Direktlänk till inlägg 24 januari 2009

Kniven goes inredningsblogg, del 2

Av Anders - 24 januari 2009 13:05

JajaJAAAA, fräser du irriterat och hoppar över artikeln om Knut Knutssons samling av allmoge-dildos, reportaget från paljettmässan i Mönchengladbach och åttasidiga bildsvepet Kaffeburkens revansch. Tills du slutligen hittar vad du söker: fortsättningen på Hemma Hos-et hos den där urmysige bloggaren med näsan.

-Det mesta som sitter på väggarna här har en väldigt stark koppling till oss, och mycket har skapats av vänner till oss. Det här korsstygnsbroderiet bygger på en kom ihåg-lapp jag skrev på fyllan och tejpade upp över min säng en gång för länge sen, ler Anders. Vännen Samboliten gick igång på det avskalade  budskapet och broderade devisen åt mig i julklapp. Det är en sån där grej en mes som jag måste påminna mig om ofta, skrattar han skälmskt. Men i ögonen glimmar en gnutta allvar.


-Och här är datahörnet. Where the magis happens...eller vänta nu, den har jag redan använt, va? säger Anders med klädsam självinsikt och slår ut med armarna. Stryk det! frustar han skälmskt. Förut hade vi ett hemmakontor där datorn stod, men det har blivit barnkammare nu. En hörna funkar det också. Beckettbilden i bladguld är också av Leif Holmstrand. Därunder skymtar ett foto av duvor över Krakow som kan vara den bästa bild jag nånsin tagit.


-Vi inför kontinuerligt köpstopp på böcker, avslöjar Anders med ett varmt leende, men ingen av oss lyckas nånsin hålla det. Både Loppan och jag lider av svår bibliofili. Emellanåt har det strömmat in böcker i förfärande hastighet här. Just nu tror jag dock att det läses i högre takt än det köps, tack och lov, tomteskrattar Anders skälmskt. Vi har bokhyllor i alla rum, men här är huvuddelen. Vi drömmer båda om att bo så stort att vi kan ha ett rum som rent bibliotek.


-Soffan är faktiskt från IKEA, piper Anders skälmskt. Och aldrig hade vi väl trott att vi skulle ha en skinnsoffa. Men i och med att den är så stram så funkar det. Kudden längst fram är från Kairo och pryds av ett stiliserat Koran-citat. Lampan, med sin snygga östtyska kontorsvibb, älskar vi verkligen. Tavlorna är av Gentry och Nelson och kompletterar varann fint. Som kaffe och grädde, myser Anders svåruthärdligt.


-Ja här i Ståkkålms södra förorter har vi småstadsbor skapat oss ett hem, säger Anders innerligt och sveper ut med armen. Genom fönstret syns E4:an, grönområden och en extremt urban gångbro. På fönsterblecket står en smäcker kubansk ebenholz-statyett (-Jag har tyvärr tappat den en gång, så den har en spricka, medger Anders generöst och märkligt nog lite skälmskt samtidigt) och en basaltstaty av den egyptiska snälla monstergudinnan Tawaret.


-Här bor Trollet, ler Anders. Vi har försökt skapa ett barnrum som inte är belamrat från början, en plats att växa på, deklamerar han pretentiöst och lyckligt. Drutten-dockan är en gåva från Free Theatre Belarus, och därför lite extra cool. -Sparkbilen som skymtar orange i nedre hörnet hade jag när jag var liten, tillägger han skälmskt och måttar vid golvet för att visa hur fånigt jävla liten han var. Jag  åkte utför en trappa med den när jag var knappt tre år. Det är ett av mina tidigaste minnen.


Detalj från Trollets rum. Affischen är en present från Snaran och Joxaren och kommer från Sri Lanka. -Det var här jag upptäckte att jag kan göra ett grymt helikopterljud om jag lutar huvudet åt sidan, fnittrar Anders skälmskt och manierat. Men nu får ni fan dra, säger han plötsligt med skratt i rösten. Vi försöker ha lite lördag här.


Vi lämnar med fjädrande steg och lätta i sinnet det tegelröda sextiotalshuset, fulla av intryck. Att det går att göra så mycket med knappa åttio kvadrat!


Genom ett fönster åt gatan får vi en sista glimt. Anders och Loppan, uppkrupna i fåtäljen, ägnar sig åt högläsning i stearinljussken. Trollet svingar sig i taklamporna med ett spralligt och otvunget leende. Hela scenen andas frid och trivsel. Vi säger ingenting i bilen på vägen tillbaka till redaktionen. Vi bara ler skälmskt.









 
 
Julia

Julia

24 januari 2009 14:20

Haha, jag blir inspirerad här. En Cribs-video till, kanske?

http://juliaskott.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta

24 januari 2009 17:50

Fy, jag mår lite illa! Snyggt jobbat, stilistiskt...
Men ni har fina saker!

 
Översättarhelena

Översättarhelena

24 januari 2009 20:57

Vilken skälmsk person du måste vara!

http://oversattarbloggen.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

24 januari 2009 21:20

Det är verkligen sant det dom säger att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge! Äntligen är det här, inredningsinlägget som jag väntat på. Och nu vill jag se mer, mer, mer. Så snyggt ni har det. Är det möjligvis en Bumling som hänger ovanför köksbordet? Den vita stolen till höger óm barnstolen, en sådan hittade jag på min senaste Myrornatripp, men jag var lite tveksam så jag lät den va. Nu när jag ser den i ett kökssammanhang så blir den nu lite mer tilltalande :-) Jag har äntligen landat på hur jag vill ha köket och vita stolar hör till det nya konceptet. Idén kom när jag tittade på en av mina pärmar på kontoret som hade fått en ny infolapp, pang sa det å så såg jag köket framför mig, hi, hi!
Loppisplasten och porslinet i den vita hyllan, fantastiskt! Din parodi på The Cribs är hysteriskt rolig, om det nu var det som var tänkt, isf glömde du get the fuck out of here! Är det inte det de brukar säga när turen är över?

Barnrummet, me like! Grönt, ja, det behöver jag kanske inte förklara, men det är ju MIN färg. Ljusslingar är aldrig fel, är de dessutom i olika färger, smällkaramell! Gillar alla lampor, men min absoluta favorit är den broderade tavlan med fylleordspråket, KANONERS!!!

Tack, nu väntar jag på del 3, he, he. Men jag misstänker (kan ju läsa, engångsföreteelse) att detta är enda gången du öppnar dörren till ert hem :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

24 januari 2009 21:52

Julia - en Cribsvideo till vore väl kalas! Jag är om inte annat nyfiken på vad som hänt med kattrummet...

Lotta - det var svårt att låta bli att skoja till det lite. Samtidigt vill jag understryka att allt som står här är sant, trots dom svårt ostiga formuleringarna.

Anders - vadå, är det nåt ord jag har råkat skriva två gånger nu igen?

Tant Grön - Vad glad jag är att du gillade! Det var ju lite för din skull jag gick loss. Hade jag inte lovat dig så vete fan om jag nånsin hade gjort en sån här grej. Men det var kul! Ja, jag siktade lite på Cribs möter glassigt inredningsmagasin, du vet dom där reportagen om några sextio-plussare med sjuka mängder pengar som har totalrenoverat nån kvarn nånstans. Alltså fick "Get the fuck out of here" bli det lite mer svenskt snälla "Nu får ni fan dra".

Visst är det en bumling! Hängde över köksbordet i mitt föräldrahem när jag växte upp och räddades från en vind för ett gäng år sen. Vita stolarna (en syns inte på köksbordet) har vi också i svart vid bordet i stora rummet. Skymtar på bokhyllebilden!

Angående del 3: Osvuret är bäst. Nåt mera samlat inlägg på det här viset blir det nog inte på ett tag, tror jag. Å andra sidan kom inte bäddsoffan min morfar ritade med. Och inte lindblomsgröna fondväggen i sovrummet. Och inte den skitstora Torres-planschen i stora rummet...

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

24 januari 2009 21:59

Och med "Anders" i tredje stycket härovan menar jag "Översättarhelena". Herregud.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

24 januari 2009 22:19

Du vet inte vad du gett dig in på. Nu börjar hysterin, ständigt fixandes, undanplockandes med kameran i högsta hugg, du har fått blodad tand, dessutom har du gett mig lillfingret och då tar jag hela handen. Du lämnar en öppning, det kan hända... farligt, jag har nu rätt att tjata tills det kommer fler avsnitt av the cribs. MOOOOAAAAAAHAHAHA!!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Spov

24 januari 2009 23:00

Hahaha! Roligt!

 
Översättarhelena

Översättarhelena

25 januari 2009 00:15

Fullt så lika är vi väl ändå inte? Men det påminner mig om när jag råkade kalla min yngsta dotter "Helena". Ganska personlighetsstört.

http://oversattarbloggen.blogspot.com

 
Mia

Mia

25 januari 2009 07:36

Oh böcker... VILL HA VILL HA VILL HA! Vill ha stort hus med många rum varav ett är så jävla stort att hela världens litteratur får plats. Jag vill också ha en massa fina böcker med bilder att bara sitta och bläddra i. Det kan jag göra i den sköna och coola fåtöljen med inbyggda finesser såsom massage och bubbelvattenskran. Det är ju liksom så lite jag begär av det här livet...

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Julia

Julia

25 januari 2009 11:44

Det får ju du fråga den som bor där nu, Anders. Nu är det mer små katthörn här och var.

http://juliaskott.wordpress.com

 
narn

narn

25 januari 2009 18:09

@Anders: Jag skulle gärna ha velat se Trollet svinga sig i taklamporna.

F.ö: Det var fan vad du var skälmsk då.

http://blog.erikanilsson.eu

 
Ingen bild

Lotta

25 januari 2009 20:46

Ja, det var just ostigheten som var skicklig.

 
Anders

Anders

25 januari 2009 22:40

Tant Grön - du är fullständigt galen i hela huvudet. Det är därför jag gillar dig så mycket.

Spov - Tack! En Spov-kommentar är en sällsynt och välkommen fågel (och då menar jag inte den där dryga på tavlan).

Översättarhelena - Det beror väl på vad man jämför med. Jämfört med en öronmanet är vi ju jättelika.

Mia - Den står framför öppna spisen som är stor nog att elda hela stockar i, va?

Julia - Jag VET att du har flyttat! tänkte bara att du kanske hade tagit med det pigga konceptet till nästa Crib.

Narn - Skälmsk är ett av dom där orden som jag undrar om det ens är möjligt att anävnda oironiskt. Lite som "luguber". Eller "oomkullrunkelig".

Lotta - please consider me for all your cheesy text needs.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

25 januari 2009 23:02

Det är sant, jag är fullständigt galen i hela huvudet och att du tycker det gör mig otroligt jävla glad, jag tar det som en den allra bästa komplimang av det allra bästa slag. Är det fullständigt galet?

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

26 januari 2009 12:31

Det är inte galet. Och följaktligen kan du inte vara HELT galen. Men tillräckligt för att klassas som charmerande skogstokig i min bok.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linus

26 januari 2009 17:17

Mtv Cribs!
Nästan lika bra som världens bästa mtv cribs- avsnitt med Redman:) Se det om du hittar det!

 
Anders

Anders

26 januari 2009 23:14

Linus - fnittrar Redman skälmskt verkligen?

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linus

26 januari 2009 23:39

Pårökt eller skälmskt? Vem vet egentligen skillnaden?

 
Anders

Anders

27 januari 2009 22:17

Waaahahaha! Det är för lite DINK-par i helrenoverade fyrtorn som fnittrar pårökt i inredningsmagasinen!

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards