Direktlänk till inlägg 10 maj 2009

En helt vanlig EFIT-lördag i maj

Av Anders - 10 maj 2009 13:50

Loppan och jag tar ju en sovmorgon var på helgerna. Igår var det jag som klev upp vid kvart i åtta, när Trollet vaknade. Sen tog jag det lätta alternativet och parkerade honom framför det här gänget en halvtimme, medan jag kvicknade till. Tack BBC. Jag menar det.


Klockan kvart i nio. Frukost. Matvägran. Viljornas kamp. Vi nådde ett slags kompromiss till slut. Ingen av oss var helt nöjd.


När jag som ivrig trettonåring frenetiskt började raka dom fattiga små fjun som spretade fram på den tiden suckade min pappa tungt och sa: "Om jag vore du skulle jag vänta så länge jag bara kunde med att börja med det där. Det är inte som att du kommer att raka dig för få gånger i ditt liv, tro mig". Fan vad rätt han hade. Numera rakar jag mig var tredje dag, och det känns fortfarande tröttsamt ofta. Klockan är runt tio.


Satt och skrev reff sent på fredagskvällen (vilket jag lipade om i ett inlägg), men kunde ju inte skicka iväg dom med "lördag 00:37" som avsändartid. Hej hej, jag har inget liv, liksom. Lördag klockan 10:55 är åtminstone lite bättre.


Tolvish. Medan jag satt vid datorn ritade Loppan och Trollet. Bokstäverna har Loppan förstås plitat (på Trollets begäran). Fast han krafsar ner riktigt snygga i:n, o:n och ö:n helt på egen hand, knatten!


Vid ett bloggar jag. Och fotar datorn från andra hållet för att det ska se lite mindre patetiskt ut. 

Idag ska vi hem till gräsänkan Linda och lilla Siri. Jag har lovat att laga maten. Här ligger kycklingen och marinerar för fullt.


Detta är Sonja! Alltså kombin med aktern hitåt, inte den urlarviga jävla SUV:en mittemot. Loppan och Trollet har åkt in till stan, jag ska komma efter med bilen. Vi ska nämligen köpa en bilbarnstol. Klockan är kvart över tre.


Barnsäkerhetsbutiken på Kungsholmen. Vi är på plats typ tio minuter innan stängningsdags och tas om hand av en stressad lirare som inte är så sugen på att jobba över och hans nyanställda kollega som inte för sitt liv kan klura ut hur kassan funkar. Montering av stolen ingår, men jag har inte hjärta att fota hans ovetande arsle där han hänger över baksätet. Det får bli Loppan och Trollet som står bredvid och ser coola ut istället. (Loppan tycker förresten att det är gravt pinsamt att hon har samma kläder som förre helgen. Så nu är det vederbörligen adresserat, okej?)


Vid fem har vi kommit hem till Linda och Siri i Tanto. Trollet är som en labrador för närvarande - ingen promenad är komplett om man inte har med sig en stor pinne hem.


Klockan sex. Busa med Siri. Det är så coolt att se att även nån som är så liten som Trollet har örnkoll på när nån är ännu mindre. Han var jätteförsiktig, och Siri tyckte såklart han var hur frän som helst.


Sjusnåret. Linda lägger Siri. Jag fixar med maten. Trollet ritar. Loppan fotar.


Klockan åtta. Mitt i middagen. Kycklinglår, klyftpotatis, sallad och en kall sås på gräddfil. Lite BBQ-stuk sådär. (Såsen blev för jävla lam tyckte jag). Trollet gillar av oklar anledning inte kyckling, utan fick sin älskade baskiska txistorra-korv istället. (På min tid åt vi sån där Dennis-korv med 14% kött och VAR JÄVLIGT NÖJDA MED DET!)


Klockan kvart över nio. Övertrött och lätt glass-speedad nakenfis kör sitt sista charmrejs. Bollar flyger, det skrattas hysteriskt, sånger påbörjas och förkastas. Det är glad kalabalik.


Tio i tio. Nere i varv. Saga med Linda. Stina Wirsén regerar, det visste ni väl?


Garp, som har delad vårdnad om en bil med Linda och Henrik, tittar förbi vid elvasnåret för att lämna nycklar. Mannen är ett socialt spänstfenomen och det är alltid skitkul att se honom. Sen hastar han vidare till en födelsedagsfest.


Midnatt. Småbarnsföräldrarna börjar slakna betänkligt, alla tre. Uppbrottet är nära. Lyxen att kunna åka hem i egen bil och styra sin hemresa helt själv är obeskrivlig. Lätt värt att dricka vatten när morsorna kalasar på rödtjut.


Hemma. Klockan är kvart över ett. Trollet är stoppad i säng. Vi plockar i ordning. Nån jävla magnetbokstav är på vift, precis som vanligt. Vi är trötta som fan. Om bara fem sex timmar ska alltihop dras fram igen.


















 
 
Ingen bild

Linus

10 maj 2009 14:59

Socialt spänstfenomen :) Det är ljuv musik i mina bakfulla öron med snygga formuleringar. Är det inte dags för en ny omröstning apropå ingenting?

 
ullrika

ullrika

10 maj 2009 20:00

ehum. tio minuter innan stängning är egentligen olagligt när det gäller bilstolsshoppning med tillhörande montering. fast det tror jag du vet?
:)

http://ullrika.se

 
Mia

Mia

11 maj 2009 14:58

Oh tack än en gång för bildspel. Jag gillar verkligen den här idén. Bilden med rakhyveln går inte av för hackor och så saknar jag Trollet. Lite nyfiken: Vad sa han om oss i samband med tandborstningen?

Helt sjukt att jag själv aldrig får fingrarna ur och gör en sån här EFIT...

http://www.menmia.se

 
Julia

Julia

11 maj 2009 20:37

Så märkligt, jag tänkte på väg till hemtåget idag att jag skulle köra en EFIT typ på onsdag eller så.

http://juliaskott.wordpress.com

 
Anders

Anders

12 maj 2009 00:28

Linus - Att vara bakfyllekur är fan inte fy skam! Ny omröstning? Men den här är ju så bra ju! Och det droppar fortfarande in röster.

Ullrika - F'låt. Nämen jag skarvar lite, eftersom det ska vara Ett Foto I Timmen. Säg att hon var tjugo i. Vi var för övrigt klara fya sharp - och hade varit klara fem i om inte han med kassan hade behövt brottas på väldigt med PLU-numren.

Mia - Det är mest era namn som poppar upp. Vi har troligen inkluderat er i en uppräkning över folk som minsann borstar tänderna varje dag när han har kinkat. Han drar väl till med era namn för att gjuta lite mod i sig helt enkelt.

Julia - Gört!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

ullrika

12 maj 2009 18:31

jag tänkte väl att det var nåt lurt :)

 
Anders

Anders

13 maj 2009 23:55

Ullrika - Förlåt en jättejättedum fråga här men: är det FAKTISKT olagligt? Jag misstänker att det är säljaren som pratar kundhyfs, men du låter så säker, liksom...

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

15 maj 2009 13:37

jaja. apselut. enligt lagen om alltings jävlighet så är det i högsta grad otillåtet! jag är helt säker :)

http://ullrika.se

 
Anders

Anders

15 maj 2009 23:13

Ullrika - Enligt lagen om alltings jävlighet borde det väl snarare vara tvingande?

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards