Direktlänk till inlägg 14 februari 2009

Bara en liten sak jag behöver få ur mig

Av Anders - 14 februari 2009 21:49

Öhm, när exakt var det melodifestivalen övergick från att vara arrangemang vi (på det där jobbiga sättet vi hade ett tag) förhöll oss ironiskt till, eller bara inte brydde oss om, till att bli ett socialt måste?


När slutade det här vara ett program för några andra? När började alla ni andra tydligen plötsligt följa den här tävlingen på allvar? När började ni ingående diskutera om Alcazar vore värdiga representanter att skicka till Ryssland? När blev det här nåt man ägnade helsidor åt i kulturbilagan?


Jag är inte sarkastisk eller elitistisk här. Jag är bara en stackars jävel som inte ens visste att andra deltävlingen gick idag förrän i morse (vadå, är det deltävlingar VARJE vecka? Brukar det inte vara en gång i månaden eller nåt?), som inte vet vilken tid det börjar, som inte fattar vilka premisser jag ska bedöma musiken efter, som inte riktigt har koll på vilka som gick vidare förra veckan. Jag är en tomte som är ute och cyklar, kort sagt.


Jag känner mig som dom där stackarna som hade kristna föräldrar och inte fick se V måste känt sig på skolgården dagen efter.

 
ANNONS
 
Tant Grön

Tant Grön

14 februari 2009 22:56

Ja hua, dessa stackare som inte fick se V! De missade verkligen något och det är inte samma sak att se serien idag, nej, den är bara fånig. Varför jag följer Melodifestivalen nu, eller egentligen inte, men försöker lite halvhjärtat iaf, är för att det är något vi kan se på tillsammans jag och Mannen. Vi har så inte samma smak. Så för att kunna se något tillsammans och mysa lite i soffan så får det bli Melodifestivalen, Let´s dance, Körslaget eller liknande. Det låter så här: vad ska vi göra ikväll... hmmm... vi kan väl se Körslaget...okej... och så slutar det med att Mannen sitter framför tv:n och tittar på det utvalda programmet för kvällen och jag står och knackar bort puts från murstocken, eller tapetserar, eller målar någon vägg, eller vad det nu är för projekt jag har pågång just då. Fast ikväll hörde jag iaf några toner från de tävlande, eftersom murstocken jag pysslade med samtidigt som Melodifestivalens andra deltävling pågick, är belägen i samma rum som tv:n :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

15 februari 2009 00:34

det är vi som inte fick se V då, som hängivnast följer Melodifestivalen nu.

http://akirllu.blogg.se

 
Ingen bild

Ola

15 februari 2009 09:02

Jag inne på samma linje som Tant Grön. Hos oss är mysfaktorn hög under melodifestivalen/idol/stjärnor på is/va faan som helst som går på en fredagkväll och som Mia accepterar. Vi tar det som en ursäkt för att laga mat, poppa popcorn och tända levande ljus. Sen inbillar jag mig att låtarna är lite bättre nu för tiden...

 
Översättarhelena

Översättarhelena

15 februari 2009 12:01

Här har du en likasinnad. Jag har inte sett en enda deltävling (eller final eller själva eurovisionstävlingen) sedan barnen slutade titta för några år sedan. Förra veckan hade jag dock lite ångest eftersom min minsting tydligen skulle vara med i något slags paussketch och sjunga om fläskkarré (?!). Men vi kom på att vi kunde spela in det och sedan snabbspola förbi allt utom det! Vi har dock fortfarande inte tittat på det. (Enligt uppgift syns hon ändå inte ...)

http://oversattarbloggen.blogspot.com

 
Anders

Anders

15 februari 2009 13:54

Tant Grön - Jag fattar den grejen, åtminstone i teorin. Det är nog det där att jag numera faktiskt i allmänhet är hemma när såna där program sänds som jag inte riktigt har bottnat i.

Ullrika - Jag hade det på känn, att det fanns en skuld att betala för oss som gick runt och äcklade oss och pöste och bräkte att "V är det bästa TV-programmet i hela vääääärlden. Och NEJ, Knight Rider är inte lika bra. Knight Rider är ett jävla förband".

Ola - Jag fattar exakt, och vill verkligen understryka att det inte är nån snobbism-grej från min sida. Jag hänger helt enkelt inte med riktigt.

Översättarhelena - Jag hoppas att minstingen är såpass stor att hon inte är förtvivlad över ni inte kastade er över inspelningen det första ni gjorde? För är hon nio eller så finns det risk att ni just traumatiserat henne för livet: "jaja, vi kollar på det nån gång när vi får tid gumman" ;-)

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

ullrika

15 februari 2009 15:29

du kände rätt. för vetduvad? Melodifestivalen är bästa tv-programmet i hela väääärlden numera. sådetså. och JUPP, najtrajder är B. särskilt _nya_ najtrajder. där dom kallar Kit för Kitt. iaf i översättningen. huvva.

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

16 februari 2009 00:12

Frågan "när exakt?" kan synas enkel, och i mitt fall är svaret lika enkelt. När ABBA framförde "Waterloo" i Sveriges Magasin inför melodifestivalen 1974. Du kanske kan tänka dig de scenkläderna i studion på den tidens Café Norrköping. Det var dessutom första gången i Sveriges Radios historia någon körde playback. Jag blev heltänd. Efter 1975 med en kamp mellan Svenne & Lotta och Björn Skifs, som vanns av Teddybjörnen Berghagen var det bara att inse att jag var fast.

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Anders

Anders

16 februari 2009 13:03

Ullrika - Det är faktiskt underligt att tänka på att Knight Rider har varit "20.00 fredag kväll"-TV. När det nu känns så klockrent 04.30 på TV3. Ett konkret sätt att tänka på tidens gång om inte annat.

Hakke - Med andra ord sen strax innan jag föddes- Jesses, jag har VERKLIGEN varit ouppmärksam...

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Martin

Martin

16 februari 2009 18:56

Man får se det från den ljusa sidan, snart är det rebelliskt på riktigt att våga vägra melodifestivalen. Alltid något.

http://radarminnet.blogg.se

 
Huskorset

Huskorset

16 februari 2009 22:24

Jag vet inte säkert när det hände, men jag är rätt säker på att det har med nyliberralismens frammarsch att göra.

http://huskorsetshemligaliv.blogspot.com

 
Anders

Anders

16 februari 2009 23:24

Martin och HUskorset - finns det nåt uttryck i stil med "Sparka in en vidöppen dörr eftersom man har en distinkt känsla av att den är på väg att stängas igen"?

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

jakob

10 mars 2009 15:32

Men Ola, herrejevvlar, vad säger du...
Inte för att jag ser på skiten men låtarna är fan inte bättre nu ! Det vet jag

 
Anders

Anders

11 mars 2009 22:38

Jakob - vafan ni metal-killar fick ju faktiskt Lordi för några år sen. Det var hårdrock, dom sjöng det till och med i refrängen! Vad begär ni, otacksamma kräk???

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Bloggblad

Bloggblad

14 mars 2009 22:50

Jag var med under sent 60-tal när det bara inte förekom i mina kretsar att man tittade på sån skit som schlagerfestival. Jag inte ens smygtittade!!!

Och nu... tittar alla jag känner (utom min man och sonen, som framhärdar med att det är skitmusik och ointressant. Jag har svängt, tycker att det är hur kul som helst, ringer till och med och röstar. Ur led är tiden.)

http://www.bloggblad.blogspot.com

 
Anders

Anders

14 mars 2009 23:17

Bloggblad - Det kanske är nån slags mognadsgrej då. För exakt detsamma gäller ju för mina vänner, fast vår "inte sån skit"-period inträffade under tidigt nittiotal.

Jag kollade ikväll, för övrigt. Helt okej Tv, fast jag hade inte haft magknip om jag hade missat det heller, precis.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Med en kniv! med Blogkeen
Följ Med en kniv! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se