Direktlänk till inlägg 31 mars 2009

Vardagspremiärer 31:e mars 09

Av Anders - 31 mars 2009 22:09

I stort sett i en hel vecka har Trollet sovit hela nätterna i sin egen säng, utan att vakna till och flytta över till Loppan och mig. Det är väl för tidigt att dra alltför stora växlar på det, men det är rätt skönt att slippa sätta sig kapprak när babylarmet går igång vid fyrasnåret, för att sen halvvaken jingla bort till hans rum och hämta honom, krockande med ondsinta dörrkarmar och bokhyllor som anfaller från alla håll. (Jag måste dock erkänna att det känns lite lite tomt när jag vaknar i vår säng och han inte ligger och snusar intill).


Under den här veckan har han i allmänhet vaknat strax efter att jag klivit upp. Jag flyttar då över honom till Loppan, så får dom ligga och morna sig tillsammans medan jag duschar och äter frukost. Dom jävlarna.


Imorse när jag just klivit upp och kikade in i hans rum satte han sig upp, spottade ut nappen, log och sa Gomorron för allra första gången. Så jävla fint! Som bonus hörde Loppan det också, genom babylarmet.


Som om det inte vore nog med artigheter för en dag har han dessutom idag för första gången, och med oklar inspirationskälla, sagt prosit. Flera gånger, till såväl mig och Loppan som sig själv. En gång drog han till och med i med en liten fejkhostning bara för att käckt kunna önska sig själv god bättring. (Undrar förresten när man lär sig att man egentligen bara säger prosit efter nysningar, inte efter hostningar? Enligt vad jag har hört ska det ha att göra med att nysningar var ett tidigt symptom på pest. Men nog är det väl i så fall bisarrt att den rätt fina gränsdragningen lyckats hålla i sjuhundra jäkla år? Orala explosioner som orala explosioner, tycker man. Och ändå känns det så avigt att säga prosit till en hostare! Finns det för övrigt nån motsvarighet för hosta? Spontant känns det ju som att standardresponsen där snarast är Men usch vad du låter din stackare, typ. Näe hörni, nu är jag väl ändå lite apokryfisk, va? Vidare vidare!)


Jag kände imorse, i samband med att jag läste lilla artikeln i DN om Allbäck och Santos som Allsvenskans hetaste anfallspar, för första gången i år hur det liksom sög till i magen. Snart drar Allsvenskan igång och fy helvete vad roligt det ska bli! Sen att det inte ligger en enda sketen match i Stockholmsområdet förrän i höst för vår rödblåa del, det får vi väl leva med dårå.

 
ANNONS
 
Tant Grön

Tant Grön

31 mars 2009 23:05

Vilken fantastisk morgon ni hade då :-) Jag minns när Lillgulliganen som i egen säng i eget rum och inte sa ett knyst på morgonen när hon vaknade utan bara låg tyst i sin säng och tittade upp på mobilen. Sedan kom tänderna och sedan den dagen har hon inte sovit en hel natt och inte i egen säng. Nu är hon ju snart 3 år, så oavsett vart hon somnar kan hon för egen maskin inta vår säng, hua! Men jag känner precis som du en tomhet när hon inte finns där, motsägelsefull som jag är :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

31 mars 2009 23:12

Tant Grön - Som sagt, jag hyser nog inga förhoppningar om att det här ska vara för evigt. Mina föräldrar drillade mig hårt i att ta med mig min kudde och täckte när jag blev stor nog för att komma över och sova i deras säng för egen maskin. Smart, tycker jag. På så sätt blir det i alla fall mindre trängsel och bök.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

1 april 2009 12:19

åh vad det glädjer mig att ni håller på ett riktigt fotbollslag! eller. iaf såpass riktigt som det kan vara utan att vara mitt eget (som är halländskt). Mattias är randig ängel. gissa skojiga derbyn i familjen! Maali är förresten kvast liksom jag. medlemsbrevet kom igår faktiskt!

http://akirllu.blogg.se

 
Bloggblad

Bloggblad

1 april 2009 15:27

Mitt barnbarn skrattade så hon tjöt när någon nös, när hon var under pratålder. Så gissa om det var sport hos morföräldrar att locka fram nysningar...

Vi har båda fått abstinensbesvär nu, så dotter+dotterdotter är hitkallade till helgen. Såna där små godingar är beroendframkallande. Tur att tanter på över 50 är infertila, för om jag hade en bäbi skulle jag bara lägga ifrån mig den överallt och inte komma ihåg var.

http://www.bloggblad.blogspot.com

 
Anders

Anders

1 april 2009 21:34

Ullrika - Med HBK:are kan jag samsas. Tack snälla för Björn Arnklev till att börja med! The horror of being married to en banan i pyjamas kan jag bara föreställa mig. Trollet är bara hang around än så länge. Fast vi bestämde faktiskt när medlemskorten kom härom veckan att nästa år får det bli familjemedlemskap!

Bloggblad - Som tur är har ju bäbisar inbyggt larm. Till skillnad från läsglasögon och paraplyer!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Bloggblad

Bloggblad

2 april 2009 17:04

Jo, fast vem vet på vilket bibliotek eller i vilken affär jag kunde lagt ifrån mig den... Jag får hämta min väska och mina handskar på de mest märkliga ställen (som uppe i fjällen...)

http://www.bloggblad.blogspot.com

 
Anders

Anders

4 april 2009 12:35

Bloggblad - Jag gör en mental notering att aldrig låta dig ta med dig Trollet till Stekenjokk.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Med en kniv! med Blogkeen
Följ Med en kniv! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se