Direktlänk till inlägg 28 april 2009

Vardagspremiärer 27:e april 09

Av Anders - 28 april 2009 21:43

Trollet var ju pigg igår, trots en gnutta feber och siffran elva under näsan. Och när han började klättra på väggarna och jag höll på att somna över legot, så flyttade vi det rafflande vardagsäventyret ut på gården.


Det finns en rätt fin lekpark även på vår gård. Anledningen till att vi hänger i parkleken Vippan efter dagishämtning är att där finns det lite annat folk och andra barn. Samt småbarnsgungor, för det har vi inga här hos oss. Men idag, med det allmänna betalande min VAB-ersättning, kändes det inte okej att kajka iväg för långt. Således stannade vi strax utanför porten.


Och Trollet åkte själv i stora rutschkanan för första gången! Småkanor och mellanstora har han bemästrat i flera månader. Uppenbarligen slipar han på tekniken på dagis på dagarna, för han blir bara vassare och vassare. Men det här är en sån där riktigt stor, med puckel mitt på, sju gånger så hög som Trollet. Jag tänkte att han skulle våga begå en premiäråktur om han fick göra det i mitt knä, men när vi satt oss i läge gnällde han nä-ä.

-Okej Trollet, ska vi gå ner då? sa jag.

-Själv, sa han, satte sig, tog värdigt in stupet i nåt tiotal sekunder, åkte sen ner som han aldrig gjort annat, landade på fötterna och sa Pappa åka.


Så då åkte jag, slog arslet i puckeln, ryggen sa knak (fast bara halvknak) och sen landade jag som en skadskjuten kråka. Trollet såg skeptisk ut.


Slagit i arsulet har jag ju dock bevars gjort förut. Min vardagspremiär är istället att jag igår gjorde min första intervju i egenskap av bloggare. Medan Trollet sov middag ringde det en människa från UNT och ville ställa några frågor. Jag vill inte vara skrytig, men jag har gjort några intervjuer i egenskap av dramatiker. Och jag således förutsatte att man ville veta min syn på sammanslagningen av DI och Teaterhögskolan eller nåt slikt. Nix pix. Du skriver ju den här pappabloggen Med en kniv säger människan och jag tappade hakan. Jag menar, kom igen. Jag har knappt hundra läsare om dagen. Hon måste ju ha slumpgooglat.


I alla fall ville hon fråga lite om min syn på föräldraskap och stress och gnäll. Och jag brakade väl loss jag, min vana trogen, och var fantastiskt verserad och glimrande som vanligt. Och dessutom troligen rörig och för snabb - för när texten (ynkans tusen tecken, så hon hade ju ingen lätt uppgift) kom i mailen för påseende så var det ju inte så jättemycket man kände igen som sina ord, nej. (Så brukar det förresten vara, jag tror att jag gjort två eller tre intervjuer som jag blivit helt nöjd med. Max. ) Jag bad att få stryka en del grejer som jag aldrig skulle ha tagit min mun, och att få ändra en del andra utsagor som blivit betydelseförskjutna. Inte så många - men på tusen sketna tecken ser det ju ändå ut som man gått fram med en fet röjsåg.


Kanske lackar hon ur och kör texten som den är på torsdag. I så fall vill jag göra mina Uppsalabaserade Fridor, Iglar, Celinor, Spovar et consortes uppmärksamma på att jag NEJ NIX NÄGGUM ICKE sagt förnumstiga saker som Min pappaledighet gav mig perspektiv på vad som är viktigt i livet eller Du duger som förälder precis som du är. Tro mig, snälla.

 
ANNONS
 
Översättarhelena

Översättarhelena

28 april 2009 22:31

Äsch, erkänn nu, du sa säkert precis sådär! Fin bild förresten.

http://oversattarbloggen.blogspot.com

 
Frida

Frida

29 april 2009 06:24

Hahaha, det är ju skitroligt! Har inte UNT i pappersformat men ska baske mig hålla ögonen öppna. Grattis!

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Mia

Mia

29 april 2009 06:54

Oh vad roligt! Uppsala verkar sannerligen vara en bra stad för oss bloggare :)Jag hoppas på en länk alt. bloggscan. Du får minsann bjussa på artikeln!

När vi var ute och lekte med trollet sist, var vi i den andra lekparken. Gungbräda... - läskigt och dangerous!

http://www.menmia.se

 
Ingen bild

Ola

29 april 2009 07:05

"Min pappaledighet gav mig perspektiv på vad som är viktigt i livet" :D Det är ju ett hundra procent du Anders! :D

 
Tant Grön

Tant Grön

29 april 2009 08:49

Men va kul! Du måste lägga ut en länk till artikeln (om den finns på nätet), eller så kankse du kan scanna in den? Måste få läsa allt du inte sa, he, he.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Anders Sparring

Anders Sparring

29 april 2009 09:17

He, he "Min pappaledighet gav mig perspektiv på vad som är viktigt i livet", kanske att citatet skulle ligga närmare sanningen med tillägget: "-att arbeta".

Men du är helt uppenbart en mycket bra pappa. Dina reflektioner runt rutchkanan pekar på stark närvaro och en förmåga att stanna i ögonblicket med ditt barn. Mitt fokus vid en rutchkana brukar ligga på hur jag snabbast ska ta mig därifrån, att jag har sand i skorna och vad som skulle hända med mina designerjeans om jag själv försökte åka.

http://anderssparring.blogspot.com

 
Igeln

Igeln

29 april 2009 09:31

Haha! Torsdag sa du? Imorgon! Jag måste gå och köpa mig ett exemplar av UNT mitt uppe i valborgandet, inget snack. Och lusläsa i jakt efter fina floskler.

http://www.igel.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ola

29 april 2009 13:13

HA! Jag blev också intervjuad idag faktiskt. :D

 
Ingen bild

Bror

29 april 2009 17:27

"Så då åkte jag, slog arslet i puckeln, ryggen sa knak (fast bara halvknak) och sen landade jag som en skadskjuten kråka. Trollet såg skeptisk ut."

Asgarv!

 
Anders

Anders

29 april 2009 23:23

Översättarhelena - Däremot SA jag "Det går att leva ett fullvärdigt liv utan babyyoga". Om det nu kommer med.

Frida - Joru, se till att peppra med skojiga kommentarer här, så kan du kanske få åka med Farbro Kniven till toppen. För nu bär det av sörru. Fniss.

Mia - Jag ska ta det under seriöst övervägande.

Ola - Jag sa dessutom "Jag kommer aldrig mer att kunna cykla" ett antal gånger, men det kom inte med :-(

Tant Grön - Jag ska, som sagt, ta det under övervägande. På allvar. Jag lovar.

Grynnan - Det är förjävla taskigt glid i designerjeans, tyvärr.

Igeln - You say floskler, I say tänkespråk.

Ola - Av vem?

Bropp - Du vet ju allt om att offra sig för den högre princip som är Leken. Tänker särskilt på dina bollstunts runt soffbordet. Mia gjorde om bedriften senare och höll på att slå ihjäl sig.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Med en kniv! med Blogkeen
Följ Med en kniv! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se