på (innan släkten brakar in här hemma kommande måndag). Och det gick ju såklart inte. Medan det på andra sidan nyår finns ungefär tusen miljarder dagar.


Är det för att ingen har köpt kalender för 2009 ännu som det verkar helt omöjligt att förlägga några som helst planer till januari? Är det nån slags rest av barndomens jullov med jag får inte träffa mina kompisar på en måååånad-ågren? Eller går vi i smyg omkring och räknar med att efter nyårsnattens högtidliga löften och årets i allmänhet mest överhypade fest så kommer inget mera vara sig likt, och kanske kan man inte ens ha kvar samma bekantskapskrets, vem vet?


Jag menar, i själva verket är inte ens den mest förhärdade familjemysare och mellandagsfundamentalist borta från vardagen i mer än en dryg vecka. Sen är saker och ting som vanligt igen. Har du jättemånga vänner  som börjar ifrågasätta er vänskaps relevans om ni inte ses på en vecka? Det har inte vi. Faktiskt inte.

 
 
Julia

Julia

16 december 2008 23:53

Det är den där idén om att julen är magisk och extra mysig, och man vill visa alla man bryr sig om att de är viktiga nog att få ta del av ens alldeles egna magiska julmys.

(Teori hopkokad alldeles nyss.)

http://juliaskott.wordpress.com

 
Sofia

Sofia

17 december 2008 00:04

Jag älskar att du överdriver, för att sedan erkänna att du gör det i en parentes. Snyggve.

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

17 december 2008 00:18

Julia - säkert sant. Alla ska ses djupt i ögonen och önskas en riktigt riktigt god jul. Massmail via facebook räknas troligen inte.

Sofia - överdrift är berättarens orubbliga rättighet.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linus

17 december 2008 00:40

VA? Hinner vi inte ses förens NÄSTA ÅR? Jag är djupt besviken Anders...verkligen. Själv har jag inte lyckats planera in en enda fika innan jul i något slags ide om att det finns oceaner av tid efter jul..

 
Artemis

Artemis

17 december 2008 07:57

Jag har nån slags bild i huvet av hur julenser ut: det är som enlång svart tunel med röda små lysande bollar i taket. Som det gäller att trycka sig igenom med halv syretillförsel mot normalt, medan det hörs röster från alla håll: "kom hit" "NEJ kom hiit" långt bort kan man ana ett starkt ljus och ibland kommer en pust av kall frisk luft. Men på någor vis blir ändå tunnelluften mer och mer instängd. Och det enda som hjälper är att kravla vidare med en fadd smak av glögg i halsen. Lagom till Sylvester har jag sånär packat ihop fullständigt då kommer de sista rösterna "va ska ni göra på nyårsafton?" utifrån detta tillrop kastas jag ut i ett inferno av rykande raketer och äcklig mat som nån halvfull människa har kokat ihop; för att sedan vakna på stranden (mussel) av ett nytt år. Med en blåtira, men med den svala havsbrisen i näsan och den uppåtgående solen i ögonen.

http://www.ansvar.bloggagratis.se

 
Mia

Mia

17 december 2008 08:58

Javisst haglar det inbjudningar till höger och vänster just nu. Eftersom jag är ungefär lika populär som Blondinbella så måste jag närvara på allt! Nu väntar en skön social utbrändhet lagom till julafton...

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Ingen bild

Catten

17 december 2008 13:29

Jag tror inte att det är varken Jesus eller Tomten som styr över julen längre - det är mårran ! Den elaka lilla rödögda stressmårran som viskar i våra öron om allt vi borde göra och hur allt egentligen ska vara, allt om alla "måsten" för att JUST DEN HÄR julen ska bli den bästa och oförglömligaste (finns det ordet eller uppfann jag det nu?) i mannaminne - att det kommer en till...och en till...och många, många flera jular verkar vi glömma bort i mårrans stress........När julen egentligen ska vara en fridens och stillhetens högtid!

 
Anders

Anders

18 december 2008 00:32

Linus - jag har en lucka före frukost den 23:e. Är du kvar i stan då?

Artemis - den där sista meningen, den är fan grann på riktigt.

Mia - du får göra som Bella och ta en time out mellan 19.15 och 19.34 på juldagskvällen.

Catten - fast Mårran är ju min älsklingskaraktär i Mumin! Hon är inte stressad, hon är jätteensam och duster och sätter sig i brasor så dom slocknar. Julen är ju ett gammalt blot i grund och botten (som kristendomen listigt annekterat), så att frukta för sitt liv och sin mentala hälsa ligger kanske helt i linje med vad julens "ska" vara, vad vet vi? Men jag håller med dig om att frid och stillhet är fint. Min brukar infinna sig efter att klapperiet är avklarat på julaftonskvällen. När alla sitter uppkrupna i hörnen med böcker, sällskapsspel och skinkmackor och allt egentligen är över - DÅ är det mysigt tycker jag.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

fetkatt

19 december 2008 08:44

Personligen bojkottar jag julen totalt i år. Och känner mig lite sådär sturskt rebellisk. Och samtidigt oändligt ensam. Fast med gran hoppas jag.

Med nyår då: men visst är det så? Bortom nyårsafton breder liksom ett helt oprövat år FULLT av möjligheter ut sig. Med ett stänk av magiskt sprak precis där i slutet/början och därefter en hel jävla ocean av otillfredställd längtan och saknad och önskan som nästa år, MINSANN, ska få sitt.

Alternativt finns där endast ett svart hål där världen tar slut. Och sen sätter sig Mårran på en så man slocknar. Och i sånt fall är det ju attans bäst för en om man hinner med "före jul"...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards