Direktlänk till inlägg 3 februari 2009

Jag, en lättölsalkis

Av Anders - 3 februari 2009 21:53

Hej jag heter Anders, och jag är en shopaholic.


Jag har aldrig formulerat det förut, ens för mig själv, men det är bara att konstatera. Jag blir tillfredsställd av att köpa grejer. Värre, att komma hem med någonting nyinköpt i en liten påse ger den dagen en känsla av syfte och mening. Att ta sig någonstans för att köpa nånting aldrig så onödigt är en utflykt, och det är med lätta steg jag trampar iväg - även dom regniga skitdagar då en "vanlig" promenad (med vagnen till exempel) hade känts halvt oöverstiglig. Hej jag heter Anders, och jag är kapitalismens våta dröm.


Fast kanske inte ändå, för mitt beroende låter sig stillas med närmast patetiskt små medel.


Böcker är mitt största gift, som alla som känner mig vet. Och visserligen älskar jag att skamlöst köpa nyutgivna, doftande, inbundna böcker till fullpris. Men jag får nästan samma kick av en pocket. Myrorna i Skärholmen är min oas. Dom har en grym bokavdelning med massor av olästa och nyutkomna böcker till spottstyverpriser. (Varför? Ingen aning. Får folk i Skärholmen osedvanligt mycket böcker dom inte gillar i julklapp? Bor det ett kluster osentimentala litteraturkritiker i grannskapet? Plundrar dom Akademibokhandelns centrallager på nätterna? Hästar som jag får slängt efter mig tittar jag inte i munnen.) Tre böcker för en spänn styck på en biblioteksgallring duger fint det också.


Jag är således shopaholismens motsvarighet till en (hypotetisk) alkis som blir precis lagom tankad på lättöl. Billig i drift, snygg och proper, levern i trim som på en tolvåring. Och visst kan han ta en grisbläcka på bänken på torget nån gång ibland (hej iPod, hej DVD-boxar), men på det stora hela sippar han nöjt och städat på sin kylskåpssvala Pripps blå två komma tjufem. Men ta den ifrån honom - då blir det inte snyggt.



Det här är min senaste fix. Gogo's Crazy Bones. Jag köpte första påsen i frustration under en av mina många misslyckade expeditioner i jakt på en märkesbultbräda åt Trollet. Klassisk framme-vid-kassan-produkt och egentligen förmodligen inriktad på tjatstarka tioåringar (Man ska visst kunna spela med dom på nåt vis). Men bara jag såg paketet kände jag pötsligt att jag måste ta en provsipp. Och när jag öppnade och höll min första trio små plastgubbar i handen så insåg jag ju hur rätt jag hade. Jamen, kolla på dom! Dom är ju knäckande coola för fan! Tre stycken (slumpvis mixade i ogenomskinlig påse, det finns fem jätteovanliga, you know the drill) kostar tjugofem buck. Och kom nu inte dragande med nåt jävla jidder om tillverkningskostnad. Det här är livskvalitet.


Jag har inte samlat på nånting sen jag var...tja, typ målgruppen för sånt här. Men herregud, ni fattar väl att jag måste ha alla åttio?


 
 
Anders

Anders

3 februari 2009 22:33

Tant Grön - ditt godkännande räknade jag faktiskt med ;-)

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

3 februari 2009 22:34

Nu kan jag inte kalla mig för en samlare av just en specifik grej, mer samlare av allt liksom, men pezfigurerna tycker jag är snygga och köper dem gärna till barnen och har givetvis planer på att få in dem vid ett senare tillfälle i deras inredning. För att de vill det, förhoppningsvis, men i ärlighetens namn för att jag tycker dom är snygga! Och inte kan jag ha dem i v-rummet, eller kan jag? Fast då måste jag ju stå för att jag tycker att dom är snygga och visst kan jag det, men snyggast tycker jag ju att de är just i barnrummet.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Mia

Mia

4 februari 2009 07:10

Du ska ha alla 80. Självklart! Precis som jag måste ha världens alla vackra klänningar, så småningom. Det är inte mer med det.

http://miahellstrom.driftig.nu

 
Sofia

Sofia

4 februari 2009 09:52

hahahahaha :)

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Frida

Frida

4 februari 2009 10:13

Se det från den ljusa sidan - du samlar i alla fall inte på barn från världens olika kontinenter, som Angelina Jolie!

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lotta

4 februari 2009 12:30

Underbara!

 
Ingen bild

Lotta

4 februari 2009 12:32

Oj, nu for kommentaren iväg... skulle också säga att det finns en engelsman som samlar på kända arkitekters kända hus. I varje hus runt om i världen sätter han ett inramat foto på sig själv när han skakar hand med Princess Di.
Då känns fina små figurer i plast...som lättöl. Fast på ett bra sätt, då!

 
Anders

Anders

4 februari 2009 22:17

Tant Grön - Ja, Pezfigurer är fina! Låter som att det i ditt fall hänger på om B och V vill ha dom i sitt rum, helt enkelt. Vill dom inte så får det bli vardagsrummet, och efter vad jag sett av ditt spretiga och coola hem så smälter i stort sett vad som helst som är färgglatt och snyggt in där.

Anders - All världens klänningar, varav fem är *skitovanliga*, va?

Frida - Det är ju ett lätt beslut, va. Jämför hur många gogos det finns (80) med hur många bebodda kontinenter det finns (6). Sex styck. Vad blir det för jävla samling?

Lotta - my point exactly.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

4 februari 2009 22:17

LOtta igen - har för övrigt aldrig hört talas om den här liraren. Vad är det för dåre?

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lotta

5 februari 2009 10:02

Han heter Lord Palumbo, vilket inte gör det hela sämre. Lite av en hjälte, eftersom han pumpat in massor av pengar i fallfärdiga arkitekturikoner och dessutom håller dem öppna för visningar när han inte är hemma. Mest för att få visa upp sina Diana-foton, misstänker jag...

 
Anders

Anders

5 februari 2009 22:31

Lotta - Lord Palumbo, det är för fan lysande. Dryper ju slisk! Om jag nånsin börjar hänga på sex-chattar är det det och inget annat jag ska kalla mig.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards