Direktlänk till inlägg 30 januari 2009

Tacktal

Av Anders - 30 januari 2009 22:58

Pingpingping.


Tack till mitt jobb för vänligheten, anständigheten och förståelsen. För att ni lät föräldraledighet (i stort sett) få vara föräldraledighet. För flexibilitet och total brist på käppar i hjulet. För snyggpolicyn att i början räkna upp föräldrapenningen till 90% av SGI.


Tack till Öppna Förskolan Svanen för en fast punkt i tillvaron. För vuxensamvaro och nybakta bullar. För Trollets erfarenheter av stimmig barngrupp. Och för hans första femton förkylningar och därmed grunden till ett immunförsvar.


Tack till Rum för Barn på Kulturhuset för möjligheten att låta åka in till stan bli nånting mer än ett utdraget vagnfjättrat tristesshelvete för en liten byting.


Tack till alla som i offentlig miljö låtit sig betagas av Trollet. Alla som lett, flirtat, konverserat och busat, och som visat honom att världen är en i det stora hela trevlig plats (Han blir varse molltonerna i den truddelutten tids nog).


Tack till alla vänner för att ni gått med på att ständigt träffas på gående fot. För tålamod med splittrat pappafokus, uppmärksamhetsmagneten Trollet och (är jag övertygad om) emellanåt tröttsamt föräldrapladder. Jag kan dessvärre meddela att er prövning inte är över.


Tack till min och Loppans familjer, för att ni, fast ni alla bor långt bort, verkligen ansträngt er för att börja bygga en bra relation med Trollet. Bättre farföräldrar, morföräldrar och gudfar kunde han inte ha önskat sig.


Tack till alla er som läser och kommenterar bloggen. Alltså seriöst. Jag tror på riktigt att det här lilla opretentiösa projektet räddade mitt förstånd under höstens jag får ju förihelvete inte plats nånstaaaaans-frustrationsperiod. Och jag kan hålla på och hävda skriva för skrivandets egen skull hur jävla mycket jag vill - sanningen är att om det inte hade funnits folk som hade läst och brytt sig hade jag lagt av i november. Och börjat fräsa åt folk på Konsum istället.


Tack till min älskade Loppan. För att du gick till jobbet och för att du kom hem varje dag. För att du fattade att ett par försvunna vantar ibland var viktigt nog för att ringa och störa om. För att vår dag alltid fick vara lika viktig som din. För dom sena samtalen. För kramarna i förbifarten. För att jag inte kan tänka mig nån jag skulle vilja gjort det här med utom dig.


Tack till Trollet. Att få vara din pappa, att se dig ta världen i besittning, att få ta del av din livshunger och klokhet och humor och styrka och kärlek varje dag är så jävla stort. Jag saknar ord. (Och det är ju tur, för nu håller det på att bli sådär långt igen).


Jag har en bottenskyla Famous Grouse kvar. Skål. Såhär pjunkigt ska det inte bli på ett tag igen.


 April i fjol, nån vecka innan pappaledigheten började. Trollet har amningsfläsket kvar. Jag är stjärnögd och oluttrad.


 
 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

31 januari 2009 00:55

Jag korkar upp lite Laphroiag (nej jag vet inte hur det stavas, men det smakar tjära, gottigott) och slår följe med dig i din skål för alla de där människorna. Skål!

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Sofia

Sofia

31 januari 2009 02:03

Och jag har smuttat på en Martini hela kvällen. Skål!

Vilken himla söt bild.

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Mia

Mia

31 januari 2009 11:44

Jag är alldeles för blödig för sånt här...

Liiiiiiiip.

Vackert.

Du får fan en kram.

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Ingen bild

happy sally

31 januari 2009 17:43

vilket fint tacktal, jag blir helt blödig och nästan lite lipig för att det var så fint skrivet anders.

 
Anders

Anders

31 januari 2009 17:54

Alla - Tack ska ni ha (igen)! Hakke, whisky som smakar gammal båt är en favorit här också!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Julia

Julia

31 januari 2009 21:09

Var det inte Rum för Barn som fick oss att kräkas allihopa?

http://juliaskott.wordpress.com

 
Anders

Anders

31 januari 2009 22:28

Julia - Nu ska vi inte vara såna, när det är tacktal och jag-älskar-hela-världen-stämning.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Julia

Julia

1 februari 2009 10:35

Ok, ok, jag tar tillbaka. Det var ett väldigt fint tacktal.

http://juliaskott.wordpress.com

 
narnigrin

narnigrin

1 februari 2009 19:18

Hakke: Laphroaig. *hjälper* Det är gäliska förstår du. (Säger hon med besserwisserstämma.)

http://blog.erikanilsson.eu

 
Anders

Anders

1 februari 2009 22:05

Gaeliska stavas det väl? Och vi tvåtusensäkra säger wikipettrar, inte besserwissrar.

Fniss.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

1 februari 2009 23:44

det är när du skriver såhär som jag blir dubbelt säker på att din kniv är en av de bästa bloggar jag vet. tack för det. du, loppan och trollet känns som mina kompisar liksom. äh. du vet.

du sa ju det var älskar-hela-världen-dag? eller var det igår?

tjo!

http://akirllu.blogg.se

 
narnigrin

narnigrin

2 februari 2009 19:00

@Anders:
Gäliska, enligt NE (senast jag kollade - kan även vara så att båda varianter går bra, om man nu ska vara liberal). Ä-stavningen är mer logisk, om man betänker att det inte uttalas varken "gajliska" eller "ga-eeeliska" utan just "gääliska" - på engelska stavas det Gaelic, men uttalas Gaaaah-lick. Ej att förväxla med vitlöken, som förstås uttalas med ett mycket mer rundat A.

Okej, jag får väl vara en know-it-all om det nu ska vara petigt. Vi snackar ju Storbritannien här menar jag.

http://blog.erikanilsson.eu

 
narn som totalt missade ordhumorn

narn som totalt missade ordhumorn

2 februari 2009 19:02

Satan, först nu ser jag wiki:t i wikipettrar. Grr. Så rolig var jag alltså.

(Det är säkert bara ni Ståkkålmare i alla fall. Tror jag faktiskt. Så det så.)

http://blog.erikanilsson.eu

 
Anders

Anders

2 februari 2009 22:24

Ullrika - tack snälla, vad glad jag blev! Jamen visst är det galet att man varje dag ivrigt loggar in för att se hur det går för en massa folk man bryr sig om utan att ha träffat. För det gör man ju!

Narnigrin - Kejrå, du vann. Gäliska it is. "Wikipettrar" hämtade jag från Hakkes sida. Ingen aning om hur utbrett det faktiskt är.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Huskorset

Huskorset

4 februari 2009 22:49

Om detta är pjunk så älskar jag pjunk.
Tänk, det trodde jag inte.

http://huskorsetshemligaliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards