Direktlänk till inlägg 4 april 2009

Med risk för att bli tjatig: Han är rätt smart.

Av Anders - 4 april 2009 11:48

Det här är Elis. Han är ett och ett halvt år. Det här är hans magnetbokstäver.


Sen gick han och pusslade istället.

 
 
Ingen bild

Bror

4 april 2009 12:27

Heja! Esil är betydligt bättre än "WaRB", mitt första dokumenterade försök att stava Göran.

 
Anders

Anders

4 april 2009 12:48

Å andra sidan blev ju WaRB en -ism. Det är inte kattskit.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
narnigrin

narnigrin

4 april 2009 18:02

WaRB *asg* :D
Det enda jag minns av mina tidiga försök att skriva och stava var skammen när morfar påpekade att jag hade skrivit "Erika" baklänges. Och så sa han det inför mormor och allt också. Jäkla elakt.

http://blog.erikanilsson.eu

 
ullrika

ullrika

5 april 2009 00:14

jahaja. så Trollet umgås bara med andra a-barn. tur att vi inte bor i samma stad. då hade Maali ändå aldrig fått komma och leka i samma sandlåda... ;(

ps. WaRB är förutom en ism också en bra början på en väldans grym stad att bo i.

http://akirllu.blogg.se

 
Mia

Mia

5 april 2009 11:29

Ojojoj... Jag ska allt sätta Trollet på prov när vi ses nästa gång... :D

http://www.menmia.se

 
Ingen bild

Bror

5 april 2009 13:14

@ullrika: WaRBeRG?

 
Anders

Anders

5 april 2009 21:52

Narnigrin - Nu gör jag ett djärvt antagande att du är vänterhänt. Kan det stämma?

Ullrika - Trollet är alltså Elis. Jag var tvungen att använda hans civila namn i inlägget, annars hade ju hela grejen med att han skrivit EISL framstått som rätt meningslös. Och du menar således att Maali INTE skulle vara ett a-barn? Hah!

Mia - Får vi honom bara i kolla-alla-mina-tricks-läge så lär du få ditt lystmäte. And then some.

Bror - Spot on, I believe. (För övrigt kan jag meddela att Brors kortlivade WaRBism gick ut på att man alltid fick ett intressantare resultat genom att göra saker och ting på ett överdrivet svårt sätt. Han var lite dada-anstruken en period på gymnasiet, ivrigt applåderad av sin storebror.)

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

5 april 2009 22:34

Okej, här kommer lite skryt, du får skylla dig själv. Känner du till plupplattorna? En vit platta med hål i som du kan trycka ner pluppar i olika färger och former. En sådan platta hade Lillgulliganen vid två års ålder tryckt i en hel drös med pluppar i samma färg och form i rader, men olika färger på raderna. Hänger du med? Nästan så att man blev lite kallsvettig.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

5 april 2009 23:25

ehum. såklart. jag försvarar mitt oförstånd med att jag faktiskt aldrig listat ut hans verkligt vackra namn! och ja. Maali är en E-barn; precis som ditt Troll :)

ps. bror är lika klok som sin brors son.

http://akirllu.blogg.se

 
narnigrin

narnigrin

6 april 2009 00:12

@Anders: Som ett av livets stora mysterier är jag högerhänt med pennan (vänsterhänt med allt annat, dock). Fråga mig inte varför. Du är inte den första som gissar fel heller.

EISL är inte illa, i vilket fall. :) Jag tror att jag var lite (ehum) äldre än ett och ett halvt innan jag lärde mig bokstäverna i mitt namn. Men så hade inte vi magnetbokstäver heller.

http://blog.erikanilsson.eu

 
Ingen bild

Ola

7 april 2009 07:11

A-barn? som inte umgås med e-barn? Aldrig hört talas om, och google är inte till mycket hjälp. Är det något man bara känner till om man är förälder?

 
Ingen bild

Fetkatt

7 april 2009 14:23

Vampyrungen är ju uppenbart ett A-barn ja!

@Ola: "A-barn" är såna där odrägligt lyckade barn som är übersmarta, utvecklas exakt som de ska (och helst lite snabbare), sover bra om nätterna, aldrig är såna där som inte får öroninflammation om man blåser lite på dem (som vanliga ungar), som skriver endast full pott på alla prov på högstadiet och sen börjar knarka i ren protest mot att livet varit så in i helvete lätt för dom. ; )

Alternativt vinner de ett Nobelpris i ett eller annat. I det här fallet litteraturpriset då.

Varning på de här magnetbokstäverna förresten! Min extramamma drillade sin ena unge (min lillasyster alltså) hårt med de där. Med "drilla" menar jag egentligen att det blev mycket uppmärksamhet kring den här smartheten. Lillasyster är just nu i Nepal och följer nån slags toffla i 5 veckor... Inget Nobelpris i sikte. I ren protest tror jag.

 
ullrika

ullrika

7 april 2009 22:17

ehum, hihi! tack Fetkatt! plötsligt känns det lättare att bära Maalis totala ointresse av bokstäver! :)

http://akirllu.blogg.se

 
Anders

Anders

7 april 2009 22:32

Tant Grön - Stiligt! Hmm, jag undrar vem hon kan tänkas brås på...?

Ullrika - Bror är så jävla mycket klokare än sin bror. Om han är smartare än sin brors son, det återstår att se.

Narningrin - Magnetbokstäverna är lite av nyckeln, kan man säga. Trollets handstil lämnar ännu en del att önska.

Ola - Fetkatt ger ju en jäkligt fin definition på A-barn strax nedanför din kommentar. E-barn syftar på ungarnas förnamns begynnelsebokstäver, bara för att röra till det.

Fetkatt - Waaaahahaha! Vadå för toffla? Jag hoppas tofflan åtminstone är nån slags person och inte en metafysisk symbolia (se där dunkade jag in den termen för första gången!)

Ullrika - Fetkatt är den varmvresigaste tröst du nånsin kommer att stöta på, tro mig!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Fetkatt

10 april 2009 11:09

Tro det eller ej, men "tofflan" är faktiskt bara en vanlig nepalesisk handgjord toffla...

Lillasyster är drabbad av ett ganska kraftigt rättvisepatos sen några år tillbaka. Och det är absolut inget negativt i det, jag har själv åtminstone RESTER av engagemang kvar...

När lillasyster fick för sig att släpa med sig en malariasjuk liten trasa till hund från det spanska hundhemmet hon jobbade på förra året, DÅ försökte jag dock hejda henne lite. Ta hand om stackars hundar - ja (dock inte alltid, men jag tänker inte utveckla min åsikt om det här). Dra in främmande sjukdomar i Sverige - nej tack.

 
Anders

Anders

16 april 2009 00:51

Fetkatt - Vadå, vänta nu, vem bär tofflan?

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards