Direktlänk till inlägg 30 mars 2009

Tre bra saker. Helt enkelt.

Av Anders - 30 mars 2009 22:38

På den lista jag i besk självinsikt kallar Mina goda föresatsers kyrkogård finns hela uppsjöar med tråkiga saker som jag i svaga ögonblick lovar mig själv och Loppan att ta tag i till helgen. Den är i stort sett oförändrad sedan jag sist skrev om den, i december. Men igår dunkade jag in stora skafferistädningen, komplett med genomgång av datummärkningar, urtrorkning och minutiös sortering. Nu är skafferiet, för att använda Olas uttryck, tammefan preussiskt ordnat. Och då får ni ändå tänka er en preussare med en kniv! (Är det nån som känner att dom behöver pärlsocker får ni för övrigt höra av er. Vi har ungefär hundra öppnade paket) Som om detta inte vore nog sprang jag som en Ratatosk med skolios fram och tillbaks till återvinningscentralen med allt som samlats i kassar, på balkongen och under diskbänken. Vår pappersinsamling består numera av dagens tidning. Punkt. Och! Som basker på tanten släpade jag dessutom iväg all pant till konsum, inklusive tombacken som stått på balkongen sen julen. Nänänä, inte julen som just gick. Julen nollsju.


Dom har sopat trottoarena rena från grus i vår förort. Det är och förblir bästa vårtecknet, snödropparna får ursäkta. Så snabb man känner sig. Så lätta stegen blir!


Och medan Loppan var på sitt livs första föräldramöte på dagis hade Trollet och jag en av våra finaste kvällar på länge. Pannkaksmiddag, lite Fem myror på DVD, lite högläsning. Och framförallt en komplicerad och mycket fysisk lek på stora sängen som inbegrep kastade bollar, brottning, låtsat ointresse, kittling och hängande uppåner och som fick Trollet att skratta sig fördärvad i en timme. Han slocknade som ett ljus när jag stoppade honom i säng, trots sommartidsomställningen. Jag dricker mitt kaffe ur Världens bästa pappa-muggen ikväll.

 
 
Lastbilstanten

Lastbilstanten

31 mars 2009 00:05

..Ratatosk med skolios... *asg*

http://www.lastbilstanten.bloggagratis.se

 
Översättarhelena

Översättarhelena

31 mars 2009 08:32

"Som basker på tanten", det ska jag börja säga! Jag är själv en tant med basker så det passar extra bra.

http://oversattarbloggen.blogspot.com

 
Ingen bild

Linus

31 mars 2009 18:12

Instämmer helt med föregående talare, grymt uttryck! Fast jag är ju iofs inte någon tant med basker... möjligen gubbe med båtmössa snart.

 
Ingen bild

Linus

31 mars 2009 18:15

Det kan vara en fördel att läsa klart inlägget innan man glatt kommenterar. Spara pant i ett drygt år? Jösses! Som en god kamrats far en gång sade: kan man inte betala sin hyra med panten skall man inte heller supa!

 
Anders

Anders

31 mars 2009 21:59

Lastbilstanten - Läsare som man kan få ett skratt av med en fornnordisk referens, det gillar jag!

Översättarhelena - Antingen går du med håven eller så är det si och så med fru översättarens korttidsminne. "Som basker på tanten" är ju för bövelen DITT uttryck! Se kommentarerna i hakkes gamla inlägg om att hitta ett alternativ till "grädde på moset": http://hakkesnack.blogsome.com/2008/10/30/det-dar-lilla-extra/

Linus - Det är som sagt Översättarhelena som myntat uttrycket. Äras den som äras bör! Hade Konsum legat bara aningen närmre så hade också också pantfrekvensen varit högre. Jag lovar. Och backrackarna innehöll dessutom mest julmust som jag minns det, så sup-stävet blir apokryfiskt så skitkul det är.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

31 mars 2009 22:57

Nämen, har du oxå en lista! Så roligt, he, he. Världens bästa pappa-muggen, finns den fysiskt eller var det liksom bara för att tala om att du gjort något bra som förälder? Vad kallas det, om det nu inte var en fysisk mugg alltså? Vad kallas det då i den skriftliga världen?

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

31 mars 2009 23:03

Tant Grön - Du har inte en lista. Du har ett epos. Muggen finns. Jag fick den av kollegorna när jag gick på pappaledighet. Annars hade den varit en metafor.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

31 mars 2009 23:33

Metafor, jag var ute efter något annat, vad vet jag ju inte. Kanske efter något som inte finns, hi, hi.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
narnigrin

narnigrin

1 april 2009 03:03

@Lastbilstanten: Fan, mamma! Det var ju precis det *jag* hade tänkt säga! (Exakt, in på minsta trippelpunkt. Copyrightbrott för fasen! *arg min*)

http://blog.erikanilsson.eu

 
Anders

Anders

1 april 2009 08:14

Tant Grön - Man kan förstås tänka sig att en rent bildlig mugg är en hallucination också. Fast det vore ju sorgligt. Nämen jag fattar vad du menar, tror jag. Det blir nog fan rentav ett eget inlägg om den frågeställningen!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

1 april 2009 08:15

Narn - Jaa, nu får du smaka på din egen beska medicin, lilla fildelare där.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

1 april 2009 08:22

Narn igen - 03:03 förresten!? Vad hände med blisomfolk?

http://medenkinv.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

1 april 2009 12:17

hoppas du tog en påtår också!

http://akirllu.blogg.se

 
Anders

Anders

1 april 2009 21:37

Ullrika - Andligen gjorde jag det!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
narnigrin

narnigrin

1 april 2009 22:08

@Anders, 1: Jaha, så heter det nu? Jaha, ja. Men men, sharing is caring vettu, så jag förlåter. Så storsint är jag.
@Anders, 2: Blisomfolk går lite åt helsefyr med ojämna mellanrum. Jag är nöjd om jag lyckas komma i säng innan ett, eller om jag köper sötad apelsinjuice istället för cola. Allt är en förbättring från halvfyra eller tre Kitkat om dagen. Och 03:03 är faktiskt bara 02:03 här borta, så det så.

http://blog.erikanilsson.eu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards