Direktlänk till inlägg 2 mars 2009

Gungor och karuseller

Av Anders - 2 mars 2009 07:59

Vi har verkligen börjat komma nån vart med ätandet nu. Vi hittar nya knep, lekar, bilderböcker, avledande manövrar. Får pappa se på ett MACKAMONSTER? och En sked för morfar och Här kommer det en groda! Smält glass och smält smör och efterrätten först om det behövs. Och pepp på varann, Vi ger inte upp nu älskling, kom igen, fem skedar till. Inte vet jag om det är inbillning att ungen börjar bli lite rundare igen. Men det känns så.


Baksidan är att vi har tappat varann under middagen. Ett av dom där givna tillfällena för att sitta ner och prata, berätta om min dag och höra om Loppans, är försvunnen. Nu är allt ljus på Trollet och hans ätande. Lustfyllt och roligt och busigt, men det lämnar inte mycket plats över för vuxenprat. Och just den biten tror jag även Trollet saknar. Att sitta och lyssna på mamma och pappa som pratar med varann, att vara inkluderad men inte i fokus. Som känslan jag minns av att somna när det var fest hemma, kanske. När jag hörde hur det sorlade från vardagsrummet, skratt ibland, klirr av glas. Prat som inte hade med mig att göra, men som liksom puttrade av trygghet.


Vi har förlorat ett av våra se varann i ögonen-tillfällen. Och det gör att ett litet stråk av tomhet finns också i den positiva skjuts som det innebär att Trollet börjar äta som han ska. För ibland vill man åka karusell, oavsett hur bra gungorna går.

 
 
lastbilstanten

lastbilstanten

2 mars 2009 10:43

Känner igen det där... Ni får börja köra en "seriös-fika" tilsammans vid köksbordet på kvällen istället... när Trollet har somnat för dagen. Skapa ett nytt "se varann i ögonen-tillfälle", liksom...

http://www.lastbilstanten.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

2 mars 2009 20:43

Lastbilstanten - Ja, absolut. Men kvällarna är så jävla korta...

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Mallan

Mallan

2 mars 2009 20:57

I hear you!
- Längre kvällar till folket.

http://brallan.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

2 mars 2009 21:10

Brallan - Jamen JA! Vilka kommer att våga köra det som valplattform? Jag menar, vem fan bryr sig om långsiktiga linjer i energipolitiken EGENTLIGEN?

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

2 mars 2009 22:25

Hmmm... ja det är ju förstås synd att ni missar varandra. Nu har jag nog lite dåligt uppdaterad på Trollets matvanor, men skönt att hötra att det går bättre. Nu har inte vi haft några allvarliga problem med maten och jag menar inte på något vis att sådant ska ryckas på axlarna åt. Om barnen går ner mycket i vikt för att de inte äter ordentligt så måste ju något göras. Men, min teori är att man som förälder ofta förstorar upp en sån sak som just maten, det är ju ett väldigt laddat ämne. Och än en gång, om det verkligen är fara för livet så måste man ju givetvis göra vad man kan för att få de små liven näring, bara för att förtydliga. Våran Storgulligan har aldrig varit stor i maten, men vi har aldrig gjort en grej av det. Är hon hungrig så äter hon och är hon det inte så äter hon inte. En av "tanterna" på ditt favvopläjs, ÖF,(ja mitt ÖF då förstås och inte ditt) sa att när barnen har tillväxtperiod så är det så mycket som händer i kroppen att den inte orkar ta hand om mer just då ,som att smälta allt för mycket mat. Jag tyckte det lät rätt logiskt, lite som att hamstra inför ett Vasalopp. Man äter för att orka växa och när man växer så äter man lite mindre.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

2 mars 2009 23:08

Tant Grön - Det är precis så vi har resonerat, men det är uppenbart att Trollet inte äter så mycket som han behöver om han själv får bestämma. Han har nämligen inte ökat i vikt alls sen början på november, tvärtom. Sista månaden har han inte ökat på varken längd eller huvudomfång, så tillväxtteorin spricker också tyvärr. Alla kurvor har bara stannat av. Det är inte panik - ännu, och vi är rätt lugna och beslutsamma, men den här trenden måste förstås vändas. Vi kommer att fixa detta, absolu, men det kräver som sagt att vi får i ungen lite mera mat än han spontant tycker att han vill ha.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

3 mars 2009 00:52

nu är jag inte en sån som kommer med irriterande förståsigpå-råd till höger och vänster men eftersom vi befinner oss i typ likasamma situation så kan jag inte låta bli att tipsa lite:

jag känner igen allt du skriver. med den skillnaden att vi bestämde att försöka att inte göra själva ätandet till en grej. vi lät henne sitta och pilla medan jag och mattias mumsade i oss för fulla muggar (ja, vi försökte att tidigt introducera lilla barnet i den under tonårstiden så omtyckta Gemensamma Måltiden) under det vi ömsom högljutt ömsom hemlighetsfullt lät henne förstå hur gott det är med mat.

om det är detta knep som fått henne tillbaka på banan vet jag såklart inte (hon kanske helt enkelt bara blidde hungrig igen?) men jag kan gifvetvis inte låta bli att dela med mig.

tjo med hållna tummar!

http://akirllu.blogg.se

 
Anders

Anders

3 mars 2009 23:14

Ullrika - Det har varit vår taktik också. Men bevisligen får han inte i sig nog left to his own devices. Nu varvar vi fokus och bus och lek och pepp med viloperioder i måltiden när han får peta som han vill. Det slinker allt ner en del då också.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards