Direktlänk till inlägg 15 april 2009

Jaha, nu står han där och väger på tårna på tröskeln igen

Av Anders - 15 april 2009 23:08

Hej hej allihop.


Hoppas ni haft en fin påsk. Vår blev god. Och jag tänker mig att endera dagen försöka mig på nåt slags mindre svep över runtflaxande, familjemys, tillvänjningsterapi och stasade Trollbus. Tills vidare nöjer jag mig med att konstatera att det där med att försöka ha ambitionen blogga från avlägset belägna föräldraboningar, det är fan tveksamt. Jag vet inte hur ni har det, men på min kant blir det rätt umgängesintensivt. Vi ses inte så ofta nämligen, och att då säga åkej, jag sätter mig och bloggar nån timme, det känns inte helt givet. Och när man väl drar sig tillbaka till gästrummet framåt småtimmarna, då är i alla fall jag så slagen av mat, sprit, godis och allmän pappatröttma att jag inte ens orkar tänka på att börja leta uttag till laptopen.


Jajaja, fräser läsaren (som i min fantasi har loggat in fem gånger om dagen och nästan börjat tappa hoppet och, ja faktiskt, hela livsgnistan), men påsken tog fan slut i MÅNDAGS! Sen då!?


Jag vet. Felåt. Och det är lite typiskt mig faktiskt. För vad det handlar om är inte slöhet, utan bruten kontinuitet (Ja, det här är ännu ett inlägg där jag förklarar hur anal och jobbig jag är. Här finns tidigare variationer på temat).


Jag har lätt att gå upp i nya saker och blir lätt förförd. Sen Trollet kom har det visserligen blivit aningen svårare att totaluppslukas rent tids- och energimässigt, men impulsen finns där. Jag skrev 38 blogginlägg under min första vecka. Jag tänker på små jävla plastgubbar dagligen. När jag höll på med Oblivion på XBoxen kunde jag lätt lägga åtta timmar om dagen om jag hade möjlighet. Und so weiter.


Men när mitt mönster bryts en längre period, så har jag i gengäld en armhålehög tröskel för att hitta tillbaks. Och jag är rätt övertygad om att det har att göra med att jag har ett larvigt behov av att känna att jag har koll på läget. Känner jag att jag inte har den överblick jag behöver för att få ut det mesta av mitt uppslukande intresse, då går jag istället på håll och blänger och tvekar och tycker det känns jävligt motigt. Inte alla mina questar längst fram i pannloben och minns inte riktigt styrsystemet? Jag gör en ny gubbe och börjar om Oblivion från början trots att jag lagt över hundra speltimmar (jo, helt sant). Stöter på en uppenbarligen återkommande romanfigur i fjärde boken av en serie som jag inte riktigt kommer ihåg vem hon är? Jag skumbläddrar åtminstone igenom samtliga tidigare delar tills jag hittar henne och vem hon är innan jag läser en jävla rad till.


Och här har vi då en blogg där jag lämnat en intensiv debatt om fildelning hängande mitt i, där det sista inlägget är ett lömigt knäckebrödsinlägg utan rubrik med en massa uppfuckade tecken, där jag har tjugo favoritbloggar att försöka läsa ikapp (nej, jag hoppar inte över inlägg, i analogi med tidigare resonemang), där det är alldeles för många gråskuggade (=inläggslösa) aprildagar i bloggkalendern för att det kännas kul, där besöksstatistiken för närvarande föga överraskande är på ett all time low och där tre personer i enkäten kallar det jag gör för Ett patetiskt försök till humorblogg (Note to self: lägg inte in alternativ i omröstningarna som gör dig sårad. Det är väl jävla dumt?).


Behöver jag säga att jag så sent som igår var väldigt nära att lägga ner hela projektet? Ikväll har jag å andra sidan preseterat ett av mina patenterade lite för långt för vad det har att säga-inlägg och allt känns fint igen.


It's good to be back (skojade han patetiskt). 
ANNONS
 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

16 april 2009 08:09

Äntligen!

http://gravallvar.blogspot.com

 
Miss Gillette

Miss Gillette

16 april 2009 09:38

Du får nog jobba på det där hörru. Och det säger jag inte för att jag ställer mig helt oförstående till tvångstankar av det slag som du har, utan tvärtom. Men jag lovar att det är mycket skönare när man lyckas släppa lite på tyglarna. Det är ju i och för sig en sak som man får hur mycket oombedd hjälp med som helst av sina små barn, så det kanske löser sig av sig självt.

Men den relevanta frågan att ställa sig när man kör fast i kontrolltänket är ju: Jaha, och? "Jag minns inte riktigt vem den här romanfiguren var." Nähä, och? Det visar sig väl snart. "Jag är inte bäst på det här spelet." Nähä, och? Hänger nåns liv på det? Är jag en sämre mänska för det? Är det inte kul att spela om jag inte är bäst? (Om nej, sluta spela dårå.) "Jag har inte bloggat på X dagar." Nähä, och? Istället har jag hunnit andra saker som gjort livet gôtt och inte bara hängt över mig som en självpåtagen stressgiljotin. Och mina läsare hinner inte utmattas av mina myriader postningar, utan uppskattar blogganteckningarna när de väl kommer.

Du vet redan allt detta, förmodar jag. Du resonerar redan med dig själv på det här sättet. Nå -- men se då till att få dig att begripa nån gång då (äntligen, som Hakke säger).

Detta var ännu en förnumstighet från Miss Gillette. Om du träffar mig nån gång IRL kommer du inte att tro att det är samma person som skriver det här (och en annan persona är det ju faktiskt).

http://missgillette.blogspot.com

 
lastbilstanten

lastbilstanten

16 april 2009 14:52

Har hört flera som efter en tids bloggfrånvaro haft känslan av att vilja släppa alltihopa. Det gäller samma sak här som alltid annars... LAGOM! Märker man att det blir för mycket, eller att bloggfantasin tryter, så får man låta bli några dagar. Inte flyr läsarna för det. Den som väntar på något gott.... ;-)

http://www.lastbilstanten.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lotta

16 april 2009 21:58

Nej, nej, försvinn inte! Jag har visserligen inte tittat flera gånger om dagen, men några gånger har jag tittat in och undrat var du håller hus.

 
Anders

Anders

16 april 2009 23:17

Hakke - Jag blyges!

Miss Gillette - Alltså tvångstanke är ett väldigt starkt ord i sammanhanget. Det handlar snarast om vad som gör att nånting känns KUL i min bok. Nämligen överblick, typ. Motståndet handlar mest om just det - att hitta tillbaka till lusten. Ingen ångest alls. Och det ska understrykas vad gäller spel att det på intet vis handlar om att blir bäst på nånting. Nån superspelare på det viset har jag aldrig varit. Oblivion är däremot ett skitstort episkt spel med massor av trådar och sidospår. Lätt att tappa flytet i således. Vilket man kan låta hindra sig av eller ej (och i mitt fall: jajamensan!) Med allt detta sagt så har du fölera goda poänger som det verkligen inte skadar att påminna sig om.

Lastbilstanten - Jag tycker nog jag ligger rätt lagom nu. Min enda önskan är möjligen att kunna blogga lite tidigare på kvällarna, och DET lär inte hända dessvärre.

Lotta - Åh, tack snälla! Egentligen avsåg jag inte att gå med håven, men sånt där blir man ju jätteglad över!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

16 april 2009 23:38

jag scrollade gifetvis genast upp för att se om omröstningen fanns kvar för att rösta på gissa-vilket-alternativ.. tyvärr var det borta. men jag röstar här hemma med ett streck i IKEA-bordet. för jag tycker du är fantastiskt rolig! räcker det som tröst?

http://ullrika.se

 
Anders

Anders

18 april 2009 21:57

Ullrika - Faktiskt är omröstningen i första hand bortplockad för att göra plats för en ny som redan är uttänkt. Ska bara orka lägga upp den också. Att du tycker jag är rolig räcker såklart skitlångt som tröst!

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Med en kniv! med Blogkeen
Följ Med en kniv! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se