Direktlänk till inlägg 24 januari 2009

Något om att aldrig ha slagits med en grizzlybjörn

Av Anders - 24 januari 2009 22:45

Jag haltar idag. Inte riktigt på Zeb Macahan-nivå, men en distinkt, låg hälta kunde iakttas under min och Trollets plaskblöta låta-Loppan-städa-promenad i eftermiddags (ungen är fortfarande rädd för dammsugaren...).

Har jag släpats efter en bil? Har jag stukat mig under ett avancerat nattligt parceur-pass? Har jag slagits med en grizzlybjörn endast beväpnad med en smörkniv i lärkträ?


Nix. Jag har fått en självspricka i hälen. Den är djup och det gör faktiskt skitont, men herrejösses vad lamt det låter. Nä det har spruckit av sig själv. Visst sörru, flera millimeter in. Det blir ju till att smörja som fan va. Jomän.


Jag har inga tuffa blessyrer. Jag har ett ärr på benet efter att ha gått i en öppen diskmaskin. Jag har ett ärr på underarmen efter att ha bränt mig på en pajform. Jag har ett par gropar efter rejäla vattkoppor. Jag har en medfödd sned rygg. Och det är typ det. Inget att berätta vid lägerelden precis.


Jag minns när jag jobbade på kollo för en massa år sen. Diler hade två kulhål genom kroppen, efter att ha skjutits i en demonstration i Turkiet. Och hela vänstra underarmen var en labyrint av avancerade, djupa, breda ärrmönster. Dom hade han fått när han trillat ut genom ett fönster på tredje våning. Hade han inte gjort en karaterullning när han landade så hade han säkert dött. Det kändes lite töntigt att komma stickande med pajformsbrännan då, kan jag meddela.


Jag tror aldrig jag kommer att växa ifrån det där att hemligen hoppas litegrann att det ska bli ett ärr när jag gör mig illa. Nåt som visar att det gjorde ont som fan, nåt att peka på som en konkret erfarenhet. Nåt som väcker aningen mera respekt än en aldrig så smärtsam självspricka i hälen.  

 
 
Tant Grön

Tant Grön

25 januari 2009 00:00

Amen hallå va! Är inte det där typiskt manligt så är vad? Jag känner iaf ingen kvinna vid sina sinnens fulla bruk som hoppas på ett fett ärr vid eventuell skada. Storgulliganen ramlade vid pulkaåkning häromdagen och fick ett hyfsat djupt jack vid ena ögonbrynet. Personalen ringde inte när detta hände för de tyckte inte att det var något som behövdes sys, men när jag hämtade barnen så gick funderingarna kring huruvida det behövdes tejpas. Min första tanke då var (givetvis) kommer det att bli ett ärr, hjälp!? Men såret var för länge sedan koagulerat och Storgulliganen blev smått hysterisk när ordet vårdcentral nämndes, varför? har ingen aning. Enda gången hon varit på en var vid 3-6 mån ålder, omöjligt att hon skulle minnas det, så vi gick hem istället. Nu är sårskorpan nästan borta och tack och lov ser det inte ut att bli något ärr.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Johan

25 januari 2009 00:22

Nåja du kan ju alltid berätta om den där brutna armen i orienteringsskogen. Var det inte du som skulle gå hem själv efter den lilla händelsen...med armen dinglande? Några ärr efter det?

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

25 januari 2009 00:22

"... en grizzlybjörn endast beväpnad med en smörkniv i lärkträ" - huvva en sån förskräcklig bild. Hur ska jag nu kunna sova?

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Mia

Mia

25 januari 2009 07:10

"...efter att ha gått i en öppen diskmaskin". Vad sjutton gjorde du där inne?

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Ingen bild

Ola

25 januari 2009 07:33

Jag var i atacamaöknen en dryg vecka och eftersom det var så torrt (ja, det är ju en öken) lyckades få självsprickor i båda hälarna samtidigt. Det var ett helvete tills jag lyckades hitta ett apotek och lura ut vad fotfil heter på spanska (una lima del pie funkar). Om du använder fuktkräm för att lindra lite så är mitt tips att välja en utan parfym annars gör det ONT.

Förresten, kollade just, det har inte blivit några tuffa ärr...

 
Ingen bild

fetkatt

25 januari 2009 11:17

Fy fan va roligt! : ) Speciellt Olas kommentar om fotkrämer med och utan parfymer!

Jag håller med dig Anders - SYNS det inte så fattar ingen hur jävulskt ont det gjorde. Klart man vill ha lite ärr! Dock inte i ansiktet (där har jag tre ärr efter mosade ögonbryn, samt två efter fastborrad titanställning, men de är alla bara sådär charmigt små så det är helt ok)...

En fd arbetskamrat har ett jätteärr över bröstet efter att en tjej misstagit honom (!) för sin förra pojkvän, som hon tydligen var förbannad på. Tjejen tryckte en kniv 2 ggr i hjärta och lungor på min arbetskamrat så han dog lite. Shit...
Där kan man också snacka ärr värt namnet!

 
Ingen bild

fetkatt

25 januari 2009 11:20

Såg förresten på din undersökning att du är gift med 8,6% av dina läsare.

35 personer har svarat, vilket alltså betyder att du är gift med 3 personer. Är någon av dem V? Eller är samtliga 3 "roliga"? ELLER: ÄR du faktiskt mormon?

En mormon bar min resväska till centralen en gång och han var både söt och supertrevlig, så va fan, kanske vore nåt ändå...

 
Ingen bild

Öhrn

25 januari 2009 18:19

Chicks dig scars....

Nämnde för övrigt det som argument efter att läkaren försökte få mig att inte ta bort ett födelsemärke som i tid och otid fick för sig att gå sönder när jag tränade med blodvite och avbrott från träningen som resultat. Mest underhållande var dock kommentarerna från läkaren om vilket stort ärr jag skulle få. På honom lät det som att han skulle karva bort en handbollstor tumör i ansiktet på mig…

Läkarpraktikanterna hade i alla fall vett att dra på mungiporna, tråkmånsen som skulle genomföra allt tittade oförstående på mig innan han satte sprutan med bedövning i näsan på mig....

 
Anders

Anders

25 januari 2009 22:33

Tant Grön - det kan nog anses som en del i typiskt manligt genus, ja. Hat troligen att göra med hur man ser på och har sett på ärr på män respektive kvinnor. Se dock fetkatts kommentar strax under din!

Ärr i ansiktet får väl ses som ett specialfall, trots allt. När jag gick i ettan på gymnasiet hade Den Ouppnåeligt Snygga i tredje ring emellertid ett ärr i pannan. I mitt ungdomliga prettopoetiska tillstånd gick jag runt och tänkte på ärret som "Den detalj som gjorde att hon inte var OUTHÄRDLIGT vacker". Håhå jaja, men nånstans finns en poäng: ärr ger karaktär.

Skönt att Storgulliganen klarade sig utan stygn. Ögonbryn är läskigt, ser alltid så illa ut fast det ju oftast är lugnt. Att ungen blir hysterisk över ordet vårdcentral kan säkert ha att göra med HUR det sägs. När Trollet (mycket mindre än din äldsta såklart!) var på akuten efter att ha slagit sig medvetslös så blev han skräckslagen för blodtrycksmanschetten. Direkt han såg den. Förmodligen utstrålade väl både sjuksköterskan och jag spänning och allvar.

Johan - "Var det inte du som skulle gå hem själv..." Öhm, nej. Det var det inte. Jag blev skickad tillbaka till skolan av en lärare som inte trodde på att jag hade gjort illa mig. Det var långt, prickarna dansade framför ögonen, armen dinglade som du säger och jag var väldigt rädd. Jag är fortfarande rasande på den där läraren.

Hakke - du får räkna mikrobloggar!

Mia - jaså du din lilla ordmärkerska. Det ska stå "gått in i en öppen diskmaskin", i betydelsen "gått på luckan som stack ut som en lömsk giljotin ut i rummet". Okej?

Ola - Ingen parfym, check. Kör på helfet Bepanthen. Och ärr på hälarna, KAN dom bli sådär stentuffa?

Fetkatt- din arbetskompis: ÅH FY HELVETE, det låter ju helt vansinnigt. Vad sa tjejen sen? "Asså, förlåt men han har PRECIS sån där jacka?" När det gäller giftemål så är det mer än jag vet i så fall. Hoppas lite på att både dom och mina sju (7) självutnämnda stalkare skojar. Annars blir det trångt i buskagen på gården. Och i 160-sängen.

Öhrn - handbollsstor tumör, hahahaha! Satt fördelsemärket på näsan, eller högg han sprutan där i vredesmod?

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Öhrn

29 januari 2009 20:01

Födelsemärket satt på näsan. När jag plockade bort stygnen såg man inte ens att det var ett ärr... Det syns i vissa vinklar, men i övrigt kan man inte ana sig till att jag har något på ena sidan av näsan efter operationen. Det kändes mest som att läkarvården inte ville att jag skulle ta upp deras tid...

 
Anders

Anders

30 januari 2009 00:00

Öhrn - No battle scars for you, young warrior!

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards