Direktlänk till inlägg 6 februari 2009

Portrait of a ladykiller

Av Anders - 6 februari 2009 21:48

Och så riktar vi ett tack till Johan, för vänligheten att fortsätta skicka bilder på den töntiga femtonåring jag var en gång.


Här ser vi den allvarliga missuppfattningen "Anders, han var allt en redig ladykiller han" (vad är det för jävla uttryck förresten? Tjejtjusare heter det väl, ussare kvanting!) i sin prydno. Vi ser också en tydlig påminnelse om att en kvinnlig åttitalsgarderob är inte så jävla kul den heller.


Till vänster om mig står en tjej som kallades för Campari. Ingen aning längre om vad hon hette egentligen. Hon var en av språkresegruppens kvartett av ledartjejer (dom där som man knappt såg till, eftersom dom dejtade tjugotvååriga engelsmän som jobbade på bank hela helgerna) och kunde vara rätt snipig, but I was on her good side.


Till höger står en av typ tre Annor. Hon var simmare och hade rätt imponerande armar som jag minns det. Snäll och rar, men inte sådär superfartig. Hon försökte faktiskt böja brevväxla med mig, slår det mig nu. Det gick inget vidare - jag är och förblir värdelös på sånt. Nej, hon var inte kär i mig, det kan jag verkligen inte tro. Eller? Nej. Eller?


Ju mer jag tänker på det, ju tydligare känner jag att den där resan var jävligt viktig. Jag var nån annan där, nån lite snyggare och ballare än jag var hemma i Åmål. För första gången sen fjärde klass en plats mitt i smeten, som inte var en ren kompiskilleposition (Anders du är så bra att prata med). Ett andningshål i allt det trånga och oförlösta som var högstadiet. Jag tror det gav en hel del självförtroende.


Maria, som var föremål för kyssen, är för övrigt inte på den här konfirmationen. Hon gick i Göteborgsgruppen.



Så. Ska vi ta och låta freakshowen tuffa vidare till nästa state fair nu?


 
 
Ingen bild

Bror

6 februari 2009 22:56

Det här blir ju bättre och bättre. Vill tillägga att "ladykiller" naturligtvis är en efterhandskonstruktion från min sida. På den iden sa vi väl förmodligen "brudmagnet" (uttalat med dalsländskt "u")

 
Frida

Frida

6 februari 2009 23:18

Kärringtycke är också ett användbart uttryck om än kanske lite hårt just i detta sammanhang med tanke på damernas ringa ålder.

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Huskorset

Huskorset

7 februari 2009 01:49

ATT hon var, Anna.


http://huskorsetshemligaliv.blogspot.com

 
Anders

Anders

7 februari 2009 11:26

Bror - Nu hade du en straffspark på att få Dalsland att framstå lite Compton. Och då drämmer du i med "brudmagnet".

Frida - Hmm. I min bok handlar kärringtycke om att faktiskt appellera till just kärringar. Att vara en sån där som flickvännens mormor tycker är "rar". Lite som svärmorsdröm, fast en generation längre upp.

Huskorset - Jag tror att ett av grundproblemen för oss som under en period av livet kände oss amoröst hopplösa är att vi tittade på helt fel ställen. Det ska jag skriva om nån gång snart.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards