Direktlänk till inlägg 17 februari 2009

Ge en pinne, få en pinne

Av Anders - 17 februari 2009 10:40

Jodå, det VAB:as. Trollet har 39 graders feber (visst är väl det ett jävla konstigt uttryck egentligen? Borde han inte ha en kroppstemperatur på runt 76 grader i så fall??), och är en liten gnällig krabat idag. Och eftersom han inte brukar vara nån gnällis så ser han för säkerhets skull till att peka på lite olika kroppsdelar där det (möjligen bara för sympatins skull) gör ont. Handen. Magen. Huvet. Ögat. Han är klängig och rastlös, söt och irriterande. Nu har han precis somnat, och jag hoppas han får sova gott en stund.


Men nu var det ju inte det jag skulle blogga om! Jag och Huskorset bloggkavlade mer eller mindre om varann igår kväll. Jag skeppade över sjätte i sjätte-grejen till henne, hon slängde Välj dina tre bästa rubriker till mig. Och det gör jag ju så gärna! Fast helt enkelt är det inte - en bra rubrik kan ju vara på så olika sätt. Kort och kärnfull. Lång och märgfull. Lurig och svekfull. Konstig och skitfull. Till slut valde jag att gå på nån slags vag Vafan är det här-faktor; rubriker som i bästa fall väcker nyfikenhet. Tre var väldigt få, så jag gör precis som korset och slänger in några bubblare på slutet:


Mina tandborstskador som analogi för Världen (För att den är så ogenerat svullig.)

Doktorn, det svider när jag mailar (Om skammen att sprida datavirus, för att den till och med tilltalade en ordvitskonnässör som Julia.)

Kärlek i cool-erans tid (Är ju sprillans ny. Men har fått flera kommentatorer att pipa förtjust, och jag var väldigt nöjd när jag kom på den.)


Bubblare:

It's a love affair. Mainly Trollet and his pounding board (För att det är skönt att dunka in en semiobskyr musikalisk referens nån gång ibland.)

Något om att gå i läroverk under senmedeltiden (Inte minst för att den lett till att en och annan googlat sig hit av misstag.)

Revolutionen luktar hallonbåtar (Om kvasirevolutionär jargong hos utmanare i godishandeln. Känns snärtig, bara.)


Det här var en väldigt rolig utmaning, som jag gärna ger vidare till Tant Grön, Happy Sally och Julia Skott, som alla tenderar att sätta grymmers rubriker, på helt olika sätt.


Gäller för övrigt Huskorset själv i allra högsta grad. Ta till exempel en titt på det här inlägget från inatt....



 
 
Översättarhelena

Översättarhelena

17 februari 2009 13:28

Du är en av de bästa bloggrubriksättarna jag vet. Och då är jag ändå väldigt petig med rubriker, ska du veta.

http://oversattarbloggen.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

17 februari 2009 13:35

Kul! Den utmaningen antar jag. Men du, jag kommer till Revolutionen luktar hallonbåtar när jag klickar på den sista länken i inläget. Skulle jag inte komma till något hos Huskorset, eller missförstod jag?

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

17 februari 2009 22:54

Ö-helena - kommande från kvinnan bakom "Död mans sylt" och "Nä, om man skulle ta en sväng till Malå den 6:e december?" så är det högt beröm!

Tant Grön - Nä nån måtta på egotrippandet får det vara. Länken ska vara fixad nu!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

18 februari 2009 18:51

Inte för att du behöver en till blogg att följa, men Miss Gillette har inte bara ett coolt bloggnamn, hon är dessutom en djävul på coola bloggrubriker. Jag fattar ingenting, men coolt är det:
http://missgillette.blogspot.com/

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Anders

Anders

18 februari 2009 23:45

Hakke - I den gigantiska ormgrop som är bloggosfären har jag redan hittat till Miss Gilette på andra vägar. Hon är grymmers!

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards