Direktlänk till inlägg 12 februari 2009

Ett litet utsnitt ur dramaturgens glamourösa vardag

Av Anders - 12 februari 2009 22:14

EFIT betyder Ett Foto I Timmen. Det är fullt möjligt att jag är den sista människan i norra hemisfären som får upp ögonen för detta (Hallå allihop, har ni sett den här ballongdansen-grejen? Det är ju sketakul ju!), men jag tyckte det verkade skoj. Min ingång till EFIT kom från tuffa Igeln. Spänn fast er. Nu blir det raffel.


Klockan är strax efter 7. Min mobil har just ringt efter första snoozen. Det är väldigt väldigt tidigt, på ett hemskt orättvist sätt.


Klockan 8 är frukosten aväten. Och nu, när pappaledigheten är över, så fattar man vilket privilegium det är att få läsa en bilderbok med sitt Troll. Hade jag varit äcklig hade jag troligen kallat detta "kvalitetstid".


Strax efter 9. Trollet lämnat på dagis med den äran - igen. Glad att se sina fröknar, vinkade och log när vi sa hejdå. Idag är det Loppan som jobbar hemma (den där "om det skulle va nåt"-jouren, för att det är Trollets första vecka), men jag ska iväg och föreläsa i eftermiddag och tar inte omvägen om teatern innan. Till morgonkaffet slår jag i mig dagens två första manus. (För övrigt är byggnaden som skymtar bakom den raka delen av stjälken på blomman till vänster Trollets dagis. Längre bort ligger det inte.)


Klockan 10. Kulturutredningen presenteras. Kultursverige stannar upp en timme. Important shit, this.


Tio över 11. Väntar på bussen som ska ta mig till pendeln som ska ta mig till Tumba. Där ska jag hålla föreställningsanalys tillsammans med en grupp åttor idag. Just passerat Trollets dagis på vägen och blivit lite längtig, därav muntergök-minen. I lurarna spelas nån skweee malplacerat. Det må svänga - jag gör det inte.


I Tumba blir jag pekad åt fel håll, och inser såsmåningom att jag måste åka buss till stället där föreställningen jag ska analysera spelas. Bussarna går skitsällan och är maximalt dåligt tajmade. Följden blir att jag äter denna patetiska lunch på busshållplatsen. Strax efter 12.


12.30 -14.30 Evärdeliga mängder strul med  lokal, dubbelbokningar och skit gör att jag till slut försöker hålla i en expressanalys på tjugo minuter i ett överbelamrat rum. Det är inte min flowigaste stund precis, och reslutatet blir rätt snuttifierat och styrt. Fjortisarna fattar förmodligen knappt vad det är som händer. Föreställningen - "Förödelsedagsbarnet" av Rasmus Lindberg - är dock alldeles bedårande. I såna här lägen blir man lite mallig att man jobbar på Riksteatern. (Bilden är en pressbild och tagen av Ylva Sundgren)


Klockan 3. En gnutta Berlin-känsla på pendeln in mot stan. Jag hinner läsa ett manus till, fast arbetsdagen egentligen är slut.


Ska vi vara ärliga kan det här mycket väl vara huvudanledningen till att jag EFIT-ar just idag. Jag menar, vem bangar möjligheten att få se såhär jävla filantropiskt redig ut på bild? Hej till personalen på Södertappen som fotade och noggrannt tog adressen hit. Och ännu en gång: GE BLOD. Det tar tjugo minuter var tredje månad. Dom har bra fika och snygga T-shirts (och det ska visst kunna rädda liv också, hör och häpna).


Dagens Storstadspuls och Vibrerande Neondjungel; Götgatan vid 5-hugget.


Och sånt här är det minsann inte pjåkigt att få komma hem till! Trollet är som sagt inne på bokstäver. Och STORA saker. Stora bokstäver är således the shit. Klockan är sex.


Mmm, det Grå Köket. Rejäla vibbar av ICA-förlagets sjuttiotals-kokböcker här. Det är pannbiff med champinjonsås för kännedom. Gott. (Ja, jag lagar allt från scratch. Det sårar mig att du frågar)


Klockan 9. Den yngre generationen tackar för sig.


Tiosnåret. Kvällens sista stilleben: Loppans ben, dagens sista kopp kaffe, en nyinköpt säsong förvirrade öbor som gör varandra illa (vi såg klart trean bara häromdagen. Men den jävla myror-i-skallen-cliffhangern...det var bara att slanta upp), världsagulligt sms från Kommunist-Johanna samt orange besked om att jag inte kan se fram emot nån sådär alldeles San Tropé-champagne-i-poolen-ålderdom i år heller. Ett (1) Lost-avsnitt nu. Sen kojs.


 
 
Ingen bild

Linus

13 februari 2009 00:02

Fan Anders på morgonen ser du tydligen ut som en såndär kille som alltid får spela mafioso i tv-serier, Sopranos nästa! Allt från scratch? Här tänkte jag nörda ner mig i nått om att odla champinjoner under diskbänken och slå ihjäl kossor men jag tröttnade på mig själv innan?

 
Mia

Mia

13 februari 2009 07:52

Fantastiskt... Jag har ALDRIG hört talas om det här med "engångitimmen". Kan låtsas att jag fortfarande inte gjort det

"Hej bloggvänner! Idag bjuder Men Mia! på en helt ny bloggrej. Jag fotar mig själv engångitimmen."

http://www.menmia.se

 
Översättarhelena

Översättarhelena

13 februari 2009 08:45

Visst ja, ge blod. Fattar inte varför jag alltid glömmer det.

http://oversattarbloggen.blogspot.com

 
Brallan

Brallan

13 februari 2009 10:32

GUD va lättad jag blev när jag såg att fler än jag som missat EFIT-fenomenet!
Det här tänker jag sno,
jag ääälskar att dela med mig av min extremt
ointressanta vardag till andra levande.
- ha!

http://brallan.bloggagratis.se

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

13 februari 2009 13:55

När jag läste om din dag insåg jag att jag hör till dem som brukar stava fel till glamourös. Genast var jag tvungen att jämföra andra felstavningar.

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

13 februari 2009 13:56

Visst ja, din blogg tar ju bort länkar:
http://www.googlefight.com/index.php?lang=en_GB&word1=glaomur%F6s&word2=glamoru%F6s

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Tant Grön

Tant Grön

13 februari 2009 14:53

Jamen precis, nu snackar vi! Fan va kul att följa någons dag, från morgon till kväll. Tack för den! Jag har lärt mig något av er. Det bästa för småbarnsföräldrar är dvd-boxar. Det går helt enkelt inte att följa en serie på tv, alltid är det något/någon som stör. Visst kan man spela in, nej inte jag, våran video är för trasig för det och någon inspelningsbar-dvd har vi inte uppgraderat oss till ännu. Den där champinjonsåsen låter smaskig, recept tack!

Oj,oj, oj, höll ju på att glömma att jag har en utmaning till dig på min blogg. Anta den eller skit it! Kanske har du redan gjort den. Du procucerar ju inlägg som en annan jävla kulspruta så jag hinner inte med att läsa allt! Vad arg jag låter, det är jag inte.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Igeln

Igeln

13 februari 2009 22:55

Yay! EFIT! Vilken fin familj och vilket fint blod du har!

http://www.igel.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

14 februari 2009 00:56

wuff! jag anar en TV av känt märke (för en sån som jag). jag skådar också schyssta lurar. och snigg ring (kan man få se mer) och fru. att Trollet är fin framifrån vet jag redan, kul att få nytt perspektiv på finskapet.

överlag. kul som fasen! hela grejen! har du kommit på det där efit-grejen själv eller är det jag som inte är tillräckligt blogghipp?

måste såklart också fråga om du verkligen maler kossan (eller grisen) själv, eller hur långt tillbaka "scratch" går? :)

http://akirllu.blogg.se

 
Sofia

Sofia

14 februari 2009 18:24

Påhittigt! Bilden från teatern var urgrym!

Jag har för övrigt varit och testat mitt blod (inför blodgivning), men jag blev rekommenderad att försöka hjälpa mänskligheten på något annat vis, eftersom jag är så jävla nålrädd och var nära att svimma (mer än en gång). De har aldrig ringt.

http://sofiasko.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tripletmama

14 februari 2009 18:41

Helt underbart! Och jag hade inte heller hort talas om detta fenomen tills nu...ska nog oxa prova det nan dag!

 
Anders

Anders

14 februari 2009 21:35

Linus - Är inte dom där som alltid får spela mafiosos jättetjocka?? Angående scratch-prylen så kan man naturligtvis dra gränserna vad man vill. Jag är ju med och bajsar, kissar och andas, och drar väl på så sätt mitt strå till stacken till såväl kossors föda som champinjoners mylla. Om man nu ska va sådär JÄVLA sån.

Mia - Kör på det! Jag ska inte skvallra! "Här är en helt sjuk ny grej. Jag tänkte kalla det för hjulet".

Översättarhelena - Marsch pannkaka! Dessutom är det ju en praktisk liten mikrohälsonundersökning fyra gånger om året.

Brallan - Kan du inte försöka samköra din EFIT med ditt nära förestående bombattentat mot Viking Line?

Hakke - Ooh, googlefight! Det var värsta giftet ett tag ju. Minns du googlewhack, där man skulle skriva in två ord som bara gav EN träff på google? Måste lagt ner nåt dygn på det sammantaget...

Tant Grön - Tv-serie-boxen är ju det format DVD är skapt för, känns det som. Helt oslagbart, inte minst när man är småbarnsförälder, precis som du säger. Jag lagar inte mat med recept, eller i alla fall väldigt sällan. Men såsen innehåller: hackade champinjoner, en vitlöksklyfta, soja, ostronsås (litegrann, mest för sötmans skull), en kvarts buljontärning, ett stänk citron, svartpeppar och så grädde eller vegetabilisk variant. Du lät inte så arg, tycker jag (fast jag jämför å andra sidan allt med den legendariska pisk-kommentaren).

Igeln - fast fina på olika sätt hoppas jag? Och tack för tipset!

Ullrika - TV:n är av det kanske inte helcreddiga märket ANDERSSON. Vi tog över den efter bror när han flyttade till England. Lurarna är dom bästa jag nånsin haft och kommer från Koss. Tyvärr har jag fastnat i nåt dörrhantag med dom nån gång, så ena sladden är liksom strippad in på kopparn. Endera dagen börjar dom säkert glappa. Ringen är såklart min vigselring. Den är av vitguld och graverad på utsidan med vårt löfte till varandra: "Jag ska ingenstans". Enkel men speciell. För min del hittade jag inspirationen till EFIT hos Igeln, men det är inte hennes uppfinning.

Sofia - Då tycker jag man ska ge fan. Det är ju inte meningen att det ska vara asjobbigt, liksom. Apropå bilden: det är tur att en bild tagen av ett proffs trots allt sticker ut :-)

Tripletmama - Ja, gör det! Det vore roligt!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

14 februari 2009 22:47

Helt rätt! När det gäller matlagning handlar allt om kääääänslaaaaa, lixom :-) Min sås kommer garanterat innehålla mins en hel vitlök, basta! Ostronsås...hmm.. någon sådan har jag ju inte, tror du det funkar med fisksås, borde inte det va ungefär samma sak? Annars brukar jag tänka så att jag vet ju inte hur det "ska" smaka, så om jag tar fisksås istället så blir det säkert bra ändå.

Jag var tvungen att springa ner i köket å kolla, och vet du, jag hade tamefan en flaska oöppnad ostronsås. Hallelulja! Då tror jag att söndagsmiddagen kommer att betstå av Med en knivs champinjonsås, råstekt potatis och sojakorv + något köttigt alternativ till resten av familjen.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

ullrika

15 februari 2009 00:44

ehum. herr Kniv. med risk för översittarfasoner: jotack. testar du mina kunskaper? isf kan jag briljera med att den heter "Anderson" och inget annat. jag gissar också att den är i storlek 37", och att det på baksidan står Y90? slutligen. Koss is da shit. därav mitt beröm i val av märke. du har kanske missat vad jag jobbar på/med?
;D

smycken jobbar jag inte med men gick på egen smak och tycker den är jättefin.

tjo!

 
Ingen bild

ullrika

15 februari 2009 00:48

tusan också. tittade lite noggrannare och ser att tv-foten är rund så det stämmer inte med Y90:n. kan jag tagit i lite på storleken kanske? så det är en 32-tummare, och att den isf heter Y70. sorry mitt slarvtitt. kan jag skylla på sena timmen?

 
Anders

Anders

15 februari 2009 00:54

Ullrika - Jag HAR faktiskt missat vad du jobbar på/med. Jag vet nästan ingenting om dig utanför bloggosfären och familjen. Är det Varberg du bor i? Mer än en gång har jag dragit musen över det där "kanske nyfiken på vad jag är för filur?" på din blogg och blivit besviken över att där inte finns nån länk. Upplys mig.

För övrigt står det mycket riktigt Y70 därbak. Fast min TV vidhåller envist att den stavar Andersson med två s.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

15 februari 2009 00:58

Men herre gud, jag ska ingenstans! Så otroligt jävla fint. Ögonen fuktas lite här. Fan att inte jag kom på det först. I våra står det det vanlig och givetvis på insidan. Jag hade dock lite funderingar på gravyr på utsidan, mend et fick ge vika åt mitt stjärntecken som också är mannens.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

15 februari 2009 13:46

"Jag ska ingenstans" har vi sagt till varann jämt, så det kändes helt logiskt att det var det som skulle ersätta "nöd och lust" när vi skrev våra egna löften. Har faktiskt sett väldigt få som har gravyr på utsidan - konstigt nog, för det är ju ruggans snyggt!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

ullrika

15 februari 2009 15:33

hihi! jag fick dig verkligen att både lusläsa lilla texten (ett test) och vända på den för att läsa baksidan (inget test).

ehum. den där jämrans nyfiken-på har fastnat i redigeringsfiltret. lovar att fixa (fast kanske inte idag) och återkomma. oki?

ps. jag har lyckats googla fram att pigg och feberfri duger fint för förskola?
ps igen. ang ringarna håller jag med. och länkar friskt till http://akirllu.blogg.se/2008/july/67-om-jobbfest-medtrafikanter-och-packade.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards