Direktlänk till inlägg 17 januari 2009

Farbro Knivens brevlåda

Av Anders - 17 januari 2009 00:48

För nytillkomna Kniv-entusiaster (och likgiltiga insnubblare) är Farbro Knivens brevlåda bloggens uppsamlingsheat, kan man säga. Inlägg försvinner ju så snabbt ner bakom horisonten. Och eftersom det här är en av portalens mest (och bäst!) kommenterade bloggar så vill den här kategorien peka ut inlägg som föranlett särskilt många och/eller fantastiska kommentarer. Här är några av dom mera omsusade inläggen den senaste månaden:


Post-episkt trauma handlade om tomheten efter att ha sett sista avsnittet av Buffy the vampire slayer. Andra Buffy-entusiaster kom med tröstande tillrop i horder. Jag blir lite obehagligt mistänkliggjord av Ullrika.


Vadå, har du aldrig hört talas om Zombievänner? behandlade en del svåra frågor man får som dramatiker. Alla fyller på i kommentarsrutorna med sina yrkens jobbiga frågor, Ola jämför sig med en spann vatten och sen urartar alltihop till en diskussion om Mikael Persbrandt.


Under Tre iakttagelser under dagens tripp till Konsum och tillbaks hittar man fantastiska kommentarer. Artemis syr en läskig sjörövarflagga, Broppan förnedras i engelsk självbetjäningskassa och Hakke är bekymrad för permobilinvasion. För att bara ta ett axplock.


Under Jag, en lyktgubbe hittar man en kommentar av Artemis som är så trösterik att jag blev GLAD över att jag pekade en vilsen kvinna åt helvete fel håll.


Rimfascism är möjligen inlägget med bloggens bästa kommentarer. Broppans indignation, Igelns uppgivna rapport från en förlorad generation, Bloggblads makes prosa-rim, Julias sestina på en orange mössa. Och mycket mer skoj!


I Sänder en hälsning från en vintrig bloggosfär går jag med håven. En massa snälla människor säger snälla saker.


Under Ventilen 13: Tomtens grisesäck kan man läsa hur Tant Grön går fullständig bärsärkagång med en knutpiska. Det är lite läskigt och väldigt kul.


Tre hårresande exempel på utfrysning och förminskande handlar om tre namnlösa tår. Sofia gör en wiki-sökning men ger upp, Fetkatt berättar om mig och andra coola pappor, jag ger tårna noa-namn för Mias skull och Ola anklagar mig för plagiat.


Under Dä finns hôpp om'ett finns bloggens hittills längsta kommentar. Den kommer från Jakob, är lång som ett längre inlägg, men väl värd att kolla upp. Rolig som fan, och säger väldigt mycket om denne mans karaktär. Vi snackar två timmars smygande i myggdike för att få läsa lusen av ett gäng äggkastande småungar.


Sisyfosarbete? Puh-lease! är nåt så ovanligt som ett ganska kort inlägg. Bland dom många kommentarerna hittar vi Fridas redogörelse för termodynamikens andra lag, Olas dito för Lenz lag, Bloggblads uppgivna gnälla-av-sig om hemflyttande vuxna barn samt Kommunist-Johannas fastslående av hur mycket tid jag faktiskt spenderar på bloggen i och med att hon tackar artigt nej till en middagsinbjudan - här i kommentarsfältet.


Stock rocker nuts handlar om svavelblekta och polerade nötter. Hakke dagsversar. Linus funderar på lönsamhet. Brallan raggar på min bror, som i sin tur uppfinner en batman-skurk.


Gröna små äpplen. Som alltid när jag är vardagsförnöjd kontrar Fetkatt med ett litet vardagshelvete. Som alltid är det underhållande.


Under Disturbing on so many levels närmar sig Happy Sally den amerikanska högern. Huskorset dunkar in en klockren ordvits som till och med jag gillar, medan Ola rotar fram skelett ur garderoberna.


Under Vardagspremiärer 14:e januari 09 handlar det väldigt mycket om mina nya mysbyxor.


Rent kommentarskvalitativt sett är det här cyberrymdens bästa blogg, fan! Tack alla! Kommentera mera!

 
 
Ingen bild

MA

17 januari 2009 11:36

Vill så gärna vara med i dina omröstningar, men såsom öm moder tycker jag nog du missat en ruta - nämligen "vi är släkt". I brist på detta så prickade jag i "vänner", men det känns ju en smula märkligt ändå, fast det alternativet låg närmast verkligheten som jag tyckte. Jovisst, för nog är vi väl vänner (hoppas jag sannerligen), men i alla fall...Kram Mamma

 
Bloggblad

Bloggblad

17 januari 2009 12:07

Apropå mina funderingar om själkritik och självinsikt... tänk om man automatiskt kunde få med sig självironi och distans och humor, då skulle livet bli lättare. Och då känner man igen fenomenen hos andra... Jag måste ideligen påpeka när jag ironiserar över mig själv eller annat, för jag har tyvärr en del läsare som tar allt på blodigt allvar.

P.s Jag var en av dem som tänker hålla mina nyårslöften för evigt!

Till din mamma: Jag kryssade i "stalkare" - men bara på nätet. Jag lovar!

http://www.bloggblad.blogspot.com

 
artemis

artemis

17 januari 2009 12:52

Å men du då! Värsta terapikniven. Du skulle kunna bli sektledare i ett nafs! Jag kan bära din väska.

http://www.ansvar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

MA

17 januari 2009 13:00

Kära Bloggarblad! Det var skönt och en lättnad att höra, att det bara var via nätet menar jag. Annars hade väl lejoninnan som försvarar sina ungar vaknat i mig - haha! Sen kvittar det nog om ens avkomma är baby, 3, 5, eller 33 år gammal. En gång mamma, alltid mamma, en gång barn, alltid barn. Mot slutet av livet brukar det tyvärr bli omvända roller förstås, men det är en helt annan, och ganska sorglig, historia... Hälsningar Anders mamma.

 
Ingen bild

Lotta

17 januari 2009 17:44

Jag får nog räknas till kategorin "nytillkomna entusiaster". Har visserligen snubblat in, men är alls inte likgiltig utan gillat vad jag läser. Men jag är lite fundersam över själva "med en kniv"-uttrycket, som visserligen låter käckt och så, men som jag faktiskt inte förstår. Korkat men sant!

 
Anders

Anders

18 januari 2009 00:30

Mamma- du har ju en poäng där, får man säga. Det är åtgärdat.

Bloggblad - jag drömmer om en värld där blinksmileyn är helt överflödig. Men där är vi ju inte än, precis. vilken tur att du inte stalkar mig IRL. Bara pendlingstiderna!

Artemis - endera dagen kommer jag att introducera mitt "gratis personanalys-paket". Då ska man hålla sig framme, om man är intresserad av en framtid med proteinfattig kost, tamburiner och överlåtna personliga tillgångar på en före detta kursgård i Sjugarebygden!

Lotta - välkommen hit. Nykomna entusiaster är faktiskt särskilt välkomna! Förklaringen till uttrycket "Med en kniv" hittar du här: http://medenkniv.bloggagratis.se/2008/10/22/1046628-med-en-kniv-vafan-da-med-en-kniv/

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Frida

Frida

18 januari 2009 10:47

Whoa! Jag hade preciiiis samma omröstning som du innan den jag har på bloggen nu och det var säkert 15 pers som angivit att de stalkar mig. Lustigt eller jävligt olustigt?...det är frågan!

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lotta

18 januari 2009 14:56

Ok. Jag är med. Det kan nog funka. Jag ska prova vid tillfälle!

 
Ingen bild

Lotta

18 januari 2009 16:47

Nu har jag funderat lite och kan passa in Med en kniv! i min egen verklighet. När jag var liten och växte upp i en trygg sommaridyll var det enda hotet den blottare som dök upp varje år när värmen kommit. Eftersom det var sjuttiotal och ordet kränkt ännu inte börjat användas var et inget större väsen kring honom heller, mer än att barnen inte fick gå in i skogen själva. Inte förrän den sommar som han plötsligt börjat frekventera stranden nära os, vilket ledde till att vi inte fick vara ensamma där heller. Vi hade ganska luddiga föreställningar om var en blottare var (och eftersom det, som sagt, var sjuttiotal hade vi antagligen inte blivit så imponerade av en naken man), men när Kent sa de magiska orden "en blottare MED EN KNIV!" förstod vi alla allvaret och gick långa omvägar om stranden.
Detta vara många ord för att säga: jag är helt med dig. Ska försöka sprida!

 
Bloggblad

Bloggblad

18 januari 2009 17:18

Anders mamma: Jag vet vad du talar om, och fick för mitt inre en häftig bild av en medelålders tant som stalkar min 30-årige son... *suddar bort bilden*

http://www.bloggblad.blogspot.com

 
Mia

Mia

18 januari 2009 21:29

Skriv aldrig om håriga fossingar igen. Snälla!

By the way... Jag har en (ful) tävling i min blogg som jag tror skulle passa din kreativa ådra. Priset är mycket fint. Hehe.

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Lastbilstanten

Lastbilstanten

18 januari 2009 23:00

Ahaaa! Då har jag också fattat det där "med en kniv". Erkänner att jag klurat lite på det. Kan med andra ord jämföras med exvis det uttryck mina döttrar och jag har på en viss lila färgnyans... knytnävslila... dvs riktigt riktigt skarpt klarlila. Har jag fattat rätt?

http://www.lastbilstanten.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

19 januari 2009 00:21

Frida - både femton stalkare och det faktum att vi båda har omröstningar med det som "skojigt alternativ" är ju rätt läskigt. Kan jag ha sett din omrösting och plankat utan att vara medveten? Såvitt jag vet har du haft samma omröstning under hela tiden jag följt din blogg.

Lotta - ett bra exempel! (Även om blottare i sig förstås inte är sådär jättebra.)

Bloggblad - Nu får du sluta prata om att stalka mig. Jag blir nervös.

Mia - Orsa kompani lovar ingenting bestämt. ska ta din tävling under allvarligt övervägande!

Lastbilstanten - Det låter besläktat. Och bra! Knytnävsbra faktiskt.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Mia

Mia

19 januari 2009 06:53

Överväg inte. Gör!

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Tant Grön

Tant Grön

19 januari 2009 22:48

Kan det va Knivens brevlåda jag letar efter??? Jag kände den där tomheten igen, usch, huuuaa. Det var efter 2 veckors maraton av Veronica Mars. Jag har dock en säsong kvar att se fram emot som börjar sändas på 2:an den 7:e feb. Men sen då? Jag har inte lyckats få klarhet i om det finns en 4:e säsong eller inte, men eftersom jag inte kan hitta någon på the world wide webb, så har jag inte så stora förhoppningar.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

20 januari 2009 00:39

Tant Grön - jag tror inte du ska hysa några förhoppningar att min lilla brevlåda ska kompensera för en nedlagd favoritserie. Glömmer nog aldrig min och Loppans besvikelse när vi på Wikipedia insåg att Carnivale var nedlagt efter jordens jävla übercliffhanger i sista avsnittet säsong två. Det var deppigt.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

20 januari 2009 10:29

Men jag måste ha NÅGOT, jag tycker inte om när saker tar slut, då måste jag fort hitta ett substitut. Jag mår fortfarande dåligt när jag ser det allra sista avsnittet av Vänner någonsin, jag gråter nästan, okej, jag gråter. Att avsluta en serie med en übercliffhanger, det är ju sadistiskt. Förstår inte producenterna eller vilka det nu är som leker Ceasar med tummen ner, att vi blir helt förstörda när vi inte får fortsätta följa den spännande intrigen i favoritserien. Nej, jag får helt enkelt strunta i allt sunt förnuft jag har och följa Glamour, Hem till gården eller någon annan evighetssåpa. Då slipper jag åtminstonne detta abrupta bortslitande av trygghet efter att beroendet satt sig som en parasit i kropp och själ.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

21 januari 2009 00:31

Tant Grön - det låter som en jävligt duster lösning. Släng dig på nästa HBO-serie i raden istället.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

21 januari 2009 08:08

Ja, om jag inte skulle ta en paus och titta på det senaste avsnittet av Tru Blood på canal+. Sen har vi Heros och Lipstick jungle oxå, det är ju inte fy skam. jag tror jag klarar mig! He, he.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

21 januari 2009 15:56

Okej jag erkänner, jag är en av dom som stalkar dig. Har man det som alternativ så får man skylla sig själv, det är ju självklart att jag väljer det. Det är ju som om alla andra alternativ suddas ut när ett sådant dyker upp och fingret klickar på musen på ren automatik, det fanns inget jag kunde göra!?

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards