Direktlänk till inlägg 27 december 2008

Julen nollåtta i en enda svepande rörelse

Av Anders - 27 december 2008 11:27

Antal närvarande personer: Sju vuxna, ett Troll. Ocknefôlk i form av Ola och och Mia drall in på juldagskvällen.

Granen, facit: Rakbladsvass och tät som en nymoderat (bild 1). Emellertid också ett barrande helvete från minuten den kom på plats.

Överdisponering av julbordet: Massiv (men aningen bättre än förra året, när vi hade en ogriljerad tvåkilos jävla skinka kvar efter hela alltihopa). Om nån vill ha två och ett halvt kilo fårfiol eller en Läckökorv får ni höra av er.

Årets tabberas: Potatisgratängen och den rökta Vänersiken gick som två jehu, helt borta redan på juldagslunch. Eder husfar införde i ett slags desperation Tio spänn till den som äter slut på nåt vadsom helst (tjugo för fårfiolen) på annandagen. Då tog köttbullarna, pappas sill, brysselkålen, prinskorven, äggen, OP:n och sillsallaten slut.

Ingen jävel rörde: Nötterna. Fikonen. Precis som vanligt.

Årets köttöverdosrelaterade matsmältningskaos: Mitt. Samt Broppans. Traditionsenligt. Katarr och förstoppning, falalalaaaa falalala.

"Vi tar det lugnt med julklappar i år", facit: Inte sådär väldans, nej. Våldsamma drivor till släktens enda barnbarn framför allt (bild 3).

Besökare på min blogg på självaste julafton: 40. Jag är mållös.

Antal tomtar: Två! Broppan i full mundering, på väg att runda huset för att kunna komma svängande med liten lykta genom dungen på gården, mötte en kollega i samma ärende (fast i motsatt varv) på gästparkeringen. Såg lätt surrealistiskt ut på håll.

Tomteskräck: Cirka femton sekunder från Trollets sida. Och troligen mera relaterad till att alla vuxna hysteriskt tjöt NUUUUU kommer TOMTEN! när det knackade på dörren än nånting annat.

Självspäkning: Tomten gav den där farbror Göran en skrapa för att han inte ens hade vett att hålla sig hemma på julafton (bild 2) .

Rimfascism, facit: Jag skrev i år tjugosju rim, det sista klockan tre på morgonen natten till julafton. Årets längsta rim bestod av sexton strofer och kom föga överraskande från min far.

Solstråle: Trollet som tamefan skuttat runt som ett litet lyckopiller från person till person hela julen (bild 4), med en enstaka dipp på juldagskvällen när allt var bara bara skit i nån halvtimme.

Ögonblick av frid: Fläckvis. Ögonblicken av stökig trivsel dock betydligt fler.

Jävligt tveksamt: Taxichaffisen som körde morsan in till stan på juldagskvällen och började kvittra att hon såg ut som arton. Jag började raskt prata barnbarn sms:ade hon framkommen till Åsögatan.

Till nästa år: Skippa framdukat julbord på juldagskvällen. Köp ett halvt kilo mindre skinka och jävligt mycket mindre korv. Dock lite mera potatis, must och gurka. Skapa ett system för pappersåtervinningen redan från början.

Årets mysterium: Ankorna i dammen är puts väck. Influensa, brödöverdos eller bara ännu mera drygbeteende?

Tidsfördriv: Funny Farm. Broppan och jag gör enorma framsteg på kvällarna.

Avbräck: Klungan slutsålt. Fan ock.

And all I want for Christmas: Är att nån av er bloggrävar talar om för mig hur fan man gör för att lägga in bildtexter.






 
 
Frida

Frida

27 december 2008 13:47

Till och med en tomteröd hall, imponerande! Angående bildtexter så kan man nog inte göra på annat sätt än att man skriver en egen under bilden. Jag brukar centrera och kursivera i den mån det går (bloggagratis krånglar olovligt mycket på den punkten ibland). Annars kan man ju lägga in text som visas när man håller muspekaren över bilden, det gör man i samma veva som man lägger in bilden i inlägget!

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

27 december 2008 18:20

Jomen alltså mellan bilderna? Som du i ditt senaste inlägg? Angående hallen - det är mysigt att rödmåla hallen varje år. Hör ju julen till, det där. Att vitmåla den igen på tjugondedag Knut är däremot rejält drygt.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Frida

Frida

27 december 2008 21:37

Jaha! Ja, det är för att du istället för att lägga till bilden efter att ha skrivit inlägget (det där när man måste välja om bilden ska hamna ovan eller under texten), klickar på den lilla målningen i inläggets "redigerarmeny" och lägger in bilden var man vill. Det finns alltså två sätt att lägga in bilder. Shit vad rörigt. Men du fattar säkert ändå, klipska mänska!

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Huskorset

Huskorset

28 december 2008 01:55

Sådana här inlägg älskar jag! När de är roliga, ska kanske tilläggas. Annars är de en pain in the royal patookus. Men du kan du, kniv-Anders. Tackar!

http://huskorsetshemligaliv.blogspot.com

 
Söderbergs Take

Söderbergs Take

28 december 2008 13:56

God Jul!
Synd det där med klungan, är lite sugen själv måste jag erkänna.

http://www.soderbergstake.blogspot.com

 
Sofia

Sofia

28 december 2008 13:56

Skit samma om granen barrade, det var ingen överdrift när du skrev att den var Disney! Nice shiet.

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Mia

Mia

28 december 2008 16:45

Vilken finfin summering! Befinner mig i Europas mittpunkt - Åmål - och trivs som fisken i vattnet. Jag har bland annat varit på Hörnan och druckit vin och testat träningsspåren i Hannebol (heter det så?). God fortsättning! Hälsar Mia

http://miahellstrom.driftig.nu

 
ullrika

ullrika

28 december 2008 23:26

men va fasen... nää!! det är inte sant. vi glömde nötterna! hur tusan kunde det bli jul utan nötter? ojoj. didn't know. shit. men det gick! hoho! det gick ändå!

gläds åt att ditt troll fick vääldigt många fler klappar än vår kiddo :) vi hade satt ner foten, och den hamnade inte i kläm. frågan är om det går lika bra nästa år... skulle inte tro vi har samma pondus då...!

http://akirllu.blogg.se

 
Anders

Anders

29 december 2008 00:09

Frida - Jag fattar! Nästa inlägg där jag vill lägga in mer än en bild ska jag dedikera till dig, promiss!

Huskorset - som jag redan skrivit på din finfina blogg så är tacket alldeles ömsesidigt. "Royal patookus", bara en sån sak!

Söderbergs take - Typiskt mig att inte boka förrän det är för sent. Jag har ju bara vetat om det sen fan september...

Sofia - Eller hur! Det är nästan tur att den har en ensam förflugen spretkvist på vänster sida. Annars hade den nästan gjort ont att se på, så grann är den!

Mia - Oooh! Hälsa Hannebol! Och hoppas ni hittat nån resa!

Ullrika - Nötterna gick åt nu i mellandagarna istället. Också det precis som vanligt... Oroväckande det där när man upptäcker först efteråt att man glömt saker som MÅSTE finnas, förresten. Det får en ju liksom att ifrågasätta livsviktigheten av alltihopa. Angående klapparna var det faktiskt mest oss vuxna emellan som vi pratade om att ta ner det nåt hack i år, just för att vi visste att Trollet skulle få mycket. Och en liten skillnad såg man faktiskt där, i rättvisans namn. Ska också understrykas att Trollet fick mycket bra-att-ha-klappar, typ kläder i nästa storlek osv. Men att han löper risk att bli en lätt bortskämd batting om det fortsätter såhär, därom råder dessvärre inga tvivel.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards