Direktlänk till inlägg 28 december 2008

Ventilen 13: Tomtens grisesäck

Av Anders - 28 december 2008 21:03

Många är dom gånger Loppan och jag har muttrat över vissa av våra medpassagerare på den vingliga skuta som är vår bostadsrättsförening. Det kan gälla taskig uppslutning på höst- och vårstädningen som vi år efter år tappert medverkar i. Men oftast har det med sopor att göra. Grovsoprummet, ett litet hus som vi ser från vårt kök, har för länge sedan tvingats stänga för att det blev för dyrt att betala för hämtning av hela utrivna kök, stora jävla färgtunnor, cyklar och annat begåvat som folk dumpade där. Det stoppar dock inte dom värsta jävla nötterna som nu istället staplar sina grejer bredvid sagda hus. Där det står och ser ut som en Ken Loach-film i ett par månader tills nästa gårdsstädning med tillhörande container infaller.


Årets innovation är dock det lata jävla skrap som inte orkat packa sin samlade julskit i flera mindre påsar, utan istället proppat ner hela gegget i en rejäl, naturligtvis genomskinlig, sopsäck. Som förstås inte går in genom nedkastet i sopbehållaren på gården. Vilket såklart betyder att dumjäveln bara ställt den på marken bredvid. Från vårt frukostbord tittar vi ut över en sopsäck modell jättestor bräddfull med julklappspapper, kartonger,  glödlampor, potatis, sillgegga, mosad kalvsylta, rödbetssallad och plastsnören. Som julen i form av en gigantisk spya. Trivsel, kallar vi sånt.


Hoppas hoppas minusgraderna håller i sig tills sophämtningen. Och att dom tar med sig säcken fast dom nog egentligen inte behöver. Kanske kan dom ta idioten som ligger bakom också, om man ber snällt?

 
 
happy sally

happy sally

28 december 2008 22:54

i såna här situationer vore det skönt att tro på karma. att den jävlen som inte kan sköta sina egna sopor kommer få igen det på nått retfullt sätt. missa en tunnelbana på väg till jobbet. aldrig lyckas med sina pelargoner (även om dom står i söderläge). få skoskav plötsligt utan förvarning av skor dom smärtfritt haft i flera år. livets små nedrigheter. ibland mår man bättre bara efter att ha föreställt sig små förtretligheter, och då spelar det ju egentligen ingen roll om de inträffar eller inte. bra kreativ uppvärmning också, för större grejer.

http://kanskehappysally.blogspot.com

 
Anders

Anders

29 december 2008 00:14

Happy Sally - PRECIS den känslan av småsint hat är det Ventilen handlar om. Det här är mina tvättstugelappar, liksom. Död åt det helvetets pelargonier.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
mjukbrallan

mjukbrallan

29 december 2008 22:19

Det har blivit allt vanligare att föreningar anlitar "sop-spioner" för att haffa sop-smitare som denne ovan nämnda person.
Du skulle kanske anmäla dig frivillig?

http://brallan.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

29 december 2008 22:57

Nämen fy fan så hemskt. Jag fick just en otäck flash av mig själv om fyrtio år som persienn-gläntande och självutnämnd kvarterspolis. Förgrämd, förkrympt, förtorkad, nu endast hållen uppe av ständigt gubbgnäll. Konfronterar absolut ingen sopsmitare själv, men har Styrelsen på snabbvalsknapp Ett. Med mitt förtorkade vinteräpple till Loppa snipande mittemot...
I ärlighetens namn var väl ovannämnda säck ur systemet i och med att jag skrev inlägget. Fast jag baxnar över att folk är så jävla dumma och lata ibland, det gör jag faktiskt.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

29 december 2008 22:59

Åh sopspion (mjukbrallans kommentar) det vill jag bli när jag blir stor! Gud jag skulle sitta med kikare i fönstret för att få fast den jäveln. Har inte ni sopsortering? Det är ju katastrof att blanda brännbart med grovsop och kompost!!! KATASTROF!!!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

29 december 2008 23:06

Tant Grön - nix kompost! Grovsop får man numera (pga att grovsoprummet då är stängt) skeppa iväg till tippen på egen hand. Vi duktiga, fina människor sorterar naturligtvis allt vi kan och bär iväg till närmaste återvinningscentral. Och som sagt, vissa andra knör helt enkelt ner all skit dom hittar i samma säck och dumpar på gården...

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

29 december 2008 23:53

Jamen det är klart att ni är rekorderliga människor, något annat trodde jag ju inte;-)
Vidarefunderingar ang. mitt liv som sopspion: jag står bakom det stängda grovsophuset med en läderpiska och hoppar fram med en snärt när sopsmitaren närmar sig tunnan med sin nedsudlade säck fylld med kompost och annat återvinningsbart. HE, HE, HE, MOOOAHAAAHAH Skrämma den jäveln så att denne aldrig mer törs blanda sopor. Varje gång sopsmitaren ska slänga något, darrar fingrarna så att smitaren nästan tappar skräpet utanför sophinken, darrar till minnet av skräskinjagandejag och den stora snärtande läderpiskan, AAAAAAAHAHAHAHA!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

31 december 2008 09:10

Tant Grön - HAHAHA du är helt jävla galen! Får jag ge ditt nummer till Styrelsen? Att se dig springa runt med en piska utanför köksfönstret skulle jag lätt kunna göra i alla mina dagar.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

31 december 2008 19:58

Jo men visst! Som ordförande i föräldrakooperativet har jag ju dessutom lite styrelsevana, kanske jag kan få en plats, he, he, he!!!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards