Direktlänk till inlägg 1 februari 2009

Två flugor i en smäll

Av Anders - 1 februari 2009 22:00

Det är ingen hemlighet att Loppan och jag är inne på att inom en inte alltför avlägsen framtid lämna den här stan. Till vår egen förvåning känner vi att småstadsblodet drar. Det handlar dock inte om drömmen om en röd stuga på landet. Snarare om att ha råd att bo bra och stort, mitt i smeten (en mindre smet, det medges), men ändå ha ett elljusspår och en svampskog på rimligt avstånd.


Samtidigt jobbar jag (och Loppan, fast inte just nu) med nåt så Ståkkålms-centrerat som teater. Och nog vore det skönt om det inte blev ett flerdagarsprojekt att ta ett möte med en regissör till exempel. Eller för den delen att se en föreställning, en utställning eller en förment smaaaaal film. Vi jobbar alltså utifrån den hejdlöst unika skissen Nånstans i Mälardalen.


Parallellt har vi bestämt oss för att ta oss i kragen kring våra helger. Taskig framförhållning och planering har alltför ofta lett till planlöst hemmepäs och promenader i grannskapet. Och inget ont i det, men lördagsslappande är inte riktigt vad det har varit med ett Troll som klättrar på väggarna. Vi tänker oss alltså Flera Utflykter.


Ni ser vartåt det barkar. Emellanåt på helgerna ska vi åka och titta på lite olika städer i Mälarområdet, för att det är mysigt, men också för att få lite feeling för dom. Och då kan ju inte jag, Kapten Anal, låta bli att se en möjlighet att liksom recensera dom här på bloggen. Hur rimliga är dom att tänka sig som framtida boplatser för Klanen Kniv?  Tjoho! Buskul för hela familjen! Första Mälarpärlan härovan!



 
 
ullrika

ullrika

1 februari 2009 23:34

åhå va spännande! det här ska bli kul!

http://akirllu.blogg.se

 
Miss Gillette

Miss Gillette

2 februari 2009 09:43

Kan ni inte flytta till den pöschkans centralorten utanför vilken jag bor och vitalisera ortens kulturliv? Det tar bara två och tie med tåget till Stockholm och villapriserna är en femtedel av Mälardalens. (I vår by är de ungefär en tjugondel, fast här har nästan alla nåt konkret skäl till att bosätta sig, exempelvis blodsband.)

Maken och jag hade lägenhet på Söder (också) men när förstfödingen var ett sålde vi den. Jag är oerhört kluven men tvingad att välja mellan storstans kulturutbud & mångfald och småortens naturnärhet, renhet och myyycket barnvänligare livsrytm, så känns det faktiskt inte särskilt svårt. Kulturen får man väl söka upp dårå, och den kan barna alltid inhämta i större doser längre fram i livet. Men frihet från inandad lort, och en organisk förståelse för det som håller oss alla vid liv, nämligen träden och mossan och älgarna (ja ja, men du fattar), sånt måste man växa upp i.

http://missgillette.blogspot.com

 
Mia

Mia

2 februari 2009 09:50

Stanna kvar i Mälardalen, så kommer vi om nåt år så där och blir lite Ståkkolmska vi också.

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Ingen bild

Spov

2 februari 2009 17:54

Jag kan rekommendera Uppsala. Faktiskt. Men ni kanske tänker er något mindre?

 
Brallan

Brallan

2 februari 2009 19:48

Ni är inte kloka.
Man kan inte gå från närförort till vischan i ett kliv!
Kom till Tyresö, det är lagom. jag kan guida er nästa helg!

http://brallan.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

2 februari 2009 22:19

Ullrika - Jamen eller hur!

Miss Gillette - Inte så villasugen, egentligen. Tänker mera femrummare vid torget, med fungerande kakelugn i två rum. (Och medan jag håller på och önskar skulle jag vilja ha lite världsfred). Och två och tio från Ståkkålm låter trots allt långt. Om inte annat säger det väl något om tågfrekvensen mellan där och Hufvudstaden. Känns lite sista tåget hem vid tjugo och trettitvå. Barnvänlighet spelar in, men egentligen är det nog faktiskt vi som komme på oss med att längta efter andra saker i vår vardag än vi har omkring oss just nu.

Mia - vi håller en plats åt er. Ni skulle vara så sjukt välkomna.

Spov - Uppsala är fint! Men vi hade nog tankarna på något lite mindre än så. Och idealt ska det ligga söder om Stockholm, om jag ska jobba kvar där jag jobbar. Hypotetiskt alltså.

Brallan - Jag lyssnar inte på folk som kallar Mälardalen för vischan. Då har du aldrig varit i Nössemark, Brallan lilla.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Jakob

4 februari 2009 20:17

I Nössemark kan man inte kasta en äppelskrott utan att träffa en imponerande stenhög, ofta en husgrund eller en gärsgård, som nån gammal släkting till nån släpat ihop för halvannat sekel sedan med hjälp av ett järnspett, på sin höjd.

 
Anders

Anders

4 februari 2009 22:29

And take it from Jakob! Han kan varenda trädrot i det hörnet av landet. Han har till och med agerat bulvan i gränshandeln med Norge i sin späda ungdom. På den tiden som gränshandeln gick åt ANDRA HÅLLET!

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards