Direktlänk till inlägg 16 januari 2009

Ventilen 15: Com Hem kom bort igår igen

Av Anders - 16 januari 2009 12:43

Samma dag som jag slår besöksrekord (117, med en kniv!) bestämmer sig min käcka bredbands- och IP-telefonioperatör att slå till och permanenta dom senaste dagarnas fläckvisa brist på koppling. Knäpp tyst i luren, tji uppkoppling nätet i sisådär 32 timmar. Inte första gången heller, nej.


Och visserligen tycker jag det är fint och solidariskt att vi i Ståkkålm får känna på hur det kan vara i norra Norrlands fjälltrakter när snöstormarna slagit till. Men, efter att ha köat i tjugfem minuter för att komma fram till en kundtjänst som likgiltigt ger beskedet att vi har en störning, ja, kan ta allt mellan nån timme och nåt dygn att fixa, så jag kan ändå inte låta bli att försynt fråga:


Är det nåt över huvud jävla taget som har blivit bättre i och med privatiseringen och utförsäljningen av telefoni? El? Pensionssystem? Inrikesflyg? Och då menar jag inte hurra jag tjänar fyrtio spänn i månaden på det nya abonnemanget. För du kan inte på allvar påstå att den lilla slant du sparar på att skutta från tuva till tuva som en galning i jakt på det som just nu är billigast kompenserar för alla telefontrakasserier, spam-sms, påhopp i shoppingcentra (med häpna frågor som Vadå, vill du inte spara pengar eller?), adresserad direktreklam, driftstörningar, dolda avgifter, evighetsköer till kundtjänst, fan, fans mormor, med mera. Den timpenningen, min vän, är värre än på kommunens det-är-väl-bättre-än-att-gå-och-dra-sommarjobb för ungdomar.


Jag har sagt det förut: Valfrihet är troligen jordens mest överskattade begrepp.


Inte alltid (nej, jag vill inte ha det som i Sovjet), men dom saker jag vill ha absolut självbestämmande om är dom saker som räknas, som betyder nåt. Att presentera valfrihet som en automatisk kvalitet i sig är bara trams. Att tvingas härja runt i bredbandsleverantörträsket till exempel, är en valfrihet som bara tar tid och kraft. Den hade jag väldigt gärna varit utan, på samma sätt som jag inte vill välja hårstrå för hårstrå som ska klippas hos frisören. 


Sen är jag fullt medveten om att det går att fucka upp statliga monopol nåt alldeles väldigt också, innan nån kommer med den invändningen. Hej SJ.



 
 
Översättarhelena

Översättarhelena

16 januari 2009 13:30

Kunde inte sagt det bättre själv (med en kniv!).

http://oversattarbloggen.blogspot.com

 
Mia

Mia

16 januari 2009 13:37

Mest imponerad blev jag av din rubrik.

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Ingen bild

Ola

16 januari 2009 13:55

Men helvete var alla ska gnälla på stackars SJ hela tiden.

 
Ingen bild

Linus

16 januari 2009 17:58

Ja jag instämmer Ola. Förutom att det är för dyrt att åka tåg så gillar jag SJ skarpt, särskilt nuförtiden när jag åker ofta sthlm-gbg. Det var iofs billigare att flyga till Birmingham än att åka hem till Götet...

 
Huskorset

Huskorset

16 januari 2009 20:02

Doktor Kosmos skrev en rolig och bra låt på temat för några (en massa?) år sedan: "Stoppa valfriheten!". Buskapet fanns att få som tisha också.

SJ...Hm. Strax stiger jag i Sundsvall upp på nattåget mot Göteborg. Får se hur det går.

http://huskorsetshemligaliv.blogspot.com

 
Anders

Anders

17 januari 2009 00:43

Översättarhelena - Tackar! Inte minst för oklanderligt bruk av ett flott uttryck!

Mia- jag tyckte facebook-gruppen "Sockret gör som Jesus- återuppstår!" var rätt imponerande också.

Ola och Linus - jag älskar att åka tåg! Men jag älskar det ännu mer när dom kommer hyfsat i tid, när toaletter och gyrosystem funkar och när dom inte stuvar in alla barnfamiljer i samma vagn (med plats för två barnvagnar). SJ borde satsa skiten ur sig nu, när alla vet att flyget är piss. Istället är x2000-parken på väg att mugga igen. Det är synd, tycker jag.

Huskorset - Kosmos-blinkningen trodde jag var klar i och med "Nej, jag vill inte ha det som i Sovjet", men det var tydligen för vagt. Kom du hem som du skulle?

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Jakob

18 januari 2009 03:53

Hmm, känner igen det där med att få spel på leverantörer av diverse e-tjänseter. Vi spenderade ett par veckor utan komunikationsmöjligheter med omvärden efter att jag i affekt sagt upp ALLA abonemang vi hade med vår dåvarande leverantör efter att jag känt mej blåst på nåt mobilabonemang. Kan väl tillstå att tjurskallen ibland kommer ivägen för bekvämligheten, det har hänt förr och kommer förmodligen hända igen..

 
Ingen bild

Jakob

18 januari 2009 03:56

Å valfriheten vet ju alla att den e bra sålänge det bara finns två saker att välja på, en bra och en dålig.

 
Anders

Anders

19 januari 2009 00:24

Jakob - absolut! Ett spett i ögat eller en påse smågodis, välj NU! Inga problem.

Vad gäller att säga upp grejer i vredesmod så förstår jag mekanismen fullständigt. Jag önskar bara att man kunde tillfoga lite mer proportionerlig skada. Nu blir det ju väldigt mycket: "HA! Där fick ni era JÄVLARRR, eller...vänta nu. Ingen telefon, inget internet, ingen TV...Fan ogg."

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards