Direktlänk till inlägg 6 februari 2009

Stora dramaturger lipar inte

Av Anders - 6 februari 2009 12:27

Fick precis ett telefonsamtal från Loppan. Personalen på dagis tyckte att hon skulle gå iväg innan vilan, så Trollet inte blev distraherad av vetskapen att mamma sitter i rummet intill. Och för att avskedet inte skulle ske precis innan vilan (Hejdå, nu går mamma helt plötsligt, men försök att slappna av och sov en stund vettja) så sa hon hejdå före lunch istället. Hon ska bara vara borta ett par timmar, hon är där igen när han vaknar (om han nu somnar). Men det vet ju inte han riktigt. Han blev ledsen såklart. Det sista Loppan såg genom fönstret var hans ihopskrynklade lilla ansikte när tårarna kom.


Och här sitter jag i en förort där tunnelbanan vänder, med mungiporna nere i knävecken och en sentimental gråt som lurar strax bakom ögonen. Just nu skiter jag högaktningsfullt i världens största teater, utveckling av konstnärliga kontaktytor mot arrangörerna, idébanksbehörighet, förprojekteringar och red flags. Min unge är ledsen.


(Jaja, han är troligen glad igen nu. Eller sover gott. Men i min skalle slutar han nog inte riktigt gråta förrän jag får krama honom. Ordentligt.)





 
 
artemis

artemis

6 februari 2009 14:33

Kockoo nu är jag här igen!
Stackars lilla Troll! Och stackars mor och stackars far. Fy fan va slitigt det är! Usch! Små Troll skainte stå ensamma och se sin mamma gå. Och små mammor ska inte behöva gå och se sitt Troll fälla desperata tårar efter henne. Och pappan ska inte heller behöva där han sitter och känna sig maktlös!!
DU ÄR INTE SENTIMENTAL Anders, du är lessen för att det är så piss orättvist att det är som det är! Pussa och krama varann ieftermiddag och håll i varann när det säjs att ni måste släppa taget!!!!!!
Tant Artemis

http://www.ansvar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tripletmama

6 februari 2009 15:10

Ah fina lilla pappan!

 
Ingen bild

Linus

6 februari 2009 16:36

Stora dramaturger lipar visst!!

 
Brallan

Brallan

6 februari 2009 20:16

Å jag lipar bara av att läsa inlägget!

http://brallan.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

6 februari 2009 22:28

Allihop - Loppan var hemma i fyra timmar innan dom ringde. Då hade Trollet i tur och ordning varit ledsen, lugnat sig, ätit helt okej till lunch för första gången, nästan somnat, blivit ledsen igen, fått sitta med en fröken och bygga klossar istället, stojat runt med dom andra barnen och blivit ledsen när han fattade att det var mamma som fröken ringde till. Och sen gick Loppan dit, och sen gick sista timmen finfint. Totalt sett väldigt tappert och inte extremt uppslitande. Ändå går både Loppan och jag runt med en liten gnagande känsla av svek ikväll.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Huskorset

Huskorset

7 februari 2009 01:51

Trollet är duktigt och föräldrarna med. Det är nytt, det är svårt, det måste göras.
Heja er.

http://huskorsetshemligaliv.blogspot.com

 
Anders

Anders

7 februari 2009 11:27

Tack snälla Tove.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lotta

7 februari 2009 11:34

Min stora flickas dagiskris kom inte förrän hon var typ 3½. DÅ grät hon i fönstret...
Men när hon var 1½ var hon helt salig - alla dessa trista hemmadagar, nog visste hon att det inte var livet! Livet var så mycket mer!(ska sägas att öppna förskolan ännu inte fanns i vår lilla by, den öppnade typ veckan efter dotter 2 skolats in)
Vi var duktiga föräldrar (tyckte vi) som var lediga på onsdagar så att det inte skulle bli så långa veckor... varje onsdag morgon skrek barnet av förtvivlan...Lite hjärtslitande, det med, att vara second best to "dadis"...

 
Anders

Anders

7 februari 2009 12:13

Lotta - jag tror det kommer bli bra, som sagt. Det är bara den här övergångsperioden som ger lite klump i halsen. Trollet har ju jättebra vibbar på dagis, står i hallen och pekar på dörren och hojtar "Dah-Giis" på mornarna. Det är ju bara det här med att vi inte kommer att vara där - den biten har han ju inte riktigt koll på ännu.

Som jag skrivit tidigare så har vi våra släktingar i andra delen av landet. Det gör att Trollet har haft barnvakt väldigt få gånger i sitt liv. Han är helt van vid att nån av oss alltid finns i närheten. Klart att det kommer bli lite tufft först, innan han fattar att vi faktiskt alltid alltid alltid kommer att komma och hämta honom.

Att såsmåningom tackla att ha en unge som vrålar att han inte vill gå med hem, det blir väl nästa emotionella gupp...

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lotta

7 februari 2009 14:13

Mmmm. Det är absolut en stor omställning. Att lämna bubblan är underligt, både för stora och små.
Min lilla (4½) sov i vår säng häromnatten och kom kravlande och kilade in sig nära, nära och somande om med en djup och nöjd suck. Jag låg vaken och tänkte att det är fantastiskt att få vara ett barns absolut största trygghet (tillsammans med pappan, förstås), att min blotta närvaro gör henne trygg och lugn. Så det finns ju kvar, som du förstås redan vet.

 
Anders

Anders

7 februari 2009 16:05

DET tvivlar jag inte på, tack och lov!

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards