Direktlänk till inlägg 28 april 2009

The death of a skojfarsa

Av Anders - 28 april 2009 01:02

VAB:ade idag. Trollet var risigare igår, men hade nån grads feber när han vaknade och snorade en del. Hyggligt pigg och nyter, men inte dagismässig.


Det var första dagen på flera månader som jag var själv med Trollet en hel dag, och herrejävlar säger jag bara. Så! Jävla! Seg! Kändes som jag hade helt slut på idéer vid typ halv ett och sen fick stackars Trollet dra hela det kreativa lasset själv. Jag satt mest i närheten och försökte tappert komma med uppmuntrande tillrop. Och lät ungen se på tok för mycket film.


Det var en lång dag i dag, folkens. Och ändå hann jag inte med ett skit, känns det som. Jag som brukade kunna jonglera upptåg, närhet, tröst och hushållsarbete med en närmast provocerande lätthet kände mig idag mest som en lätt empatistörd och bortkommen pappa i en amerikansk femtiotalsförort. Disken var tagen när Loppan kom hem från jobbet, men annars såg här ut som fan faktiskt.


Så går det när man inte jobbar med det på heltidsbasis! Jag tycks ha tappat mina moves alldeles.

 
ANNONS
 
Bloggblad

Bloggblad

28 april 2009 17:24

Undrar om det där är ett pappafenomen... Mina barn utnyttjade sin far till max om han vabbade (fast så hette det inte då), medan jag låste dörren till barnrummet, la mig med en bok på golvet, läste tills jag somnade medan de små lekte för sig själva. Alla i samma rum förstås...

http://www.bloggblad.blogspot.com

 
Anders

Anders

28 april 2009 22:19

Bloggblad - Fast det där låter mera som om jag skulle överkompensera med skojighet för att jag varit frånvarande. Och så är det ju bevars inte. Men det är lite märkligt att nåt som var min vardag så nyss känns så ovant.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

29 april 2009 08:59

Fan va ambitiös du ä! Jag håller med Bloggblad. Nu är det ju förstås helt okej med mig om du vill leka och till 100% underhålla din unge hela långa dagen vid vab och annat, men enligt mig så är en förälders uppgift inte att vara någon jävla lektant/farbror. Gör ett syskon fortare än kvick! He, he. Hårda ord och inga visor :-) Nu kom jag helt plötsligt på något med ensambarn och uppmärksamhet och allt det där. Det är nog helt enkelt inte alls bra att ge sitt barn så mycket uppmärksamhet genom att försöka vara pedagogisk och lekför hela dagarna. Jag tror att de behöver klura ut en hel del på egen hand, det föder fantasin, lär dem att göra saker för egen maskin, men givetvis ska man alltid vara närvarande. Som Waldorfs förskola, där Gulliganerna börjar i aug. där är det en pedagog på 11 barn och de är tillsammans på en ganska liten avdelning, lite avstängt så där, där de sitter tillsammans och exempelvis pysslar. Alltså pedagogen är inte med i leken, barnen gör själv men pedagogen finns där. Och en fördel med att det bara är en pedagog per barngrupp är att de alltid finns närvande för barnen, de blir inte distaherade genom samtal med andra pedagoger.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

29 april 2009 11:43

Okej, om nån nu skulle tolka mitt föregående inlägg som att syskon enligt mig är det enda rätta, givetvis inte, helt upp till var och en och förmågan att överhuvudtaget kunna producera fler avkommor :-) (kan va ett känsligt ämne) Min teori är att om amn nu väljer att endast skaffa ett barn eller om man inte kan få fler, att inte överösa barnet med uppmärksamhet, att ständigt underhålla det, för JAG tror inte att det är så himla bra. Alla barn oavsett om de har syskon eller inte behöver ju reda sig själva, det anser jag är vårt jobb som förälder att se till att de små liven klarar av. Men det kommer liksom av sig självt när man skaffar fler barn,för då har man helt plötsligt inte möjlighet att hela tiden vara där och hjälpa till eller "underhålla".

Var jag tydlig nog nu, tror du? Ha, ha.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

29 april 2009 11:46

Man får ju passa sig nu när du uppmärksammas i media med tjusiga intervjuer, nu kommer det garanterat att rassla till i besöksstatistiken, he, he.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

29 april 2009 12:35

Tant Grön - Och bara så JAG är tydlig: nä, jag tror absolut inte att det är en förälders uppgift att konstant sysselsätta sitt barn. På dagis är Trollet mycket själv hela dagarna och trivs alldeles utmärkt med det. Många som träffar honom hemma för första gången är också impade över hans förmåga att sysselsätta sig själv fast han är så liten. Däremot får du mig aldrig att gå med på att det inte - också - är min uppgift att umgås och ha roligt tillsammans med mitt barn. Jag har inte det minsta lust att gå runt och vara avvisande bara för att han ska lära sig nåt nyttigt för livet. Man måste väl i jösse namn få lov att göra både och eller?

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Med en kniv! med Blogkeen
Följ Med en kniv! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se