Direktlänk till inlägg 26 maj 2009

Tack och hej

Av Anders - 26 maj 2009 22:25

På sista tiden har flera av mina inlägg lett till att folk jag bryr mig om har missförstått och tagit illa upp. Vilket känns fruktansvärt jobbigt. Jag är inte Alex Schulman och den här bloggen har verkligen aldrig avsett att provocera eller göra folk ledsna.


Jag är dålig på att vara osams med människor, och alldeles särskilt i onödan. Det äter mig. Det tar fruktansvärt mycket kraft och energi. Om man kunde hitta ett sätt att utvinna energin ur mitt ältande skulle vi kunna avreglera en norrlandsälv imorgon.


Samtidigt kan jag inte ha en blogg där jag hela tiden måste bevaka att det inte finns minsta möjlighet att missförstå, att oroligt leta efter allt som oavsiktligt skulle kunna tänkas uppfattas som sårande av någon. Jag har andra kanaler för mitt skrivande där jag väger mina ord på guldvåg. Bloggens poäng har ju varit att det ska vara ett forum för snabbt skrivande, lätta vardagsbetraktelser, en rolig extraaktivitet. En blogg som känns som den inte kan vara riktigt min egen längre har inget berättigande. Och en blogg som tar väldigt mycket mera energi än den ger måste jag göra mig av med. Tyvärr.


Detta är alltså mitt sista inlägg. Jag vill tacka alla er som har läst så jättejättemycket, både dom jag känner och dom jag lärt känna, både dom som kommenterat flitigt och dom som smugit i kulisserna. Det har varit skitkul och det känns rätt trist att lägga ner när man precis har kommit igång. Men det får bli såhär. Jag kommer att fortsätta läsa och kommentera mina favoritbloggar, förstås.


För att inte riskera att bli helt Henrik Larsson lämnar jag en dörr pyttelite på glänt. Känns det annorlunda kommer jag att skriva ett inlägg nån gång veckan efter midsommar. Dyker det inte upp nåt då kan ni tryggt se detta som en permanent död länk.


Puss och kram till er alla. Kniven has left the building.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Linus från länge sedan

26 maj 2009 23:30

Tråkigt att du känner så, men jag förstår ju att det inte är kul att skriva en halv A4 med slängiga formuleringar (som vi kulissare uppskattat, måste påpekas) och sedan få prata i telefon för att förklara/ursäkta/desarmera varför man skrev sådär på bloggen dagen innan... Jag hoppas att sommaren blir fin och att Sonjas vindruta snart är lagad. Och att familjen Kniv täljer vidare.

Kram och ses kanske i Boås (ja, r:et saknas med flit) i nästa vecka.

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

27 maj 2009 00:17

Men jösses, nu blev jag paff. Tråkigt när någon blir ledsen, särskilt när det är i onödan. Jag skulle ligga vaken alla nätter i en månad och omformulera allt jag någonsin hade skrivit om det hände mig. (Jag råkade för flera år sedan skriva "hans finniga ungdom" om en vän som jag inte kände i hans ungdom, och som då förmodligen inte var finnig. De orden grämer mig än.)
Dina inlägg har varit lysande stjärnor på blogghimlen. Vad göra. Jag måste nog införskaffa boken med dina samlade pjäser. ISBN?

Puss och snusk!

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Huskorset

Huskorset

27 maj 2009 00:32

Det var lika tråkiga som plötsliga nyheter! Du blir rejält saknad. Jag hoppas förresten också få se dig i Boås.

(Men jag måste bara...även om jag vet att du vet: Man KAN ju starta om anonymt också. Sparring gjorde det och hintade lite fint som "ny" kommentator, det tog ett tag innan jag fattade att det var han. Om du alltså inte bestämmer dig för att komma tillbaka.)

Till sist:
Hälsa Loppan din, och Trollet
Åk inte med Sonja åt felaktiga hållet
Lycka till med allt annat du skrivar
Du Duus, den vassaste av knivar

http://huskorsetshemligaliv.blogspot.com

 
Anders Sparring

Anders Sparring

27 maj 2009 00:39

Jättetråkigt, men jag hoppas innerligt på den där dörren du har lämnat på glänt.

Och som sagt: en anonym blogg på wordpress är bättre än ingen blogg alls.

Din blogg har varit jävligt bra. Du skriver personligt och är aldrig uppe i för hög tonart. Du känns trygg och som en av de goda. En broder.

http://anderssparring.blogspot.com

 
Frida

Frida

27 maj 2009 06:31

NEJ! är min första reaktion. Fast jag förstår precis hur du menar. Din blogg kommer att vara saknad hur som helst, Knivas! Hiskeligt!

http://vad-frida-sa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linus

27 maj 2009 06:38

Meh!
Jaja vad synd att det inte funkar, men det kanske passar ganska bra nu när jag ändå flyttar hem och kommer ha mindre internettid. Jag sörjer dock för alla andra som går miste om skratt och allvar. Tack och Kram.

 
Ingen bild

Ola

27 maj 2009 07:13

Oj, jaha. Mycket tråkigt att höra. Det är en skön avkoppling att börja dagen med att läsa loggar i 10 minuter innan man går på jobbet och "Med en kniv" har varit en av favoriterna sen du startade den. Ta hand om dig och tack för mycket kul läsning.

 
Mia

Mia

27 maj 2009 07:26

Lite ledsen på ögat men med full respekt för ditt beslut. Precis som min bättre hälft skriver här ovan så är Med en kniv en av favoriterna - varje dag minst en gång.

Nåväl. Bloggen är ju bara en del av många av dig! Vi kommer ju att ses i alla fall, som tur är.

/Mia

http://www.menmia.se

 
Ingen bild

Teater Hermelinpenis

27 maj 2009 08:06

Vi kommer fullkomligt oironiskt att sakna dig!

 
Ingen bild

jössessessan

27 maj 2009 08:09

Lessen och lessen!!! Va tror du JAG blir nudå! Men å andra sidan så kanske jag nu kan släppa min nya vurm för bloggeri och läsa Dåståjevvski, fundera på partikelfysiken och öva kast med lite boll istället.
Usch, va tråkigt!
Hej då en som inte bloggade förr.

 
Tant Grön

Tant Grön

27 maj 2009 08:09

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ FÖR HELVETE!!! Jävla känsliga jävlar som orsakar mig smärta. (Nu kan de bli arga på mig istället) Fan, fan, fan va trist.
Jag har aldrig råkat ut för att någon jag tycker om har missförstått mig via bloggen, så jag kan inte relatera, men å andra sidan så skriver jag ju inte så mycket personligt, det är ju mest bilder, men om jag hade upplevt det så hade inte jag heller orkat förklara mig hela tiden, det ÄR allt för energikrävande, det kan jag förstå, och att älta, nej, det orkar ingen. Men trots att jag kan förstå det så är jag ju människa och därmed egoist och tycker nu vansinnigt synd om mig själv som inte kommer att ha tillgång till Med en knivs fantastiska inlägg, vad ska jag göra? Jag röstar vänligt (nej) men bestämt för en anonym blogg. Men det kanske inte är ett alternativ för dig? Det kankse är svårt att skriva om sitt liv och samtidigt vara anonym? Jag vet inte. Men... jag... är...snyft... så... ledsen. Åh, jag vet, vi kan göra en Katrin, du kan gästblogga hos mig ibland. Vet inte hur det skulel funka rent tekniskt, får nog byta till något annat än bloggagratis då, men allt för att du ska komma tillbaka, säg till bara :-) Men du, du behöver ju inte döda bloggen, den kan ju vara kvar för oss som vill uppleva lite finskriv emellanåt, remenissa lite bland dina fina ordsamlingar ;-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Översättarhelena

Översättarhelena

27 maj 2009 08:11

Helvete också vad tråkigt!

http://oversattarbloggen.blogspot.com

 
Ingen bild

Johan

27 maj 2009 08:52

Mycket synd att det inte kändes roligt att skriva i bloggformatet längre. Jag har kollat här ofta, lite glimtar hemifrån liksom. Hälsningar fr. Seattle

 
Ingen bild

Ulf

27 maj 2009 09:36

Trist. Mycket trist, till och med. Precis som alla andra här kommer jag att sakna att titta in här och se hur familjen Kniv har det.
Men, känns det inte rätt så är det såklart ingen idé att fortsätta och du verkar ju ha annat att pyssla med så det räcker.

 
Brallan

Brallan

27 maj 2009 11:38

Jag ställer mig i den växande skaran av ledsna läsare å sörjer ditt beslut.
Givetvis förstår jag hur du resonerar,
jag har min egen fajt borta hos mig ju...
Hoppas dock att du kommer tillbaka snart,
eller åtminstone lämnar dina Kniviska avtryck i min blogg. Så jag kan läsa, begrunna å eventuellt fnissa i det tysta.

All kärlek till er.

http://brallan.bloggagratis.se

 
Julia

Julia

27 maj 2009 18:25

Muh? Nu känns det som att jag har missat jättemycket.

Kommer sakna knivbloggandet om det inte återkommer.

http://juliaskott.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta

27 maj 2009 21:12

Nej men, så tråkigt. Jag har ju precis hittat dig...

 
Elin

Elin

27 maj 2009 22:13

Tråkigt att bloggen tar den energi den istället borde ge! Jag och många andra gillar i alla fall att läsa det du skriver. Det är synd att lite missnöje ofta låter mer än stor glädje.

Nej till bloggdöd! - jag röstar för återkomst efter bloggvila!

http://elinsord.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

28 maj 2009 10:12

Ha, jag googla dig precis och såg på en av länkarna att du är från fucking Åmål! Tyckte jag va liiiite kul iaf. Men min humor...ja.., hi, hi. Stämmer filmen tycker du, var det långtråkigt att växa upp där? Den näst mest spelade dramatikern, hmm.. undrar om man har sett nåt? Har du spelats i Norrköping?

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ditte

28 maj 2009 11:15

OH NO!!
kung Anders kom tillbaka!

 
Ingen bild

Anders (Med en kniv)

28 maj 2009 11:58

Hej allihop! Jösses, vad glad och rörd jag blir. Känns lite som att faktiskt få gå på sin egen begravning och se hur lessna alla blir, det där man fantiserade om som liten ni vet.

Jag tycker också det känns skittrist att lägga ner, men jag står fast vid mitt beslut. Det är inte värt det att ha en blogg där man helt oavsiktligt gör människor ledsna med inlägg där man inte förstår hur det gick till riktigt. Då känns alltihop plötsligt väldigt minerat och jobbigt och lustlöst och ovärt. (Det är en annan sak om man medvetet sticker ut hakan, som jag väl också gjort nån gång.)

Linus FFLS - Ses kanske i Borås ja! Roligt att ha fått syn på varann igen.

Hakke - Jag lovar att när boken med mina samlade pjäser släpps så blir du den första som får veta (eller nästan i alla fall). Tack snälla för all inspiration.

Huskorset - Blir faktiskt lite lipig av din dikt där. Och ja, låt oss hålla ögonen öppna i Boås. Blir i så fall mitt första "internet to IRL"-möte. Väldigt spännande.

Sparring - Teck detsamma verkligen. En av dom "goda" saker det här för med sig är ju att jag kan ägna mera tid åt att kommentera dom kommenteringsvärda. Där du är ett lysande exempel.

Frida - Tack snälla för din blogg och alla bloggar den ledde vidare till. Din blogg är den enda jag slumphittade där preciiiiis i början som jag fortfarande troget följer. Du är grym. Och svårt snädel.

Linus - Alla stackars brottsoffer i 031-området kommer med andra ord i förlängningen att tacka mig ;-). Tack för att du hängt här, killen, väldigt glad för dina vassa och roliga kommentarer.

Ola och Mia - Möjligheten till daglig kontakt med goda vänner har ju varit en av bloggens roligaste aspekter. Tack för all stöttning och all rolig respons. Vi ses väl i Mias kommentatorsrutor framöver! (Alltså dom där streckade under alla cliffhangers ni vet).

Teater Hermelinpenis - Ni fortsätter att vara ett mysterium. En hemlighet som väl går i graven med en kniv, kan man tro. Fast jag tror jag vet vem du är nu, din rackare. OT?

Jössessessan - Jag kommer att bli din allra bästa kommentator istället. Du ska få se!

Tant Grön - Fining där! Du är en av dom vildsint snurrigaste och mest svårinringade människor jag mött här i bloggosfären, och det är så jävla grymt! Vi får pratas om det där med gästbloggeriet. Och självklart kommer bloggen att få ligga kvar här! Tills bloggagratis slänger ut mig. Och jo, jag är från Fucking Åmål. Filmen är ju inte inspelad där, men det stämmer rätt väl tycker jag. Tror i och för sig att det är rätt "fucking" att vara femton oavsett var man växer upp. Tyvärr har den också gett upphov till en väldig massa efterföljande filmer om småstäder, ofta med ett snett uppifrån-perspektiv och rätt mycket förakt inblandat. Såhär i efterhand tycker jag att jag hade en skitbra uppväxt, och längtar tillbaks till småstaden. Jag har spelats på Ung Scen/öst rätt mycket, som ju spelar i både Linköping och Norrköping. Flera av deras uppsättningar har visats på Arbetets museum vet jag.

Översättarhelena - Jag får göra som du framöver - leva ett huvudsakligen nomadiserande bloggosfärliv i kommentarsfält hos andra. Hoppas jag kan göra det så kul som du gör.

Johan - Tack snälla! Och grattis på födelsedagen! Hurra hurra hurra!

Ulf - Du var en av dom första läsarna vad jag vet. Din uppskattning där precis i början betydde mycket.

Brallan - Ditt och mitt dilemma kan inte jämföras. Jag orkar inte såra folk som jag inte vill såra, du krigar med ett rättshaveristiskt psyko. Jag kommer att stötta dig in i kaklet. Du är strålande!

Julia - Jag har också missat en hel del känns det som...Det är väl en anledning till att det inte går att fortsätta. Människor har tagit väldigt illa vid sig och jag förstår inte riktigt varför. Kommer dock att hänga som ett läskpapper på din grymma blogg, så mig blir du inte av med!

Lotta- Tråkigt, tycker jag med! Jag rekommenderar dig att kolla in mina länkar, och hitta några nya guldkorn!

Elin - Åh tack snälla. Visste faktiskt inte att du var stadig läsare av min blogg. Kram!

Ditte - Fining där! Går allting bra med andra graviditeten? Ses vi i Borås?

Jag tittar in emellanåt, så ni vet. Dom här uppmuntrande tillropen har gjort mig jätteglad. Kärlek!

 
Lina

Lina

28 maj 2009 17:52

Hej hopp!

Jag vet inte om jag någonsin gett mig till känna som läsare här, men vill bara instämma i hur jäkulens tråkigt det är att du lägger ner. En av de roligaste bloggar jag stött på. Ever. Trogen sen jag fann den för några månader sedan.

Jag önskar lycka till i fortsättningen men hoppas på comeback!

http://heltfelrattsnett.wordpress.com

 
Miss Gillette

Miss Gillette

28 maj 2009 21:02

Ha ha ha haaaaa! Tror du på det där själv, eller? Det var fråga ett. Fråga två: Hur många bloggare tror du har sagt sådär och sen återupptagit bloggandet ganska snart igen? Inom sf-fandom (det vet du kanske, du gillar ju fantasy har jag förstått) kallas det du försöker med nu för gafia, getting away from it all. Gafia är ett vrålironiskt begrepp för alla vet att det bara är nåt man säger -- säkert med hur uppriktiga avsikter som helst, men aldrig i helvete att man lyckas.

Att lära sig tygla sitt charmigt sydländska temperament är heller aldrig fel. Mojsa lite med dina plastgubbar nu ett tag och välkommen tillbaka sen.

http://missgillette:blogspot.se

 
Ingen bild

Anders (Med en kniv)

28 maj 2009 22:51

Lina - Tack! Roligt att nästan träffas!

Miss Gilette - Det var väldigt vad förnumstiga vi (i vår tur) kan vara då. Det är mycket möjligt att du har rätt. Hence Henrik Larsson-analogin och dörren på glänt. Jag lovar att vara klädsamt generad om det blir så. Men jag tror ärligt talat inte det. Som dom sista dagarna har varit vill jag inte ha det igen, inte oavsiktligt. Jag är nog för mesig för att blogga tror jag, i alla fall blogga på det sättet jag vill blogga. Det är lite roligt att du känns så genuint provocerad dock. Om jag är "Jag ska aldrig dricka igen"-killen, så är du misstänkt lik den där kompisen som blir helt hysterisk när nån vågar nämna en kväll utan alkohol och försöker smussla sprit i Ramlösan. Jag har slutat snusa. Jag är inne på facebook en gång i veckan max. Jag tror jag har viljestyrkan att hålla mig borta om det är det jag behöver göra. Jag har förresten inget charmigt sydländskt temperament. Jag har ett stumt nordiskt ett, som molar i magtrakten länge länge.

 
ullrika

ullrika

29 maj 2009 03:23

nejnej. inte mola i magen. NU förstår jag Anders. men sörjer likt förbannat.

otroligt mycket.

http://ullrika.se

 
Ingen bild

Jocke

29 maj 2009 08:23

Jag kommer innerligt att sakna din blogg, den enda bloggen med föräldraperspektiv i världsalltet som ändå alltid intresserar mig. Lyckliga mig som får träffa dig live istället.


(Hoppas på den pyttigt gläntande dörren...)

 
Ingen bild

Loppan

29 maj 2009 10:16

Eller så kan du, min käre, blogga i smyg i det här kommentarsfältet. Och kanske göra detta inlägg till typ det mest kommenterade ever i bara farten!

 
Daniel

Daniel

29 maj 2009 13:33

Men största saknad!

http://danielfagerholm.webblogg.se

 
Tant Grön

Tant Grön

29 maj 2009 16:40

Gud Loppan, du är så smart! Vilken fantastisk idé, hoppas du nappar Anders :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
jössessessan

jössessessan

29 maj 2009 20:10

La-la-laaa ja hör ingenting!!!!
Anders ska inte sluta - laaaa-laaaaa!!

http://www.lakrtispipa-och-anteckningsbok.bloggagratis,se

 
Igeln

Igeln

30 maj 2009 02:11

Den här bloggen kommer jag verkligen att sakna. Du har funkat som en motvikt till en massa tramsbloggar jag läser (obs - dit räknas alltså inte några av dem jag länkar till på min egen)(vill ju som du kanske förstår inte hamna i en situation där man måste förklara sig för att man uttryckt sig lite slängigt...). Jag har varit rätt värdo på att kommentera, men jag har läst desto mer! Tänk gärna om, tack.

http://www.igel.bloggagratis.se

 
Bloggblad

Bloggblad

30 maj 2009 11:12

Näe, så trist. Inte har jag märkt något som skulle kunna ha retat någon?

Fast, sen jag gick ut med mitt namn efter nåt halvår (ville ju skryta med min nya bok och få köpare) blev jag mycket fegare - vågade inte vara ekivok längre när både släkt och vänner började kommentera vad jag skrivit. En period blev det så slätstruket att jag gäspade medan jag skrev...

Sen när någon tyckte att hon visste "allt" om mig genom bloggen blev jag lätt nedslagen, eftersom det mesta i min tillvaro inte alls finns med där...

Men du kommer snart att sakna oss läsare - och bloggformen. På mina snart 4 år som bloggare har många tagit storslaget farväl för att återkomma efter knappt en vecka.

http://www.bloggblad.blogspot.com

 
Ingen bild

Bropp

30 maj 2009 12:48

Jag instämmer med Johan - det har varit lysande att ha en blogg som inte bara är jävligt kul att läsa utan dessutom uppdaterar en på vad som händer med nära och kära när man sitter i utlandet. Jag fattar inte alls vad missförstånden handlat om men om det kostar mer än det smakar är det såklart rätt att lägga ner. Brorsakram!

 
Ingen bild

Anders (Med en kniv)

1 juni 2009 10:40

Ullrika - Vi ses i dina kommentarsrutor ju! Har tagit liten bloggosfärpaus över huvud taget, men har inte missat dina stora nyhet. Tjoho!

Jocke - Å men tack! Vi ses väl i Borås härnäst va?

Loppan - Det låter ju som en aaaaaningen omständig lösning. Fast du är fiffig!

Daniel - Ännu en läsare som jag inte visste att jag hade. Tack för att du gav dig till känna och för att du har gillat bloggen.

Tant Grön - Loppan ÄR jaggu smart, det är helt klart det.

Jössessessan - Du får ta över stafettpinnen dårå.

Igeln - Tack så mycket. Har inte missat dina STORA jobbnyheter, och ska förstås gratulera ordentligt chez Igeln. Din blogg är för övrigt helt fantastisk.

Bloggblad - Vi får väl se, vi får väl se. Än så länge känns det i alla fall som att jag har fattat rätt beslut. Fast det känns lite sorgligt.

Broppan - Ses nästnästa helg! OJ vad kul det ska bli! Kram!

 
Ingen bild

retrokarin

1 juni 2009 19:04

Usch vad tråkigt Anders! Att du känner på det viset! Jag har ju lite modernt kunnat säga att "joråmenvisstalltså, klart man läser en blogg!". Inget mer av det nurå! Jag kommer sakna dig precis hur mycket som helst i den här världen. Hoppas dock du är nöjd med ditt beslut. Många kramar!

 
Ingen bild

Tripletmama

1 juni 2009 20:35

Been there done that...min blogg har levt 4 liv...jag hoppas att du kommer ater, kanske nar hostrusket kommer och det inte finns sa mycket annat att gora pa senkvallen...
Kram och ha en underbar sommar!

 
Ingen bild

Inger

2 juni 2009 14:54

Nämen näää !
Hur ska jag nu kunna följa Trollet ?

Sänder en stor Tack kram till dej Anders för alla hjärtliga skratt som du bjudit på...

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

8 juni 2009 23:15

1) En höstkväll 1989 åkte jag med bästisen Pelle till Borlänge och såg Gif Sundsvall torska med 1-3 mot Brage, och därmed åka ur allsvenskan. Efter det var jag medlem i giffarna drygt tio år, trots att jag ofta knappt visste vilka som spelade i laget.
2) Jag må vara aldrig så stolt över en del av mina rimmade alster, det mest lästa inlägget kommer ändå alltid att vara det som vägglöss.

3) När jag var 28 år fick jag dels ut en summa från försäkringsbolaget If, dels en hel del övertid och traktamente. Det var för första gången jag hade gott om pengar och därmed första gången jag tvingades inse att mina drömmar inte har något som helst med pengar, eller saker man kan skaffa för pengar, att göra.

4) När jag var två och ett halvt fick jag ett epilepsianfall på natten. Kramperna släppte inte förrän pappa gav konstgjord andning. Jag fick ligga en månad på sjukhus och träffa mina föräldrar och min storebror en timme varje eftermiddag. Fy fan.

5) Jag har storlek 45 i skor, men det är inte fotsvett som är mitt problem utan armsvett. Vare sig jag använder deo eller ej luktar jag helt enkelt pyton under armarna varje kväll. Ja, självklart trimmar jag armhåren, det är det minsta jag kan göra för att skona mina kära.

6) Jag tittar på alldeles för många dåliga filmer på tv, filmer som jag inte planerat att se och som inte berikar mitt liv. Varför? Kanske suktar jag helt enkelt efter Berättelser.

7) Jag önskar det fanns en webbplats där man kunde hänga ut de som bär sig illa åt i trafiken. Man skulle ange reg-nummer, plats och förseelse (dock inte anonymt) så kunde webbplatsen samla statistik och kontakta de värsta syndarna. Det skulle givetvis också finnas möjlighet för de utpekade att be om ursäkt.

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Miss Gillette

Miss Gillette

10 juni 2009 22:34

Loppans idé är ju jättebra -- vilket är kommentarrekordet hittills?

_Irriterande_ detta att man inte kan abonnera på kommentarer härifrån (eller också kan man det och det är bara jag som är rudis).

_Intressant_ detta att du säger att jag låter provocerad. Jag var tvungen att tänka efter om jag var det men tycker inte det känns så. Din nykterhetsliknelse var ju lite fel just när det gäller mig, som alltså varit organiserad helnykterist i femton år (fast rabiat var jag bara nåt år ungefär, sen slutade jag snabbt att proselytisera) och verkligen skiter i om det är spritfritt eller inte. Men visst kan jag bli manisk på andra områden. Jag var manisk bloggare ett tag eftersom bloggen var ett oerhört viktigt redskap när jag skulle hitta ut ur det avgrundsmörker jag och livet och familjen och äktenskapet befann sig i mycket länge. Då var det allt lite beroendevarning på mig, jag blev nervös om jag inte hade bloggat en dag och sådär. Men nu är det så mycket som är annorlunda att bloggen har kommit att få plats i en annan vrå i tillvaron. Som mänska har man ju fler behov gubevars och en blogg är ju ett universalverktyg av guds nåde.

Hakke: Har du fått fler epilepsianfall sen dess?

http://missgillette.blogspot.com

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

10 juni 2009 23:43

Miss G.: Nix! Jag fick ett Grand Mal (hetter det väl?), åt mina läskiga piller i tio år, gick på årliga EEG-kontroller lika länge och blev sedan friskförklarad. (I samband med detta sa läkaren att det måste vara skönt att slippa äta mediciner som gör att man sover lite för hårt på natten. Det var första gången någon knystade om att mitt pinsamma kissande i sängen hade en koppling till pillren, det hade inte varit dumt att veta det lite tidigare.)

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Ingen bild

Anders

15 juni 2009 10:49

Retrokarin - Det är nog den biten jag kommer att sakna, tror jag. Att ha en daglig kontakt i kommentatorsfält och blogg med folk jag annars träffar alldeles för sällan. Det och möjligheten att hamra ur mig smågrejer som aldrig skulle passa i nån pjäs men som är lite kul. Vi ses till helgen, det ska bli jätteroligt!

Tripletmama - Vi får väl se. Nu blir det ju sommar och semester och då kanske bloggfrekvensen inte hade varit så hög i alla fall. Lite trist att jag på nåt vis ramlat ur hela bloggosfären som en följd av att jag lagt ner. Har inte ens läst bloggar på flera veckor nu, än mindre kommenterat. Behöver kanske lite distans för att komma in i min nya roll som ren läsare?

Inger - Tack snälla! Kan meddela att Trollets senaste vardagspremiärer är att börja experimentera med obestämd artikel ("MIn tandborste är en blå") samt att han för första gången döpt en leksak - Isbjörnen "Kanotbåt". Visst är det fint!

Hakke - Ha! Fan vad fin du är! Om inte det där är själva definitionen av ordhållighet så vet inte jag.

Miss Gillette - Jag tycke väl bara att du kändes mer än lovligt syrlig. Fast å andra sidan har jag inte sett så många storstilade bloggfarväl, så jag kanske bara är stjärnögd och oluttrad. När x antal av mina favoritbloggar ropat vargen kommer och sen börjat om igen, så kanske jag också får lite "Jaja, whatever"-vibbar. I mitt fall är det nog så att jag inte ännu hittat det där nya spåret som en blogg skulle kunna vara, samtidigt som det den faktiskt har varit (och som jag haft så mycket roligt med) känns som en stängd väg. Än så länge står jag med andra ord kvar på samma fläck som den 26:e maj.

 
Ingen bild

Ola

16 juni 2009 09:38

Jag kollade just statistiken på din blogg. Besökare denna månad: 566
Det är knappt hälften av vad du hade förra månaden då 16 dagar gått, detta trots att du inte skrivit ett enda inlägg. Jag räknar det som godkänt :)

 
Ingen bild

Bropp

16 juni 2009 16:54

Tack för besöket i helgen, brorsan! Hoppas du har fått tillbaka rösten... Alla hälsar.

 
Tant Grön

Tant Grön

19 juni 2009 10:03

Hej, hej!

Ville bara titta in och önska familjen Kniv en riktigt härlig midsommar fylld med solsken, god mat och goa människor.

Kram Tanten

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

22 juni 2009 23:47


Äntligen kommer värmen. Nätterna är
korta, sömnen likaså. Bloggen är stendöd med
en kniv. Gå och bada!

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Ingen bild

Loppan

23 juni 2009 15:54

Men Loppan tubbar fortfarande sin Kniv att hålla detta kommentarsfält levande!

 
Ingen bild

Bropp

24 juni 2009 11:56

50 måste vi ju fixa i alla fall!

 
Ingen bild

Linus från länge sedan

24 juni 2009 11:57

Jag håller med Loppan. Med en kniv.

...även om det skulle vara bäst med en upplivning av bloggen. "CLEAR" *sprak* Men man tager vad man får.

 
Ingen bild

Lotta

24 juni 2009 21:32

Jag hänger gärna kvar här i kommentatorsfältet om det är all kniv som vankas. Heja Loppan.

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

24 juni 2009 23:41

hcnr
Så löd koden jag skulle skriva i en ruta här ovanför, annars godkänns inte kommentaren. Koden angavs till höger. Efter den följde en "smiley". Man kunde tro att Kniven bara skojar med mig eller att han gillar bokstäver. Jag väljer att tro något annat. Jag tror att Kniven ger blanka fan i hcnr, men att han ler över de kommentarer som fortsätter att strömma in här.

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Ingen bild

Monica

30 juni 2009 09:10

Och jag skulle skriva in koden dnuh! Kanske en onomatopoetisk interjektion som kanaliserar min besvikelse över att det inte bidde nåt nytt inlägg efter midsommar. :-( Fast det ante mig, egentligen. Snart ska jag trycka morgonens sista dövsportsändning. Solen strålar över Gärdet. Måste nog stänga fönstret och låta luftkonditioneringen sköta sitt, för nu börjar det bli varmt.
Ha det gott i sommar!

 
maria

maria

30 juni 2009 18:27

Ojsan! Borta!? Jaha, tråkigt eller vad man ska säja.
Hej då!

http://www.botanosofi.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lotta

1 juli 2009 21:06

Mmhm. Dags att ta bort bokmärket då?

 
Ingen bild

Öhrn

3 juli 2009 08:40

Bara för att man inte skriver innebär det inte att man läser. Det har varit lite väl mycket runt mig och kring mig för att jag skall orka plita ner några rader. Klubbfotboll lär jag dock aldrig prata med dig i alla fall. ;) (Jag tycker illa om smileys men känner ett behov av att använda den nu).

 
Ingen bild

läsare

25 juli 2009 02:41

men ge dej för i helvet... skriv som du alltid gjort.. stör det vissa!?! be dom dra åt helvetet..., vi andra vill höra vardagliga ting...

 
Ingen bild

Inger

8 augusti 2009 23:32

Anders , snälla , kom tillbaka !
Vi saknar dina ordlekar !
Kram kram i sommarvärmen
Inger

 
Mia

Mia

11 augusti 2009 07:45

Trots att det inte händer så mycket här (förutom i mastodontkommentarsfältet. jösses!) så är det la gött att du smyger omkring i kulisserna i sajberspäjs...

http://www.menmia.se

 
Ingen bild

Spov

13 augusti 2009 21:16

Nu vet ju jag att jag själv bloggar (och kommenterar) alldeles för sällan för att ha något som helst att säga till om, men vore det inte en fin idé att du skriver lite snart? Jag har tråkigt!

 
ullrika

ullrika

21 augusti 2009 09:53

nu har det gått jättelänge å jag har inte sett nåt från dig alls, vare sig hos mig eller nån annanstans. jag vill veta mer om Trollet!! kan han stava mitt namn? kan han gå på lina? har han haft en jättebra sommar?

gör dig hörd Anders, du är saknad!

http://ullrika.se

 
maria

maria

8 september 2009 15:56

Nähä. Ingen hemma. Ja varför saknar jag denna blogg så in i balången? Jo, föratt den va så kul å läsa!Hej då igen.

http://www.botanosofi.bloggagratis.se

 
Peter Barlach

Peter Barlach

14 september 2009 09:38

Ett senkommet beklagar sorgen!

http://peterbarlach.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

16 september 2009 22:05

Jaha, när ska du gästblogga hos mig då :-) Kom igen då, ett liiiiitet gästinlägg, det vore väl nåt. Ge svenska folket det de vill ha!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

21 september 2009 22:37

Nu kan jag inte hålla tyst längre. TIO MILJONER I MINSKADE ANSLAG??? Sluta satsa på egna produktioner??? Vem i hela kulturfriden ska man söka upp och spöa upp för att komma tillrätta med det de här dumheterna? Ge oss en tid och en plats så kommer vi kvinnogrant och mangrant!

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Ingen bild

Schnucko

22 september 2009 22:07

Men VA FAAN!
Nu när jag just hittat hit så har du slutat skriva!
Skall man behöva starta en egen blogg för att det skall bli någon ordning på torpet?

 
Tant Grön

Tant Grön

25 september 2009 18:40

Alltså, allvarligt, hur coolt är inte detta? Vi liksom stalkar Kniven här i kommentarsfältet trots att vi vet att han slutat blogga *literödvinspåverkad*

A-ja, ja lever på hoppet, en vacker dag och allt det där :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Loppan

5 oktober 2009 16:03

Det är mycket coolt.

 
Ingen bild

retrokarin

7 oktober 2009 16:05

Mycket coolt är vad det är, sa Bull.

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

12 oktober 2009 23:12

Det är så coolt så det är nästan lite retro.
Så hur räddar vi Riksteaterns egna produktioner?

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Ingen bild

Bror

19 oktober 2009 15:53

Varför har det smugit sig in reklam på bloggen post mortem? Var inte Kniven reklamfri? Griftesfriden gäller inte elektroniska verk?

 
Mia

Mia

20 oktober 2009 11:46

70 kommentarer!? 70 jävla kommentarer! Ja, 71 nu då...

Fatta vilken webb-makt kniven fortfarande har.

http://www.menmia.se

 
Tant Grön

Tant Grön

25 oktober 2009 01:20

Känner starkt att jag måste göra vad jag kan för att hålla kommentarsfältet vid liv, hi, hi, he, he...

Ang. reklaman så måste man numer betala 20 kr per mån för att vara reklamfri... skit.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
maria

maria

4 november 2009 16:23

Allt har ett pris.... och se nu hur Bloggagratis har schangserat sen The knife drog som en avlöning.
Och hit går jag ibland som en lessen sommarkatt till den tomma kalla stugan.

http://www.botanosofi.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lotta

20 november 2009 19:19

Sommarkatt. Jag med!

 
Ingen bild

Loppan

22 december 2009 11:29

Loppan önskar alla en förunderligt fin jul, och är säker på att såväl Kniv som Troll gör det samma!

 
Ingen bild

Johan

15 januari 2010 23:50

Nytt år...dags för nya bloggartag! Kram på hela familjen.

 
Tant Grön

Tant Grön

23 januari 2010 11:43

Toodeloo. På visit, inget nytt, men som sagt, lever på hoppet, skam den som ges sig osv. :-D

http://valkommenhemtilltantgron.bloggplatsen.se

 
Lotta

Lotta

26 januari 2010 13:21

Jag älskar att Loppan kommer hit ibland och tar hand om oss... Det värmer! Jag skulle precis ta bort länken från Favoriterna, men det tar emot. Den får vara kvar!

http://flerarader.blogspot.com

 
Ingen bild

Ola

28 april 2010 16:54

Jag vet inte om du kollar här ibland Anders. Jag är alla fall ganska imponerad av din besöksstatistik.

Besökare idag: 4
Besökare igår: 7
Den här månaden: 106
Förra månaden: 115

Trots att bloggen legat nere typ ett år :)

 
Ingen bild

retrokarin

24 september 2010 09:06

Jag kommer tillbaka med jämna mellanrum, vägrar liksom sluta hoppas på uppståndelsen ifrån de döda. Det finns inget som kan ersätta den guldkant på tillvaron din blogg gav mig, förstår du det Mr Knife?!

 
Håkan (hakke)

Håkan (hakke)

12 oktober 2010 11:50

Vad är det egentligen för ett projekt du jobbar med? Hur cool är Trollet? Vilka är de topp tre surkarten i bostadsrättsföreningen? Vad tycker du om att Vargas Llosa fick årets nobelpris?

Facebook i all ära, men jag saknar farbro' Kniv'n.

http://hakkesnack.blogsome.com

 
Tant Grön

Tant Grön

17 oktober 2010 20:59

Tänker på dig ibland.. saknar dina ord! Och undrar precis som Håkan vad som hänt med allt liksom? Jag har ju inte ens dig på fejjan att trösta mig med :-)

http://ihuvudetpatantgron.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anders (som hade en kniv)

21 oktober 2010 11:01

Hej Tant! Vad rar du är. Adda mig på fejjan då vettja! Du vet ju vad jag heter - även om jag inte vad du heter...

Saknar att blogga ibland, och alla mina vänner i bloggosfären, men nu finns faktiskt inte tiden. Kanske någongång, någonstans att jag tar upp det igen. Nästa pappaledighet om det blir nån sån?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 24 maj 2009 23:59

Och jag kröp till kojs vid midnatt, redig som få, Bäst att vara utvilad inför att jag ska köra så långt imorgon, och jojomen, somnade nästan med boken på näsan, men hann släcka och ta av mig glasögonen.   Vid tio i ett vaknade Trollet, snorig, hostig...

Av Anders - 23 maj 2009 22:52

Sitter på övervåningen till ett litet hus på Koön-sidan av Marstrand. Loppan, svärmor och svärfar är på bröllop i Göteborg, en barndomskompis till Loppan som gifter sig idag. (Jodå, jag var också bjuden. Men OSA:t var för länge sen, innan Trollet ens...

Av Anders - 23 maj 2009 22:40

Jag har för första gången kört finfina Röda Sonja från kust till kust. Som ett spjut gick hon! Ändå tog det sju timmar från södraste Ståkkålm till Marstrand där svärföräldrarna bor. Kön mellan Kungens Kurva och Södertälje är ju som alla vet i stort s...

Av Anders - 20 maj 2009 00:39

För att ängsligt manifestera att Nä, idé med Mina bästa kroppsdelar är inte att skriva dom längsta inläggen i mannaminne kommer del tre omedelbart: Polisonger. Översättarhelena önskade.   Här är han. Amos i Hem till gården. Förutom bilden på en slåt...

Av Anders - 19 maj 2009 23:37

Tittar på mastodontinlägget. "Måste skriva nåt kort och kul också!" Som att plantera pelargonier runt ett kärnkraftverk ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Med en kniv! med Blogkeen
Följ Med en kniv! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se