Direktlänk till inlägg 18 april 2009

Helgstädning á la Pandora

Av Anders - 18 april 2009 21:58

Vi städade ut vinterns os idag. Eller nä, det gjorde vi väl kanske inte, men jag tycker så mycket om det uttrycket. Vad vi gjorde, under Loppans det är så jävla SKITIGT-stridsrop (föranledd framför allt av dom sanddyner som forslas in i huset i Trollets turnups, fickor och andra klädveck) var en upphottad variant av den vanliga helgstädningen. Dammsugning, dammtorkning, badrum, toa check. Men dessutom fönsterputs, balkongstädning, höghöjdstorkning av lampskärmar och ovanpå bokhyllor samt grundlig genomgång, sortering och urtorkning av badrumssköpet.


Det värsta med att städa mer än det man gör en vanlig helg är att man får syn på ytterligare en miljard grejer som skulle behöva göras. Fan, dom där pappershögarna borde ju verkligen gås igenom, det är säkert nittio procent som ska slängas där, och så är det ju dom förbannade klippböckerna, och spisknapparna skulle verkligen behövas skuras ordentligt, ja ugnen med förresten, och köksfläkten...


Och som Loppan klokt påpekade är det jävligt lätt att man börjar i helt fel ände och sen sitter hela dagen och fumlar tröstlöst med (exempelvis) det senaste årets samlade skörd av papper som kommit i kuvert med fönster för att avgöra vad som ska sparas för att stämmas av mot deklarationen, vad som är viktigt på andra sätt och vad som omedelbart ska gå i pappersinsamlingen. Och tycker gränslöst synd om sig själv när man sen står klockan halv ett på natten och försöker få gjort allt det som faktiskt skulle göras men som inte hunnits med bland alla självpåtagna sidoprojekt.


Alltså har jag inte rört dom jävla pappersbuntarna i kökshyllan idag heller, fast impulsen (i ordets absolut dystraste bemärkelse) fanns där. Hur länge dröjer det innan vanligt kopiatorpapper multnar och blir jord? På ett ungefär?

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Med en kniv! med Blogkeen
Följ Med en kniv! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se