Direktlänk till inlägg 12 maj 2009

Bom bom bom bom låter stora trumman

Av Anders - 12 maj 2009 00:07

Skamlös reklam. Eller vänlig konsumentupplysning:


Playwright cabaret eller playwright slam kallas en i Sverige rätt ny företeelse som går ut på att dramatiker inför publik läser ur en egen pjäs under arbete. Det är ett opretentiöst och roligt sätt att ta del av ny dramatik för publiken, och ett sätt att testa nytt material för dramatikern. Ofta blir det jävligt skoj. Tio minuter fullt ös, sen ringer äggklockan och så är det nästa man/kvinna på scen.


Jag var med i ett av dom första slamsen (slamen? slammen? slammarna?) på svensk mark för ett gäng år sen, då i baren på Uppsala Stadsteater, och presenterade början på Zombievänner på min allra bredaste dalsländska.


Sedan ett par år är det Teater Scenario som håller den här fanan högt med sitt månads-arr Öl, vin och massa manus, som har blivit en lyckad mötesplats för etablerade dramatiker, nya röster och -faktiskt- en stor publik. På torsdag är det dags igen, och vem (bland andra) står väl på scenen med darrande knän om inte eder Farbro Kniven!


Jag kommer att läsa ur en pjäs som (troligen) heter Glömma och förlåta. Den har legat på is sedan dagen då jag gick på pappaledighet för strax över ett år sen, och det här blir startskottet för att äntligen börja arbetet igen. Till biennalen i början på juni är det tänkt att det ska finnas en färdig förstaversion. Peppar peppar.


Klockan sju drar det igång på Scenario på Hantverkargatan, men redan från klockan sex kan man komma och dircka bärs om man vill. Adress och mera info hittar ni här. Titta förbi vettja!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Johan

12 maj 2009 01:45

Ni ska alltså "battla"(väldigt jobbigt ord) dramatiker mot dramatiker... :D

 
Ingen bild

Ola

12 maj 2009 07:44

Definitivt slammarna! (Fast det blir ett sånt där rött irriterande sträck från stavningskontrollen när jag skriver det.) Hade varit kul att se dig på torsdag men jag har redan lovat att gå och kolla på Besse och Miles på Kontiki. Lycka till!

 
Ingen bild

Mia

12 maj 2009 16:26

Jägarns vad roligt! Jag ääääääälskar ju poetry-slam och har nästan ställt upp en gång efter att ha slagit vad med en kompis...

Hade varit kul att få ta del av detta.

 
Bloggblad

Bloggblad

12 maj 2009 23:29

Häftigt! Lycka till!

http://www.bloggblad.blogspot.com

 
Ingen bild

retrokarin

13 maj 2009 14:52

Någon gång vartannat år sådär önskar jag att jag bodde i sthlm. Det hände nu. Stort lycka till!

 
Anders

Anders

13 maj 2009 23:49

Johan - LIte så. Fast vi dissar intre varann utan säger snälla saker i pausen istället. "Det verkar ju som ett JÄTTEKUL projekt" och så. Jag är dessutom lite av morgondagens tungviktare, så jag får vara extra snäll.

Ola - Jag väntar mig faktiskt inte att ens en så grymt lojal vän som du ska åka till Stockholm för att se mig läsa innantill i tio minuter. Att du ens överväger det är fantastiskt.

Mia - Dramatiker har i allmänhet kanske en bit kvar innan dom matchar scenpoeterna som scenpersonligheter. Fast det finns dom som är grymma på att leverera!

Bloggblad - Tack! Dra igång ett psalm-slam, vettja!

Retorkarin - Åh tack snälla. Rapport kommer!

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

14 maj 2009 23:25

men mjau. vaffö bor inte vi i största stan då... finkultur! å gratis bärsa.. sicken miss... mjau.

ps. break a leg!

http://ullrika.se

 
Anders

Anders

15 maj 2009 10:40

Ullrika - Nja, gratis bärs var det ju aldrig frågan om. Fast priserna har alltid varit mycket humana! Nu har dock Scenarios värd blivit en surgubbe av oklar anledning och förbjudit servering av alkohol i lokalen (Scenario låter hälsa att dom har sitt tillstånd i bästa ordning taxåmycke). Igår var det således "kaffe, läsk och massa manus". Men det var schysst ändå.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

15 maj 2009 13:35

äh. gratis och gratis. det var ju bärs!

http://ullrika.se

 
Anders

Anders

15 maj 2009 23:11

Ullrika - Det är rätta takter det! Fast gr var det ju som sagt inte ens bärs...

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
Anders

Anders

15 maj 2009 23:12

Och med "gr" menar jag "igår", inte en blyg tiger.

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Med en kniv! med Blogkeen
Följ Med en kniv! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se