Direktlänk till inlägg 4 maj 2009

[Infoga valfritt Taube-citat här]

Av Anders - 4 maj 2009 00:10

Vi hade sedan länge bestämt att vi skulle åka på utflykt i helgen. Min faster Kickan fyller sjuttio och ställde till med kalas på första maj (nä, det står inte socialister som spön i backen i släkten precis, det är riktigt uppfattat), och vi hade, när vi ändå skulle till Uppsala, siktat in oss på att kolla in det där Roslagen som gamle Evert alltid hojtar om. Att bilen hämtades ut på torsdagen och att hyrbilen således kunde avbokas var ju mer än ett litet plus i kanten.


Trollet var på tämligen vidrigt humör sista biten innan vi kom fram till kalaset, och Eder Kniven hann precis börja noja orättvist och bakvänt enligt linjerna Jahamen det var väl jävla typiskt att han ska vara på skithumör just idag när en massa folk ska träffa honom för första gången och nu kommer alla att tro att han alltid är sån och det var väl själva FAAAN då - som om det vore ett och ett halvt år gamla Trollets ansvar att vara salongsfähig för att bli omtyckt. Men tamefan minuten innan vi var framme sprack killen upp, och sen var det idel solsken och kavat som fan och ack och oj och han är ju heeeelt otrolig i timmarna fyra. Så fick Loppan och jag vara malliga igen då...Egentligen vore det förmodligen nyttigt för oss om ungen var på katastrofhumör lite oftare.


Faster Kickan är för övrigt stencool. Det har hon alltid varit.


Sen åkte vi norrut (eller nä, det gjorde vi inte, för först hamnade vi på E4:an söderut och kunde inte vända på två mil och sen hade Loppan glömt sin handväska) genom Knutby-land till finfina Öregrund.



Där hade säsongen nätt och jämt börjat. Var vi tre ekipage på panget så var det inte fler. Och att det var första helgen som krogarna hade öppet framgick med all önskvärd tydlighet när vår servitör (cirka 17 år) började med att meddela Jag ska kanske säga på en gång att det kan ta en stund med maten. Kanske en halvtimme, men alltså, jag kan inte lova nåt. Ta för er av salladsbuffén sålänge. Den bestod av ett tråg med isbergssallad samt formfranska i påse. På en sketstor TV visades Det bästa lilla horhuset i Texas utan ljud. Killens ängslan när han frågade om det smakade bra, och hans lättnad när vi (inte helt sant) sa att det gjorde det var rent rörande. Till midsommar är han troligen redan fullblodscyniker.



Öregrund var för övrigt mysigt, men inte nån kandidat i tävlingen Vart ska familjen Kniven flytta? Därtill alltför långt från allt annat och alltför litet i egen rätt. Norrtälje, där vi lunchade och strosade på vägen hem på lördagen, gillade vi. Synd att det ligger på fel sida om Ståkkålm. En timme till på redan dryga resetider till föräldrar och vänner i Västsverige känns inte helt aktuellt. Tyvärr.


Hade vi varit inne på ett riktigt skitlitet ställe, geography is no issue, hade Harg legat bra till. Så JÄVLA vackert gammalt brukslandskap. Och stillheten vid Markims kyrka, där man kände sig som nån braschig jävla storstadslirare bara genom att man hade solglasögon på framför runstenarna och den totala tystnaden, blir närmast otrolig när det slår en att man är mindre än fyrtio minuters bilresa från en miljonstad.


Sånt är svårt att uppleva utan bil, trots allt. Det är sånt hon ska vara till, vår Sonja!

 
 
Tant Grön

Tant Grön

4 maj 2009 14:11

Åh, jag har inte läst texten (ännu) men måste bara skicka en komplimang till Loppan. Kanonsnygga pjuks, är så avis. De är inte lätta att få tag på de där, ja i Estockholmo kanske och visst finns de att beställa på nätet, men jag vill ju prova. De hade ett gäng och dessutom på rea i den butiken i Eskilstuna där jag köpte min bröllopsklänning, men givetvis inte i min stl, hpmf! Fråga om de är värda priset och om de är så sköna som de ser ut. Kanske stämmer det att när man vänta på något gott väntar man aldrig för länge?

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

4 maj 2009 20:28

Trodde bara man bodde på pensionat om man var med i en västsvensk deckare/roman. Eller var engelsk dam. Kul med nya erfarenheter :)

Sonja låter fint. Finns det nån bakomliggande orsak eller förklaring? undrar ullisar gifetvis nyfiket.

http://ullrika.se

 
Loppan

Loppan

4 maj 2009 21:47

@ Tant Grön: Tack! Märket på dem är alltså Naturalista och JA, de är så sköna som de ser ut, och LÄTT att de är värda priset! (Sen gjorde det ju inte ont att jag fick tag i dem på halva priset-rea...)

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

4 maj 2009 21:52

Ullrika - Jag spenderade faktiskt ett antal av min barndoms somrar på ett pang i Rågårdsvik, så jag har väl pensionatsrytmen i blodet. Det var för övrigt jävligt dåligt med mord i Rågårdsvik. Och i Öregrund! Röda Sonja är en ytterst lättklädd barbarhona i Marvels serieuniversum. Och enligt principen "Vi kallar den tjocke killen Stickan och den långe Lillen", så fick vår stadiga och påklädda kombi alltså bli en Sonja. Namnet i sig vibbar för övrigt mera kombi än barbar i höftskynke, åtminstone i mina öron.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Bloggblad

Bloggblad

4 maj 2009 22:20

Har det blivit färg i Roslagen än? När jag var barn på 50-talet semestrade vi i Roslagen några somrar, och tänk, allt var i svartvitt. Jag minns inte en enda färgklick därifrån. Allt är i svartvitgråskala från både Riala och Väddö.

http://www.bloggblad.blogspot.com

 
Anders

Anders

4 maj 2009 23:36

Bloggblad - Nädå, det är fortfarande svartvitt i Roslagen. Bilderna ovan är handkolorerande, det är därför färgerna är lite bjärta.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

5 maj 2009 18:01

Loppan: Tack för svaret :-) Då ska jag allt slå till på ett par nästa gång jag ramlar över dem, om de har min stol då vill säga, hmpf!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards