Direktlänk till inlägg 14 maj 2009

CSI Fruängen

Av Anders - 14 maj 2009 09:56

- Ämen vänta här nurå. Var det inte så att själva grundregeln för Vardagspremiärer var att BÅDE du och Trollet ska göra nåt ni aldrig har gjort förut? frågar sig den (troligen helt fiktive) regler-är-regler-läsaren.


Öhm. Jo. Men väggkladdet var ju liksom lite för bra för att bara förbigå. Och idag kommer jag å min sida, bara för att kompensera, med en trevlig en:


Min vigselring är på vift. Det är inte första gången. Jag är en sån där som tar den av mig när jag diskar, duschar eller på annat sätt blöter eller kladdar ner mig. Oftast stoppar jag den i myntfickan på jeansen, men ibland lägger jag den på Ett Bra Ställe. Och sen får jag gno runt en halv dag för att hitta fanskapet. Efter att sålunda i morse ha insett att den inte fanns i jeansen ELLER på nåt av dom vanliga ställena började jag alltså muttrande och småsvärande genomsöka lägenheten med spridda utrop av typen Men jag har inte tiiiiiid!


Loppan, queen of the worst case scenario (and I, I am the king) kom oroligt med inspelet Du lägger den ju ganska ofta ovanför diskhon. Tänk om den ramlade ner i skalen och hushållspappret som låg där vid middagen och SLÄNGDES!? Varpå jag, fast jag fortsatte leta, förstås inte kunde tänka på nånting annat. Varpå jag förstås blev tvungen att grundligt gå igenom soppåsen. För hand.


Vi är duktiga på att källsortera. Det gör att en soppåse räcker några dagar här hemma hos oss. När jag började komma ner till förrgårs rådjursrens så frigjordes plötsligt likodörer som var rätt fasansfulla. Att grundligt känna igenom det blöta moset av grönsaksskal, ruttna morötter, pasta och gammal lök längst ner var heller ingen höjdare. Jag kväljde en del om man säger (och Trollet hojtade glatt Pappa sjunger punk!).


Jag behöver förmodligen inte tillägga att ringen inte fanns där. Den är fortfarande borta. Och jag är en magstark erfarenhet rikare.

 
 
Kvasthilda

Kvasthilda

14 maj 2009 10:36

Vilken underbar blogg di/ni har!! Fastnade på rubriken CSI Fruängen på framasidan. Brukar titta in där för att se om det finns nåt spännande bland rubrikerna. Vad lycklig jag blir av att läsa era vardagliga bestyr med Trollet och annat. Har bara kikat på fyra inlägg än, men jag återkommer med garanti! Var skitkul att följa er dag på det viset :-)
Keep it up!

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

jössessessan

14 maj 2009 21:43

Jasså du, slarvar iväg vigselringar.
En annan sak som kommer ifrån dej och har vandrat iväg är "med en kniv". Det uttalades av männska i föreställningen "Ett annat sorts Hades" på scenskolans examensföreställning. Tyckte jag i allafall, men jag hade feber, lite tror jag.

 
ullrika

ullrika

14 maj 2009 23:27

min ring har varit borta två gånger. en gång ringde maken min tjif i vars bil jag åkt på dan och frågade om den kanske var där :) samma gång visade sig smycket ligga i... just det. soporna. en annan gång låg den i amningströjan. nu trillas den inte av längre för jag köpte nya ringar. mindre. som sitter som lock liksom :)

http://ullrika.se

 
Anders

Anders

15 maj 2009 10:33

Kvasthilda - Oj, det var minsann roligt att höra! Varmt välkommen hit. Tittade in som hastigast på din finfina blogg också. Köra malmtåg, det låter otroligt meditativt på ett slgs stort och bullrigt sätt!

Jössessessan - (Det är så väldigt många s i det där...) EN vigselring om jag får be! Flera gånger visserligen. Det låter konstigt att uttrycket ska förekomma i Noréns pjäs. Eller om det är så så har jag subliminalt plockat upp det, för En sorts Hades är äldre än uttrycket åtminstone i min vokabulär. Tänk om det är så! Tänk om mitt claim to fame är en chimär, tjålad från Lars! Vem är jag då???

Ullrika - Hade jag inte hittat ringen (se ovan) så hade jag blivit rädd nu. Att faktiskt ha tappat ringen i soporna måste vara en klockrent såkallat stissmandat. Min ring sitter för övrigt på alldeles utmärkt. Det är bara det att jag envisas med att ta av den.

http://medenkniv.bloggagratis.se

 
ullrika

ullrika

15 maj 2009 13:34

släpp det där med Norén. du var först. undermedvetet eller ej. sådetså. det är jag säker på! väl?

http://ullrika.se

 
Ingen bild

jössessessan

15 maj 2009 14:56

NÄ det är du som är trendsettern, förståss!
Nån hade väl slängt in vårt mantra i texten och nyskapat lite.

 
Anders

Anders

15 maj 2009 23:10

Ullrika - Du ser. Nu skakar ditt fundament av tilltro också. Det här kan aldrig sluta väl.

Jössessessan - Älskar att du säger "vårt"! Jag är förresten nyfiken på vem du är. Känner jag dig?

http://medenkniv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk...

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards