Direktlänk till inlägg 24 mars 2009

Vardagspremiärer 25:e mars 09

Av Anders - 24 mars 2009 22:10

Trollet har stensäkert tagit klivet in i tvåordsåldern. Det är pappas näsa, gröna bollen, dricka mycket och hoppa soffan för hela pengen. Han blir bara roligare och roligare att prata med för varje dag som går. Smart, överraskande, redig, busig och med mycket humor. Att han numera oftast återigen besvarar alla typer av frågor med ett tvärsäkert nej - med skillnaden att han den här gången gör det fast han fullständigt förstår frågan - det är mest lite charmigt.


Å andra sidan börjar jag bli lite varsk på hans testande av gränser. Att han sparkar sin mor i ansiktet på försök, det är ju lätt att förhålla sig till. Det är ett tvärnej, aldrig i livet glöm det grabben MORR. Svårare är det med hans propsande på att få komma upp i famnen när han vill (för att få bättre överblick, till exempel när man lagar mat eller fixar välling). Han spänner ögonen i en, säger upp upp och hanterar inte ett vänligt jamen du förstår pappa behöver båda sina händer när han ska laga mat sådär supermoget precis. Ansiktet skrynklar ihop, han sjunker ner på huk i ett gnyl, faller så tragiskt ner åt sidan i ett sittande...och grinar loss. Då får man verkligen hålla i sig för att inte ta curlingvägen och plocka upp honom bara för att få slut på gnölet. För slutar lipa gör han förstås i samma ögonblick som han får som han vill. Tack och lov är han fortfarande inte långsint alls. Vilket gör att vardagsbataljerna är inte bara nödvändiga, utan också uthärdliga att ta.


Trollungen har förresten börjat sjunga också! Och då menar jag inte bara det atonala mästerverket Mii ma mi ma (som fortfarande ligger rätt högt på livelistan) utan sånger som faktiskt finns och går att urskilja. Bä bä itta lamm på en helt korrekt melodi är ett exempel - företrädesvis första raden igen och igen, avbruten av små pauser och mera atonala och stympade raden ja ja barn barn.


Bönen sover bönen sover bönen sover bönen sover etc. har förekommit. Liksom den sjungna frasen hjärtat slår ur nån sång vi aldrig kört härhemma, men som han fått med sig från dagis. Dessutom sjunger ungen vad han själv benämner opja, inspirerad av Schlager-Malena. Då piper han lala lal la la la  i falsett utan större melodi och är larvigt bedårande. För balansens skull har hans ömme fader även introducerat punk, vilket är ett gutturalt wuäh wuäh långt nere i svalget. Källa till stor munterhet, men roligast när pappa gör det.


Jag gjorde igår, under min och Trollets nästan som förr-dag med en kompledig pappa och planeringsdag på dagis, ett tappert försök att göra min första snögubbe i vuxen ålder. Det gick inte alls. Snön var kram, men uppenbarligen inte riktigt bra ändå, för den vägrade att fästa vid min snöboll. Jag rullade och rullade, men det enda jag åstadkom var små fåniga spår runt ett ytterligt måttligt imponerat Troll. Säkert är det någon mer faktor än bara kram-heten som ska till, nån hemlighet som jag hade örnkoll på som tioåring men nu helt slarvat bort bland alla fyrsiffriga PIN-koder skallen är full av. Försöket är dock värt att notera, tycker jag!


En ännu viktigare milstolpe är att jag i morse för första gången faktiskt tyckte det var nästan uthärdligt att gå upp vid kvart i sex. Solen sken därute, Trollet hade sovit hela natten i egen säng och snusade förnöjt när jag var inne och drog upp täcket över honom och klappade honom på kinden, frukosten var god och jag hann med att läsa kulturbilagan i lugn och ro. Kändes till och med nästan okej att det var kallt som Nifelheim på väg till bussen. Jag visste ju att jag för en gångs skull skulle hinna med sexton över-avgången och således slippa vänta i en kvart på den blåsiga hållplatsen.


Ser fan fram emot att göra samma manöver under riktigt fina vårmorgnar med morgonsång. Kanske bor det en liten jädrans morgonmänniska därinne i mig nånstans ändå? 
ANNONS
 
Ingen bild

Ola

25 mars 2009 07:14

Men för tusan. Kliver du upp kvart i sex, gör dig i ordning, gullar med barnet, äter frukost, läser kulturbilagan i lugn och ro och hinner med bussen sexton över? Jag är impad! För mig kan det ta fem minuter att hitta till badrummet om jag har en dålig dag.

 
Ingen bild

jössessessan

25 mars 2009 20:23

Överjordiskt! Kan det vara den nye Dalai Lama? Låt honom inte åka med några gul och rödklädda farbröder som säjer att han är utvald. Behåll han. Antagligen fyller han Globen snart. Jag kommer. Aom shanti.

 
Ingen bild

Lotta

25 mars 2009 21:40

När jag läser vad du skriver om Trollet blir jag lite nostalgisk... Och minns hur det var att ha en liten 1½-åring att iakkta med aldrig sinande förtjusning! Inte för att det är tråkigare med två barn, eller ens med större barn- ofta är det t.o.m ännu roligare- men... annorlunda är det. Och ett barn till hjälper inte, det är just det där första, som vi hade totalfokus på.
Njut (som jag märker att du gör, trots stressen)!!

 
Anders

Anders

25 mars 2009 23:32

Ola - Japp. Dessutom lärde jag mig xhosa (det där klickspråket du vet) medan jag borstade tänderna. Och gjorde lite repslöjd under promenaden till busshållplatsen.

Jössessessan - Här kommer inga gulklädda farbröder över bron! Tibet får hitta sitt eget punk/opera-optimum taxåmycket!

Lotta - Jag njuter, oftast i alla fall. Men såna där påminnelser är viktiga som attan. Tack snälla!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bror

26 mars 2009 12:09

Gröna bollen! Mina knän värker vid blotta tanken. (Det är jag som är på bilden med Trollet. Han kastar den gröna bollen och jag apporterar den med låtsad harm och överdriven frenesi. Den leken gick hem. Och som synes på bilden är det farbror som tycker att det roligast).

 
Ingen bild

Loppan

26 mars 2009 14:04

Trollet skrek av skratt ju!

 
Anders

Anders

27 mars 2009 08:04

Broppan - Är helt med Loppan här. Nu ska du inte ägna dig åt nån förminskande historieförfalskning. Trollet ylade av glädjefnatt.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

29 mars 2009 15:13

men mjau! sjunger? jag tror jag gräver ner mig av gullighet!!

http://akirllu.blogg.se

 
Anders

Anders

29 mars 2009 22:01

Ullrika - Dom sjunger mycket på dagis. Det är säkert ett skäl. Hans "rekord" är för övrigt hela raden "Mellanbocken Bruse trampa över trollebron". Fast det har han aldrig upprepat...

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Med en kniv! med Blogkeen
Följ Med en kniv! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se